Νέα δοκιμασία για τον ΠΑΣ με Ατρόμητο

Η ζωή συνεχίζεται και…τραβά την ανηφόρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μεθαύριο Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 θα αντιμετωπίσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκ. Δύσκολο παιχνίδι στον πολύ βελτιωμένο φέτος, σε σχέση με πέρυσι, Ατρόμητο. Για να έχει ελπίδες θετικού αποτελέσματος η τοπική ομάδα, θα πρέπει να παίξει με πολύ προσοχή, να δείξει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που έδειξε σε προηγούμενα παιχνίδια και ειδικά του τελευταίου αγώνα με τον Παναιτωλικό. Δύσκολη αποστολή για τον αποδυναμωμένο φέτος “Άγιαξ της Ηπείρου”, αλλά είναι υποχρεωμένος να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του για το καλύτερο και για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Πάντα θα πρέπει να προσπαθεί για το καλύτερο. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απόλυτο. Μπορεί ο Ατρόμητος ως γηπεδούχος και ως πληρέστερη ομάδα από τον ΠΑΣ να είναι το φαβορί για τη νίκη, αλλά πάντα σε θεωρητικό επίπεδο εκτιμήσεων. Όλα αυτά θα πρέπει να φανούν και στο γήπεδο. Πριν από κάποιο παιχνίδι, κανένας δεν είναι νικητής, ούτε ηττημένος.
Στον ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την βαριά και ντροπιαστική ήτα με σκορ 4-1 από τον Παναιτωλικό μέσα στους “Ζωσιμάδες”, πέρασαν μια δύσκολη εβδομάδα, με κριτική και βολές κατά πάντων και έντονη αμφισβήτηση κατά πόσο αυτή η ομάδα μπορεί να σώσει φέτος την παρτίδα. Όλα αυτά έφτασαν και μέσα στα αποδυτήρια. Όλοι έγιναν αποδέκτες των φαινομένων μιας βαριάς ατμόσφαιρας που υπήρξε στα Γιάννινα. Τα συζήτησαν πολλές φορές και μεταξύ τους, αλλά και με τον προπονητή Θανάση Στάικο εντός των αποδυτηρίων. Όλοι δείχνουν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για τη συνέχεια και να δοθεί με αξιώσεις η μάχη της παραμονής. Όλα έμειναν πίσω και η προσοχή είναι στραμμένη στο παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ατρόμητο.
Η προετοιμασία συνεχίστηκε και χθες με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Ο Ίκερ Μπιλμπάο για δεύτερη ημέρα προπονήθηκε κανονικά, χωρίς ενοχλήσεις. Μάλιστα στο δίτερμα ο Στάικος τον είχε και με την βασική ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στο Περιστέρι. Ο Ισπανός μέσος χρειάζεται σε αυτό το παιχνίδι όπου θα πρέπει η αναχαίτιση των αντιπάλων να γίνει στη μεσαία γραμμή. Το θέμα είναι αν έχει δυνάμεις καθώς έχασε προπονήσεις δύο εβδομάδων. Οι πιθανότητες στο να ξεκινήσει από την αρχή ή να περάσει ως αλλαγή είναι μοιρασμένες. Αντίθετα, ο Ντάαν Ριένστρα, ούτε χθες μπόρεσε να προπονηθεί, οπότε και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να ακολουθήσει την αποστολή. Ο Ολλανδός με τους συνεχόμενους τραυματισμούς δεν προσέφερε αυτά που περίμεναν, μη έχοντας πλέον η ομάδα κανέναν κεντρικό χαφ που να μπορεί να κάνει παιχνίδι, όπως έκαναν πέρυσι οι Ντομίνγκεθ και Γκαρντάφσκι. Ο Θανάσης Στάικος δούλεψε πολύ αυτή την εβδομάδα στο κομμάτι της τακτικής και περισσότερο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Η άμυνα κοντεύει να γίνει η “Αχίλλειος πτέρνα” και αυτό δεν βαρύνει μόνο τον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς αλλά όλη την ομάδα. Επίσης χθες δούλεψε πολύ στα στημένα, στην γρήγορη μετάβαση της μπάλας από άμυνα και επίθεση, δείγμα ότι μεθαύριο στο Περιστέρι θα παίξει κυρίως αμυντικά και θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει και ξαφνικές αντεπιθέσεις. Ο Στάικος δεν έχει πολλές επιλογές για να αλλάξει πράγματα και να φρεσκάρει την ομάδα με νέα πρόσωπα. Ωστόσο θα αλλάξει κάποια πράγματα στην διάταξη και στο σχήμα, σε συνδυασμό πάντοτε και με τον τρόπο παιχνιδιού του Ατρόμητου. Πιθανόν να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια ο Πριόρ αντί του Σούλη και στο κέντρο άμυνας ο Παντελάκης αντί του Μπαγκαλιάνη. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Η αποστολή θα αναχωρήσει αύριο για την Αθήνα, χωρίς τους τραυματίες Κόντε, Λεό και Ριένστρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι Πριόρ, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι, Κιάκος, Καραχάλιος, Λιάσος ή Μπιλμπάο, Τζίμας, Ροσέρο, Σταματελόπουλος. Στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα είναι και οι Λιάσος, Αλ. Λώλης, Παμλίδης, Σούλης, Μπαγκαλιάνης, Τσάβος, Μπάλαν, Αθανασίου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Τον αγώνα στο Περιστέρι θα διευθύνει ο Άγγελος Αγγελάκης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Βοηθοί του θα είναι οι Γιώργος Στεφανής (Καρδίτσας), Χρήστος Κορώνας (Πειραιά). Τέταρτος διαιτητής ο Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης). Στο VAR o Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας) και βοηθός AVAR ο Κωνσταντίνος Νικολαίδης (Μακεδονίας). Παρατηρητής διαιτησίας ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας).

