Νέα παράταση μέχρι 31 Αυγούστου για εγγραφή στο μητρώο

Νέα παράταση της προθεσμίας για την εγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δόθηκε σήμερα με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Συγκεκριμένα, σήμερα 17 Αυγούστου 2022 έληγε η προθεσμία κατόπιν σχετικής παράτασης που είχε δοθεί, για την εγγραφή στο μητρώο. Όμως μετά την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, ΕΠΟ και υφυπουργείου Αθλητισμού για να βρεθεί λύση, από το υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι δόθηκε νέα παράταση μέχρι 31 Αυγούστου 2022. Σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σωματείων σε διοργανώσεις αν δεν εγγραφούν στο μητρώο. Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει αποκλεισμός των ομάδων που είναι εκτός μητρώου από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με ότι συνεπάγεται αυτό. Ίσως βρεθεί κάποια λύση τις επόμενες ημέρες για να προχωρήσουν και οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων στην σύνταξη των προκηρύξεων, τον καταρτισμό των ομίλων ανά κατηγορία και την κλήρωση των αγώνων. Επί του παρόντος ο σχεδιασμός των πρωταθλημάτων είναι στον αέρα.

Η ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού

«Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρατείνεται έως και τις 31 Αυγούστου 2022 η σημερινή καταληκτική ημερομηνία επικαιροποίησης της εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ των ερασιτεχνικών σωματείων που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2021.
Η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για την παράταση, έως και τις 31/08/2022, με τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4726/2020, θα αναληφθεί αμέσως μετά την επικείμενη επαναλειτουργία του Κοινοβουλίου.
Η νέα ολιγοήμερη παράταση δίδεται έπειτα από την αποδοχή εκ μέρους του κ. Αυγενάκη του γραπτού αιτήματος των FIFA και UEFA, οι οποίες ζήτησαν χτες τη σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ εκπροσώπων του Υφυπουργείου, των διεθνών συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ.
Σκοπός της ομάδας εργασίας και της άμεσης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα, είναι η διευκόλυνση της εγγραφής όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο 2022.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος