Νέα εποχή για τον ΠΑΣ με τους αδελφούς Χριστοβασίλη

Έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ η γενική συνέλευση των μετόχων όπου έγιναν και συμπληρωματικές εκλογές για να καλυφθεί το κενό του αποβιώσαντος προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη. Στη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο εισήλθε ο γιός του Γιάννης Χριστοβασίλης που θα αναλάβει και διοικητικό πόστο στη νέα διοίκηση με πρόεδρο τον αδελφό του Παναγιώτη. Και οι δύο αδελφοί παρέστησαν στη γενική συνέλευση, όπου πέρα από τις τυπικές διαδικασίες αυτής, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και τους συνεργάτες τους όπως και τα έργα που θα γίνουν στο προπονητικό κέντρο και στα αποδυτήρια. Με την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης είχαν ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιώργο Οικονόμου για την αρμονική συνεργασία των δύο πλευρών. Όπως είναι γνωστό, εκ του νόμου και από την ιδρυτική πράξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου οι ερασιτεχνικές ομάδες κατέχουν πάντα το 10% του μετοχικού κεφαλαίου των ΠΑΕ ex officio. Επίσης οι νέοι μεγαλομέτοχοι είχαν συνεργασία με τον νέο διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο, τον υπεύθυνο μάρκετινγκ Κώστα Πεδιαδιτάκη και τον υπεύθυνο ασφαλείας Φόντα Βρόσγο. Μόλις βελτιωθεί ο καιρός θα ανακαινιστεί εκ βάθρων το γήπεδο που κάνει προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ήδη τα υλικά μεταφέρθηκαν στον χώρο και απομένει η εγκατάσταση του εργολάβου μόλις το επιτρέψει ο καιρός. Χθες, ήταν μια δύσκολη μέρα για τα Γιάννινα, με σφοδρή χαλαζόπτωση το μεσημέρι. Τα γήπεδα καλύφθηκαν με άσπρο σαν να χιόνισε, όπως και το στάδιο «Ζωσιμάδες». Πολλοί δρόμοι ήταν άσπροι από το χαλάζι και είχαν πλημμυρίσει.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, στα μεταγραφικά δεν υπήρξαν εξελίξεις. Προφανώς περιμένουν και το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα τους δώσει οικονομικές ανάσες για να κλείσουν και συμφωνίες. Μπορεί ακόμα να μην υπήρξε καμία μεταγραφική ανακοίνωση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει δραστηριότητα σε αυτό το κομμάτι. Γίνονται επαφές με ποδοσφαιριστές, έχουν εντοπιστεί κάποιοι στόχοι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν και συμφωνίες. Ίσως μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας να κλείσει και η μεταγραφή του Νίκου Λώλη στον Ολυμπιακό. Το ενδιαφέρον για παίκτη του ΠΑΣ επιβεβαίωσε χωρίς να αναφέρει όνομα και ο Κώστας Καραπαπάς, στην τοποθέτηση που έκανε, διευκρινίζοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Σταύρο Πήλιο που έκλεισε στην ΑΕΚ. Ο 18χρονος μέσος Νίκος Λώλης είναι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Μπορεί να είχε φέτος μια ολιγόλεπτη συμμετοχή, στο τελευταίο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, καθώς ο ΠΑΣ ήταν συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο και δεν είχε ο Στάικος την ευχέρεια να προωθήσει και νέους παίκτες, αλλά είναι δυνατό παιδί με σημαντικά προσόντα. Κατάγεται από την Θεσπρωτία, έγινε επαγγελματίας από τις ομάδες νέων του ΠΑΣ και είναι πρώτος ξάδελφος του Αλέξανδρου Λώλη, διεθνή με την Εθνική Ελπίδων.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΟΜΛΑΔΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

Όπως τονίσαμε προχθές στον «Η.Α», από τους 34 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν την περασμένη σεζόν 2022-23, οι 15 κάλυψαν το 81,6% του αγωνιστικού χρόνου της ομάδας στους 33 αγώνες πρωταθλήματος και πλέι άουτ. Αυτό δείχνει το φτωχό ρόστερ και τις περιορισμένες επιλογές που υπήρχαν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι απ’ αυτούς τους 15 παίκτες που τράβηξαν το κουπί θα μείνουν μόνον οι 10 για τη νέα σεζόν, προκύπτει το συμπέρασμα ότι θα χρειαστεί να γίνουν τουλάχιστον δέκα μεταγραφές καλών παικτών για να παραμείνει η ομάδα και τη νέα σεζόν στην κατηγορία. Επειδή στο ποδόσφαιρο πάντα οι τελευταίες εντυπώσεις είναι καταλυτικές και αυτές μένουν, υπάρχει φόβος στον ΠΑΣ να μείνουν με την εικόνα της ομάδας στις τρεις τελευταίες νίκες που εξασφάλισε την παραμονή και να ξεχάσουν τα χάλια της σε ένα μεγάλο διάστημα του πρωταθλήματος όπου αγνοούσε για 3,5 μήνες τη νίκη με κακές εμφανίσεις. Και αν δεν ερχόταν ο Τσιντώτας τον Γενάρη για να συμμαζέψει πίσω την κατάσταση, αφού σε κάθε ματς η ομάδα έτρωγε κατά μέσο όρο 2 γκολ, θα είχε πέσει από τον χειμώνα στα βράχια. Τώρα που είναι ο κατάλληλος χρόνος θα πούμε να μη το πάρουν αψήφιστα και να ενισχύσουν τοι ρόστερ με σημαντικούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

Χθες ειδοποιήθηκαν οι ποδοσφαιριστές ότι στις 28 Ιουνίου θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση και η έναρξη των εργομετρικών και αιματολογικών εξετάσεων. Το πρώτο στάδιο προετοιμασίας θα γίνει στο ΠΕΑΚΙ και στις 21 έως 31 Ιουλίου το βασικό στάδιο προετοιμασίας θα γίνει στο Κίελτσε της Πολωνίας, στο ίδιο αθλητικό κέντρο που ήταν και πέρυσι. Εκεί θα γίνου και δύο φιλικά παιχνίδια με άλλες ομάδες που θα κάνουν εκεί προετοιμασία.

TZIMAΣ: ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ Ο ΠΑΣ

Ο Παναγιώτης Τζίμας, που ήταν δανεικός για έναν χρόνο στον ΠΑΣ από τον ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του Metropolis Θεσσαλονίκης και μεταξύ άλλων μίλησε για τη φετινή σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα και πόσο πολύ τον βοήθησε στην εξέλιξή του. «Έκανα μια πολύ καλή σεζόν φέτος, γεμάτη. Βοήθησα τον ΠΑΣ Γιάννινα και αυτός εμένα, σε μια δύσκολη χρονιά. Από μικρός έπαιζα σε όποια θέση με έβαζε ο προπονητής και αυτό έκανα και φέτος. Η φετινή χρονιά με βοήθησε να βελτιωθώ και σωματικά, αλλά και στο κομμάτι της εμπειρίας. Το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ καλό, πάντα τα Γιάννινα είχαν καλό κλίμα. Φέτος ήθελα να κάνω μια γεμάτη σεζόν και να δείξω τι αξίζω, ώστε να γυρίσω στον ΠΑΟΚ και να βοηθήσω την ομάδα».
Για τον αείμνηστο Γιώργο Χριστοβασίλη: «Τον είχα ζήσει μόνο στο αεροπλάνο, όταν πηγαίναμε με την ομάδα για προετοιμασία στην Πολωνία. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, αγαθός, αγαπούσε την οικογένεια του ΠΑΣ. Δεν μπήκε στα αποδυτήρια να φωνάξει μετά από ήττες και απ’ ό,τι μου είπαν τα παιδιά που το είχαν ζήσει παραπάνω ήταν ο καλύτερος πρόεδρος που έχει περάσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα, και πιστεύω πως έτσι θα είναι και ο γιος του».

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΗΛΙΟΥ

«Πακέτο» τους δύο αδελφούς Σταύρο και Αλέξανδρο Πήλιο έκλεισε η ΑΕΚ. Και οι δύο αποχαιρετούν τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο μικρότερος αδελφός είναι ακόμα ερασιτέχνης στην ομάδα Κ19. Και οι δύο έχουν δουλέψει στις ομάδες Νέων του ΠΑΣ με τον πετυχημένο προπονητή Χρήστο Αγγέλη. Ο κόουτς, που θα αποχωρήσει από την ομάδα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΩΡΑ για ΣΠΟΡ» τόνισε για τη μεταγραφή του Σταύρου Πήλιου: «Στην ΑΕΚ να περιμένουν έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που δεν θα παρατήσει ποτέ φάση. Μπορεί να μην έχει την σωματοδομή που εντυπωσιάζει, ωστόσο δουλεύει σκληρά κάθε μέρα και κανείς δεν ξέρει ποιο μπορεί να είναι το ταβάνι του. Την φετινή σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα είχε μπροστά του δύο αριστερούς μπακ και συγκεκριμένα τους Κιάκο και Ποζνάνσκι και κατάφερε να πάρε φανέλα βασικού. Ένα από τα σημαντικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά του έχει να κάνει με την ταχύτητά του. Ενώ όλοι περίμεναν πως έπειτα από την αλλαγή θέσης του από αριστερό εξτρέμ σε αριστερό μπακ θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στα αμυντικά καθήκοντά του, εν τούτοις έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο στην αμυντική λειτουργία του. Κάτι που φάνηκε και απέναντι στην ΑΕΚ, έχοντας απέναντί του τον Άμραμπατ. Πρόκειται για έναν ισορροπημένο παίκτη μεταξύ άμυνας και επίθεσης».
Για τον 19χρονο Αλέξανδρο Πήλιο που θα είναι στις ομάδες νέων της ΑΕΚ, ο Χρήστος Αγγέλης σημείωσε: «Ο Αλέξανδρος Πήλιος ήταν δεξί εξτρέμ και γύρισε σε δεξί μπακ. Είναι κι αυτός γρήγορος με επιθετικές τάσεις στο παιχνίδι του. Δεν έχει την ίδια ισορροπία όσο ο αδερφός του μεταξύ άμυνας και επίθεσης, ωστόσο είναι κάτι που το δουλεύει κι είναι καθαρά θέμα διαχείρισης. Του αρέσει η δουλειά και έφτασε στο σημείο να κληθεί στην Εθνική ομάδα Under 19 και να μπει στη βασική ενδεκάδα στα παιχνίδια με Ρωσία και Νησιά Φερόε. Κι αυτός δεν έχει ταβάνι, του αρέσει η σκληρή δουλειά κι είναι εξαιρετικός χαρακτήρας».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος