Οι αφανείς ήρωες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Το συγκεκριμένο άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο “ΦΩΣ”

Οι αφανείς ήρωες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Όπως γράψαμε και άλλες φορές, ο Αύγουστος είναι ο μήνας στον οποίο παίρνει μπροστά η μηχανή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ξαναγυρίσει η ζωή στα γήπεδα. Τα σωματεία εξέλεξαν νέες διοικήσεις, προσέλαβαν προπονητές, έκαναν και κάνουν ακόμη μεταγραφές και ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν. Είναι δύσκολοι καιροί, τα έσοδα είναι ελάχιστα, οι παράγοντες των ομάδων δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες για να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας των ομάδων. Γι’ αυτό μέσα στον Αύγουστο, που είναι και μήνας πανηγυριών στην Ήπειρο, αρκετά σωματεία χωριών οργάνωσαν πανηγύρια και άλλες εκδηλώσεις για να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα, ώστε να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες και να βγάλουν τη χρονιά. Θα τονίζουμε συνεχώς ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι αφανείς ήρωες. Διαθέτουν χρήματα από το υστέρημά τους, χρόνο, προσωπική δουλειά για να καλύψουν τις ανάγκες των ομάδων τους, ώστε να έχουν τα πιο βασικά πράγματα για να κάνουν προετοιμασία. Σε πολλά σωματεία έγιναν δύο και τρεις φορές γενικές συνελεύσεις για να βρεθούν στελέχη για τις διοικήσεις. Στα περισσότερα σωματεία τα ίδια πρόσωπα ανακυκλώνονται. Πολλοί από αυτούς ασχολούνται πολλά χρόνια, έχουν κουραστεί. Η νέα γενιά έχει άλλα προβλήματα, με ανεργία, έλλειψη απασχόλησης και δεν περισσεύουν εύκολα χρήματα για το ποδόσφαιρο.
Χαμηλές είναι και οι αμοιβές των προπονητών, με κάποιες πολύ μικρές εξαιρέσεις, αφού δεν υπάρχουν χρήματα. Και οι προπονητές είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Τρέχουν στα γήπεδα, προπονούν τις ομάδες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, θυσιάζουν τα Σαββατοκύριακα για να είναι στα παιχνίδια. Στους αφανείς ήρωες αυτού του χώρου είναι και οι ποδοσφαιριστές. Χωρίς αμοιβές, χωρίς ασφάλεια, χωρίς καμία πρόνοια από κάποιον φορέα της πολιτείας, παίζουν ποδόσφαιρο για το χωριό τους, για την ομάδα τους, για τον κόσμο, για τη φανέλα που φορούν. Δεν νοιάστηκε κανένας για αυτούς. Τα πάντα γίνονται για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εκεί είναι τα χρήματα, όπως τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, εισιτήρια, διαφημίσεις, επιχορηγήσεις από το στοίχημα. Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο οι ομάδες δεν παίρνουν ούτε ψίχουλα. Αν κάποια στιγμή μπει λουκέτο στα ερασιτεχνικά γήπεδα και σταματήσουν οι αλάνες να παράγουν ταλέντα, οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα μείνουν μόνο με τις στρατιές των ξένων παικτών.

Ο Τηλυκράτης Λευκάδας όπως παρατάχτηκε στο φιλικό με την ομάδα νέων του Παναιτωλικού.

Στην Ήπειρο, στην οποία ποδοσφαιρικά συμπεριλαμβάνεται και η Λευκάδα, αφού ανήκει στην ίδια Ένωση με την Πρέβεζα, τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό τα σωματεία. Λόγω έλλειψης χρημάτων αρκετά δεν δήλωσαν συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα. Πριν από οκτώ χρόνια στις τέσσερις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Ηπείρου υπήρχαν εν ενεργεία και συμμετείχαν στα τοπικά πρωταθλήματα 161 σωματεία. Στην περασμένη αγωνιστική σεζόν 2021-22 συμμετείχαν στα πρωταθλήματα των Ενώσεων 119, ήτοι 42 λιγότερα, μέσα σε μια επταετία οκταετία. Εκτιμάται ότι τη νέα σεζόν θα είναι λιγότερα, γιατί υπάρχει και το αγκάθι με την εγγραφή στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η τελευταία παράταση που δόθηκε είναι μέχρι 31 Αυγούστου 2022. Όποιες ομάδες δεν εγγραφούν δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ούτε στα τοπικά πρωταθλήματα. Απλώς θα γλιτώσουν τη διάλυση. Αλλά χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα, ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής τους; Και οι τέσσερις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων περιμένουν τα νεότερα για να προχωρήσουν στον σχεδιασμό των πρωταθλημάτων της νέας σεζόν, με καταρτισμό των ομίλων, κληρώσεις των αγώνων και την υπογραφή των προκηρύξεων.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, οι ομάδες δίνουν αγώνα επιβίωσης και προσπαθούν οι άνθρωποί τους να κρατήσουν όρθιο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πολλά σωματεία ξεκίνησαν προπονήσεις, δίνουν φιλικά και άλλα είναι σε φάση ανασυγκρότησης ψάχνοντας για παίκτες και προπονητές. Ας πάμε στα γήπεδα της Ηπείρου για να γνωρίσουμε τους αφανείς ήρωες των πιο σημαντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται αυτή την εποχή. Θα ξεκινήσουμε από την Λευκάδα που βουλιάζει από κόσμο, καθώς χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επέλεξαν για τις διακοπές τους το νησί με τις απίστευτες παραλίες και ομορφιές. Ο ιστορικός Τηλυκράτης, μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας (αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ 2) είναι το πιο οργανωμένο σωματείο στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και της βορειοδυτικής Ελλάδας, λειτουργώντας σχεδόν σε επαγγελματικά πρότυπα. Αυτό πρωτίστως οφείλεται στην διοίκηση του Θανάση Καραγιάννη και των άξιων συνεργατών του. Είναι μια διοίκηση κοινής αποδοχής από τον φίλαθλο κόσμο του νησιού αλλά και από τους επιχειρηματίες της περιοχής. Ο Θανάσης Καραγιάννης, διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του γενικού νοσοκομείου Λευκάδας είναι μια σημαίνουσα προσωπικότητα. Αγαπά το ποδόσφαιρο και τον Τηλυκράτη. Εδώ και μια εξαετία ο Τηλυκράτης λειτουργεί σε σωστά πρότυπα και έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες. Παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Πέρυσι έχασε στο τέλος από συγκυρίες και άλλους αστάθμητους παράγοντες τον τίτλο ανόδου από την ιστορική Παναχαϊκή. Υψηλές βλέψεις έχει ο Τηλυκράτης και τη νέα σεζόν, καθώς ο σχεδιασμός έγινε στο χρόνο που έπρεπε να γίνει, χωρίς βιαστικές και σπασμωδικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής. Με το που τελείωσε το πρωτάθλημα πέρυσι, επανεξελέγη η διοίκηση του Θανάση Καραγιάννη, ανανεώνοντας την συνεργασία με τον πετυχημένο και έμπειρο προπονητή Ανδρέα Παντζιαρά. Συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ θα είναι οι Κώστας Ρώσσιος (εκπαιδευτής τερματοφυλάκων) και Απόστολος Ροντογιάννης (γυμναστής). Από 1 Αυγούστου ξεκίνησε η προετοιμασία και ο κύκλος των φιλικών αγώνων, δίνοντας τα πρώτα παιχνίδια με τις ομάδες νέων του Παναιτωλικού. Με την ομάδα του Αγρινίου άνοιξε γέφυρα συνεργασίας τα τελευταία χρόνια. Δόθηκαν δανεικοί ποδοσφαιριστές από τις ομάδες νέων. Έγινε μια ριζική αναδιάρθρωση του έμψυχου δυναμικού και λίγοι ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ έμειναν στο νησί.

Δεξιά ο πρόεδρος του Τηλυκράτη Θανάσης Καραγιάννης (διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Λευκάδας) υποδέχεται τον Δημήτρη Γιαννιώτη από την ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας

Ο Τηλυκράτης ανακοίνωσε την απόκτηση των ποδοσφαιριστών: Μιχάλη Παρδαλού, Βασίλη Σκιαδά, Γιάννη Σοροβού από τον Παναιτωλικό υπό μορφή δανεισμού, Κωνσταντίνου Ζδράβου Ρίζου από τον Αχέροντα Καναλλακίου με συμμετοχές παλιότερα στη Σούπερ Λίγκα 1 με τη φανέλα του Πανθρακικού, Γρηγόρη Νιφορόπουλου και Βαγγέλη Βάνα από τον Ναυπακτιακό Αστέρα, Νίκου Κατσή από τον Παναγρινιακό Αγρινίου, Βασίλη Βλάχου που ήταν ελεύθερος, Νίκου Μπαλαούρα, τερματοφύλακα, από την Αναγέννηση Άρτας, Δημήτρη Κυριάκη από την Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας, Γιώργου Τακίδη από τον Αιολικό Μυτιλήνης, Δημήτρη Γιαννιώτη από την Α. Ε. Καραϊσκάκη Άρτας, Φώτη Γκουντρουμπή από τον Π.Ο. Ελασσώνας Λάρισας, Χαράλαμπου Κατσογιάννη από τον Ναυπακτιακό Αστέρα, Αλέξανδρου Μπεκατώρου από την Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας, Νίκου Παπανίκου από τον Αχέροντα Καναλλακίου, Νίκου Εμβραίζογλου από τον Αχέροντα Καναλλακίου. Επίσης ανακοινώθηκε η παραμονή στην ομάδα των ποδοσφαιριστών Κλάιντι Τόσκα, Θοδωρή Περιστέρη, Σπύρου Καραγή, Στάθη Χαλκιόπουλου, Πέτρου Αγρογιάννη.

Ο Κατηφόρης.… «Γκέραρντ της Λευκάδας»

Ο Γιώργος Κατηφόρης για 12η συνεχόμενη χρονιά θα είναι προπονητής του Πανλευκάδιου

Σε καλά επίπεδα κινείται και ο Πανλευκάδιος που αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας. Πρόεδρος επανεξελέγη ο Μιχάλης Κατωπόδης, που είναι η ψυχή του συλλόγου. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για 12η συνεχόμενη χρονιά, προπονητής θα είναι ο Γιώργος Κατηφόρης, ο «Γκέραντ της Λευκάδας». Αρκετοί παίκτες από πέρυσι θα αγωνιστούν και τη νέα σεζόν, ενώ αποκτήθηκαν οι Δημήτρης Κώτσης και ο έμπειρος Θανάσης Καβαλάρης που αγωνίστηκε και σε επαγγελματικές κατηγορίες. Κοντά στη Λευκάδα, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι η Βόνιτσα, από τις πιο γραφικές πόλεις της περιοχής, που καθημερινά καθρεφτίζεται με το κάστρο της στα νερά του Αμβρακικού κόλπου. Ιστορικό σωματείο ο Αμβρακικός Βόνιτσας, από τα πιο σημαντικά στην ευρύτερη περιοχή με μεγάλη διαδρομή. Τα τελευταία χρόνια δεν ξέφυγε από την γενικότερη κρίση που υπήρξε, με συνέπεια να είναι κομπάρσος στο τοπικό πρωτάθλημα. Φέτος, έστω και λίγο καθυστερημένα, εξελέγη η νέα διοίκηση με πρόεδρο τον Θωμά Παπανελόπουλο, κάνοντας τις πρώτες κινήσεις με την απόκτηση των Τάσου Βρετού, Λάμπρου Καταγή, Χρήστου Σάμαρη και Βασίλη Σολδάτου. Ανανέωσαν τη συνεργασία τους οι Νταλιάρδας, Ορφανός, Καλογερής, Βασίλας, Κώστας και Θόδωρος Ιασωνίδης, Νίκος Τρανουλίδης, Γιώργος Καταγής.

Παίρνει μπροστά και ο ΠΑΣ Πρέβεζα

Από αριστερά οι Γιώργος Καραγιώργος και Βαγγέλης Πανταζής, που ανανέωσαν τη συνεργασία με τον ΠΑΣ Πρέβεζα

Την χαμένη του ταυτότητα ψάχνει εδώ και κάποια χρόνια ο ΠΑΣ Πρέβεζα. Ομάδα με μεγάλη ιστορία που αγωνίστηκε στη δεκαετία του ’70 στη Β’ Εθνική, στη συνέχεια στην επαγγελματική Γ’ Εθνική για πολλά χρόνια. Ανέδειξε σπουδαίους παίκτες που έφτασαν μέχρι την Α’ Εθνική, στον πάγκο κάθισαν βαριά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο γήπεδο της πόλης έγιναν μεγάλα παιχνίδια. Ο ΠΑΣ Πρέβεζα και η Αναγέννηση Άρτας, ήταν κάποτε εφάμιλλες ομάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα τελευταία χρόνια έγιναν κάποιες προσπάθειες για να ανακάμψει αγωνιστικά η ομάδα και να επιστρέψει τουλάχιστον στη Γ’ Εθνική, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Πέρυσι ξεκίνησε ως φαβορί για τον τίτλο, αλλά προς το τέλος έχασε βήματα, με τον Απόλλωνα Πάργας να τερματίζει πρώτος και να εξασφαλίζει την άνοδο στους αγώνες μπαράζ. Ομάδες με τέτοια ιστορία και φανέλα, μέχρι και στη Β’ Εθνική μπορούν να αγωνίζονται. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για την Αναγέννηση Άρτας. Όμως είναι δύσκολες εποχές. Με τα τωρινά δεδομένα ο πήχης δεν μπορεί να ανεβεί πιο πάνω από την Γ’ Εθνική. Αυτές οι ομάδες μπορούν να πετάξουν ψηλά μόνον αν βρουν επενδυτές που να βάλουν χρήματα και να αλλάξουν τα δεδομένα. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον ΠΑΣ Πρέβεζα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο. Προσφέρουν αυτά που μπορούν, κριτική δεν μπορεί να τους κάνει κανένας. Τις τελευταίες ημέρες άρχισε να παίρνει μπροστά η μηχανή, έστω και λίγο καθυστερημένα. Ποτέ δεν είναι αργά. Συνεχίζει στην προεδρία ο Σπύρος Ρεκατσίνας με συνεργάτες τους Ντίνο Τσόκο, Θωμά Πεπόνη, Γιάννη Μπάμπαλη, Γιώργο Τσουμελέκα, Κωνσταντίνο Νικολό, Ελένη Πάντα. Προπονητής για τη νέα σεζόν θα είναι ο Χρήστος Παπαζώης. Ανακοινώθηκε η ανανέωση συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Άρη Πόποτα, Χρήστο Σκαμνέλο, Βασίλη Τουλκερίδη, Βασίλη Τριάντο, Νίκο Λεόπουλο, Βαγγέλη Πανταζή, Γιώργο Καραγιώργο. Προσεχώς θα ανακοινωθεί η λίστα των παικτών για τη νέα σεζόν και το πρόγραμμα προετοιμασίας. Μια ομάδα σαν τον ΠΑΣ Πρέβεζα δεν μπορεί να έχει άλλον στόχο από την διεκδίκηση του τίτλου και την επιστροφή στη Γ’ Εθνική.

Στης Πάργας τον ανήφορο

Εντατικά συνεχίζεται η προετοιμασία του Απόλλωνα Πάργας με στόχο την παραμονή στη Γ’ Εθνική. Προπονητής παρέμεινε ο πετυχημένος Λευτέρης Βέρμπης, έχοντας συνεργάτες τους Σωτήρη Ζαραβέλα, Γιώργο Πασχοδήμο. Πρόεδρος είναι και πάλι ο Μηνάς Πάμπος. Αρκετοί παίκτες από μεταγραφές προστέθηκαν στο ρόστερ όπως οι Σπύρος Φράγκος, Κώστας Γκολάκος, Νίκος Ντόκος, Θανάσης Ζέρης, Ηλίας Σκάρπος, Δημήτρης Αναστασιάδης, Βαγγέλης Κωνσταντίνου, Γιώργος Κωσταμένας, Φώτης Σιδέρης. Σε αντίθεση με τον Απόλλωνα Πάργας, δύσκολες ώρες περνά ο Αχέρων Καναλακίου, η ομάδα που έκλεψε την παράσταση τα τελευταία χρόνια στη Γ’ Εθνική. Η διοίκηση του Χρήστου Λουκούμη που ανέβασε ψηλά την ομάδα, παραιτήθηκε με το τέλος της περασμένης σεζόν, πολλοί ποδοσφαιριστές αποχώρησαν και γενικότερα η ομάδα είναι σε μια περίεργη κατάσταση, με πολλά ερωτηματικά για τη νέα σεζόν.

Οι οδηγίες του προπονητή Δημήτρη Μπαλάφα στην πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν του Εθνικού Φιλιππιάδας (ΦΩΤΟ sportime24.gr)

Από το Καναλάκι να πάμε στη Φιλιππιάδα, όπου προχθές ξεκίνησε προετοιμασία ο Εθνικός υπό την επίβλεψη του Δημήτρη Μπαλάφα. Πριν από μια δεκαετία ο Εθνικός ήταν η πιο οργανωμένη ομάδα στην Ήπειρο, μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα. Για πολλά χρόνια αγωνίστηκε στην παλιά επαγγελματική Γ’ Εθνική κάνοντας αξιόλογη πορεία, γεμίζοντας με περηφάνεια τους φιλάθλους της περιοχής. Δυστυχώς, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ο Εθνικός έγινε κομπάρσος στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας. Σ’ αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι η παρουσία στην επαγγελματική Γ’ Εθνική και ο μετέπειτα υποβιβασμός άφησε ανοιχτές πληγές με κάποια χρέη, που προσπάθησαν να καλύψουν οι μετέπειτα διοικήσεις. Είναι σωματείο με κόσμο και γίνεται μια προσπάθεια για τον εμπλουτισμό και την ενίσχυση του ρόστερ για μια καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας στην ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας. Στον Κεραυνό Θεσπρωτικού επικεφαλής της ομάδας είναι δύο παλιοί συμπαίκτες στις καλές εποχές του ΠΑΣ Πρέβεζα. Πρόεδρος ανέλαβε ο Βαγγέλης Φίντζος και προπονητής ο Μάκης Ντόβας. Γνωρίζουν από μπάλα, είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, οπότε κάτι καλό μπορεί να προκύψει απ’ αυτή τη συνεργασία.

