Νύχτες Ποίησης 6 και 7 Σεπτέμβρη στην Κέρκυρα. Εκπροσωπείται και η Πρέβεζα.

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο, 6 και 7 τρέχοντος στην Κέρκυρα. Στην Πλατεία του Λαού όσοι τυχεροί και όσες τυχερές δώσουν το παρόν, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν σημαντικούς σύγχρονους ποιητές και ποιήτριές μας να απαγγέλουν, με ηχητική υπόκρουση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών αυτοσχεδιαστικών μουσικών εκτελέσεων.

Εκπροσωπείται και η πόλη μας, καθώς στην εκδήλωση θα λάβει μέρος και ο συμπολίτης μας Θωμάς Ιωάννου, συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη. Η εκδήλωση ξεκινά στις εννιά το βράδυ και τις δύο μέρες, και η είσοδος είναι ελεύθερη, δηλαδή δίχως αντίτιμο, μόνο με δελτίο εισόδου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου και ο σχετικός σύνδεσμος:

Δύο σπάνιες «Νύχτες Ποίησης» θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας στον ειδικά διαμορφωμένο καταπράσινο Κήπο του Λαού στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σημεία της Παλιάς Πόλης, μετατρέπεται στο ιδανικό σκηνικό για την ανάπτυξη ενός πολυπρισματικού διαλόγου ανάμεσα στη σύγχρονη ελληνόφωνη ποίηση που έχει ξεχωρίσει από το 2000 μέχρι σήμερα, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ποιητριών και ποιητών από τη νεότερη γενιά.

Την εισαγωγή και τον συντονισμό αναλαμβάνει ο Νίκος Ερηνάκης και το soundtrack των εκδηλώσεων αναλαμβάνει ο Benjha σε ένα πρόγραμμα με live αυτοσχεδιαστικές πολυπολιτισμικές προσθήκες ηλεκτρονικής και ηλεκτρικής μουσικής.

Ένα σημείο συνάντησης ποίησης, στοχασμού και μουσικής – μια συνομιλία ανάμεσα στον καλλιτεχνικό λόγο και τον καλλιτεχνικό ρυθμό του σήμερα για τις μεγάλες προκλήσεις και προοπτικές της εποχής μας.

Ακολουθεί το πλάνο των συμμετεχόντων ποιητριών / ποιητών.

06.09:

Μαριγώ Αλεξοπούλου
Γιάννης Δούκας
Στάθης Ιντζές
Μαρία Κουλούρη
Αλέξης Μάινας
Ειρήνη Μαργαρίτη
Θωμάς Τσαλαπάτης

07.09:

Εσμεράλδα Γκέκα
Αναστασία Γκίτση
Θάνος Γώγος
Marija Dejanovic
Θωμάς Ιωάννου
Λένα Καλλέργη
Λευτέρης Τσώνης

ΝΥΧΤΕΣ ΠΟΙΗΣΗΣ – Κήπος του Λαού – Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας (corfuif.gr)