ΜΕ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Σε ρυθμό προετοιμασίας για το ματς της Δευτέρας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου, με τη πρόγραμμα των τελευταίων ημερών να περιλαμβάνει ασκήσεις τεχνικής φυσικής κατάστασης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν κανονικά και οι Βίκτωρ Κλωναρίδης, Ουαζντί Κεσχρίντα, που απουσίασαν από το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Στο ματς με τα Γιάννινα θα είναι παρόντες. Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο στο αθλητικό κέντρο «Μαζαράκη». Την περασμένη αγωνιστική ο Ατρόμητος έχασε με σκορ 2-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αλλά είχε γενικά καλή παρουσία.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Σε 26 παιχνίδια πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Εθνικής ο Ατρόμητος σημείωσε 14 νίκες, ο ΠΑΣ σημείωσε 2 νίκες ενώ 10 παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή. Από τα 26 αυτά παιχνίδια με γηπεδούχο τον Ατρόμητο, τα 23 έγιναν στο γήπεδο Περιστερίου, τα δύο στη Λεωφόρο και ένα στο γήπεδο του Βύζαντα, στα Μέγαρα. Στον θεσμό του Κυπέλλου υπάρχουν πέντε ματς (τρία στο Περιστέρι και δύο στα Γιάννινα) που τέσσερα έληξαν με νίκες του «Άγιαξ της Ηπείρου» κα ένα ισόπαλο.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Το πρώτο ματς των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής με οικοδεσπότη τον Ατρόμητο, έγινε στις 25-5-1975 και έληξε με σκορ 2-0 υπέρ των γηπεδούχων με δύο γκολ που σημείωσε ο Βακάλης. Ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με τον Μπρεντάνο ενώ ακυρώθηκε γκολ του Γραμμενιάτη. Ο «Άγιαξ» δεν χρησιμοποίησε τους πέντε Αργεντινούς, γιατί έκαναν αποχή προβάλλοντας οικονομικά αιτήματα, και τον τραυματία Τσουρλίδα. Αρχηγός αποστολής ήταν ο Άρης Τσουμάνης.

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Ενδιαφέροντα παιχνίδια έχει η 7η αγωνιστική. Για τους φίλους του ΠΑΣ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αναμετρήσεις Λαμία – Ιωνικός, ΟΦΗ – Ολυμπιακός, Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ, καθώς με τις ομάδες αυτές θα παλέψει η τοπική ομάδα για την παραμονή. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αν δεν περάσουν νικηφόρα από Ηράκλειο και Λιβαδειά, θα έχουν μεγάλα προβλήματα και θα ενταθεί η εσωστρέφεια που υπάρχει. Βαθμολογικό ενδιαφέρον για την διεκδίκηση θέσης στα πλέι οφ έχει και το σημερινό ματς στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τον Βόλο. οι δύο αυτές ομάδες κατά πρώτο λόγο και ο Αστέρας κατά δεύτερο είναι υποψήφιες για να πάρουν θέση στην πρώτη εξάδα. Η ομάδα του Μεταξά θα δοκιμάσει τις αντοχές της στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Το κυρίως πιάτο της αγωνιστικής, είναι το ματς Άρης – ΑΕΚ. Και οι δύο ομάδες δεν έχουν αγωνιστική σταθερότητα, αλλά θα παίξει ρόλο και η καυτή έδρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο στην Αθήνα με τον Ατρόμητο. Το παιχνίδι θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο γήπεδο Ήφαιστου Περιστερίου με διαιτητή τον Μιχαήλ Ζέστα του συνδέσμου Πειραιά.
-Για δεύτερο Σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν αγώνες για το πρωτάθλημα Νέων Κ17.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17.00 Παναιτωλικός – Βόλος (COSMOTEsport 2)
19.30 Ιωνικός – Λαμία (COSMOTEsport 1)
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16.00 ΟΦΗ – Ολυμπιακός (COSMOTEsport 1)
16.30 Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ (NOVAsports prime)
19.30 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport )
21.15 Άρης – ΑΕΚ (NOVAsports prime)
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
18.00 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(6η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 18
ΑΕΚ 12
Ολυμπιακός 11
Βόλος 11
ΠΑΟΚ 11
Παναιτωλικός 10
—————————————————————————
Άρης 10
Ατρόμητος 8
Αστέρας Τρίπολης 7
Λαμία 6
ΟΦΗ 4
ΠΑΣ Γιάννινα 4
Λεβαδειακός 2
Ιωνικός 1
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος