Ξεκινά τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας!

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας ανάβει ξανά τους προβολείς της όμορφης εικαστικής τέχνης, του σινεμά, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 21.00, με ένα μίνι αφιέρωμα στον Αφρικανικό κινηματογράφο που προβάλει σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, με ελεύθερη είσοδο. Οι προβολές θα γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο « Όαση». Η πρώτη ταινία του αφιερώματος είναι η ταινία «PAPICHA» (2019) σε σκηνοθεσία της Μοunia Medour. από την Αλγερία.

H Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας έπειτα από την διαδικασία των εκλογών που διενεργήθηκαν στην Όαση, το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, συγκροτήθηκε σε σώμα με το Δ.Σ να αποτελείται από τα εξής μέλη: Μακρής Χαράλαμπος(Πρόεδρος), Γέρου Νένη(Αντιπρόεδρος), Τσακανιά Βιργινία(Γραμματέας), Μαργαρίτη Ελπίδα(Ταμίας), Φονταράς Ευκλείδης(μέλος), Παπαχατζή Φωτεινή(μέλος),Νούσιας Σωτήρης(μέλος), Χριστίνης Λευτέρης(Αναπληρωματικό Μέλος)

 

Λίγα λόγια για την ταινία

Αλγερία, δεκαετία του 1990. Η Nedjma, μια 18χρονη φοιτήτρια παθιασμένη με το σχέδιο μόδας αρνείται να αφήσει τα τραγικά γεγονότα του εμφυλίου πολέμου στην Αλγερία να την εμποδίσουν να βιώσει μια κανονική ζωή και την βραδινή έξοδο με τη φίλη της Wassila. Καθώς το κοινωνικό κλίμα γίνεται πιο συντηρητικό, απορρίπτει τις νέες απαγορεύσεις που έθεσαν οι ριζοσπάστες και αποφασίζει να αγωνιστεί για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της κάνοντας επίδειξη μόδας.

«Με την μαγνητική Λίνα Κουντρί (την οποία σύντομα θα δούμε στο «The French Dispatch» του Γουές Αντερσον) στον πρωταγωνιστικό ρόλο κι ένα θαυμάσιο καστ κοριτσιών να την συντροφεύουν, το «Papicha» είναι ένα συχνά σκληρό κινηματογραφικό κομπλιμέντο, όχι στην γυναικεία ομορφιά, αλλά σε κάτι πολύ πιο σημαντικό, την γυναικεία αποφασιστικότητα και δύναμη.»

Flix

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιστρέφει δυναμικά μετά την αναγκαία παύση των προβολών μας λόγω κορωνοϊού και ξεκινά να προβάλλει ταινίες με κέντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση.

Facebook : @kileprevezas

Blogspot : kileprevezas.blogspot.com

Email : kileprevezas@gmail.com