Περασμένα μεγαλεία στην Άρτα

Στιγμιότυπο από την πρώτη συγκέντρωση της ιστορικής Αναγέννησης Άρτας

Η θρυλική Αναγέννηση Άρτας, που στη δεκαετία του ’70 διεκδικούσε άνοδο στην Α’ Εθνική, υποβιβάστηκε από τη Γ’ Εθνική και για αρκετά χρόνια δεν μπορεί να ξεφύγει από το τέλμα της μετριότητας. Η φανέλα με σήμα το ιστορικό γεφύρι μπορεί να ζυγίζει βαριά, αλλά οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να ξαναβρεί την χαμένη αίγλη. Τουλάχιστον υπό τις παρούσες συνθήκες. Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις. Όσοι ξέρουν την ιστορία της Αναγέννησης, θλίβονται να την βλέπουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Άρτας, αλλά δεν γίνεται και διαφορετικά. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα διοικητικά, ότι μπορούν προσφέρουν και κανείς δεν μπορεί να τους προσάψει τίποτα. Τουλάχιστον δεν έχει τις παλιές περιπέτειες, αφού ορισμένα χρόνια δεν είχε καν αγωνιστική παρουσία. Αν υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας που θέλει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο, η Αναγέννηση Άρτας είναι μια καλή περίπτωση. Από τη διοίκηση του Χρήστου Παπαβασιλείου γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας, ανανεώνοντας την συνεργασία με τον προπονητή Δημήτρη Θώδη. Προχθές το απόγευμα στο ΔΑΚ Άρτας έγινε αγιασμός και η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν. Στόχος είναι σε πρώτη φάση επιστροφή στη Γ’ Εθνική. Στη συμπολίτισσα ομάδα Α.Ε. Καραϊσκάκης, γίνεται προσπάθεια από τη νέα διοίκηση του ερασιτεχνικού σωματείου να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Θα λειτουργεί πλέον ως ερασιτεχνικό σωματείο. Άγνωστο είναι το μέλλον της ΠΑΕ Α.Ε.Καραϊσκάκης, μετά τον υποβιβασμό από τη Σούπερ Λιγκ 2.
Κινητικότητα υπάρχει και στην περσινή πρωταθλήτρια ΕΠΣ Άρτας, την Α.Ε. Ξηροβουνίου. Η τεχνική ηγεσία ανατέθηκε στον Σωτήρη Καλόγηρο και ήδη ανακοινώθηκαν οι πρώτες μεταγραφές και ανανεώσεις συνεργασίας με ποδοσφαιριστές της περιοχής.

Φιλόδοξη η Σελεύκεια στη Θεσπρωτία

Ο Αλέξανδρος Καρύδης με τα κύπελλα του νταμπλ θα είναι και πάλι προπονητής της Α.Ε. Νέας Σελεύκειας Θεσπρωτίας

Στη Θεσπρωτία, μετά τον Θεσπρωτό που άλλαξε επίπεδα και αγωνίζεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στη Σούπερ Λιγκ 2, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κυριαρχεί η περσινή νταμπλούχος Αθλητική Ένωση Νέας Σελεύκειας. Ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, με καλή οργάνωση και εγκαταστάσεις που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Η διοίκηση του Δημητρίου Μεντή ανανέωσε τη συνεργασία με τον προπονητή Αλέκο Καρύδη και με τους ποδοσφαιριστές Γιώργο Βενέτη, Βαγγέλη και Ανδρέα Βάσιο, Ανδρέα Βασιλείου, Παναγιώτη Σιούφη, Σπύρο Ζήγο, Άκη Γόγολο, Ηλία Μονάχο. Αποκτήθηκαν οι Δημήτρης Σουλιώτης, Βασίλης Ζαφείρης από τον Απόλλωνα Πάργας και ο Αλέξανδρος Λάμπρου από τον Αετό Αγιάς. Η προετοιμασία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στο γήπεδο του χωριού «Κώστας Αντώνογλου».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος