Με νίκη ο ΠΑΣ ελπίζει για την παραμονή

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι δίνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στις 19.15 θα υποδεχθεί στο στάδιο «Ζωσιμάδες» τον Παναιτωλικό για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ. Η τοπική ομάδα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να αναπνεύσει βαθμολογικά και να πάρει τα πάνω της, ώστε να μπορέσει να διασφαλίσει την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Για τον λόγο αυτό υπάρχει κινητοποίηση και έντονο ενδιαφέρον από πλευράς των φιλάθλων και της πόλης. Υπάρχει συσπείρωση γύρω από την ομάδα και αναμένεται να είναι σημαντική η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες. Ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ με ανακοίνωσή του καλεί τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι αγώνας κομβικής σημασίας και η ομάδα μας χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Τα εισιτήρια κοστίζουν 5 Ευρώ για παιδιά έως 16 ετών και τους συνοδούς τους και 10 ευρώ για όλες τις θύρες. Τα τμήματα του Ερασιτέχνη Π.Α.Σ. Γιάννινα θα βρίσκονται και αυτή τη φορά εκεί για να στηρίξουν την ομάδα της πόλης μας». Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα για τη στήριξη της ομάδας στη σημερινή αναμέτρηση, επισημαίνοντας ακόμα: «Όλες οι γενιές ντυνόμαστε στα μπλε και ενώνουμε τις φωνές μας με σκοπό να δώσουμε δύναμη στον αδερφό μας και φίλο Δημήτρη». Για το σημερινό παιχνίδι υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ και για παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών και τους συνοδούς τους 5 ευρώ. Τα εκδοτήρια του σταδίου «Ζωσιμάδες» θα είναι ανοιχτά από τις 12 το μεσημέρι. Η ΠΑΕ σε σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζει: «Tην ημέρα του αγώνα οι θύρες θα ανοίξουν στις 17.15 και παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας και προμήθεια των εισιτηρίων σας για την αποφυγή συνωστισμού και καθυστερήσεων κατά την είσοδο».
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με προπόνηση που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» όπου ο Θανάσης Στάικος έδωσε τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του, προσπαθώντας παράλληλα να ανεβάσει και την ψυχολογία τους. Ακόμα και οι παίκτες που είναι τραυματίες βρέθηκαν στο γήπεδο, εμψυχώνοντας τους συμπαίκτες τους. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κρατά την τύχη στα χέρια του, καθώς είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και η παραμονή θα κριθεί αποκλειστικά από τα δικά του αποτελέσματα. Αν πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται στα δικά του παιχνίδια, πετυχαίνει τον στόχο, ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων. Από το σημερινό παιχνίδι θα απουσιάσουν οι τραυματίες Ριένστρα, Καραχάλιος, Λεό, Κιάκος και οι Σούλης, Φοφανά που έμειναν εκτός αποστολής. Επιστρέφει ο Κόντε που είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τη Λαμία, όπως και οι Παντελάκης, Σόρια. Ο ΠΑΣ αναμένεται να παραταχτεί με τερματοφύλακα τον Τσιντώτα, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Πήλιο, στόπερ τους Παντελάκη, Εραμούσπε, στο κέντρο Τζίνο, Τζίμα, Μπιλμπάο, Παμλίδη και στην επίθεση Μπάλαν, Ροσέρο. Στην αποστολή είναι και οι Αθανασίου, Κόντε, Μπορταγκαράι, Τσάβος, Μπακαδήμας, Ράντου, Λιάσος, Νίνης, Λώλης, Μορέιρα, Σταματελόπουλος. Το παιχνίδι θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι NOVAsports 2.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Χθες το μεσημέρι ολοκλήρωσε την προετοιμασία ο Παναιτωλικός και στη συνέχεια ο Γιάννης Αναστασίου ανακοίνωσε την αποστολή που ταξίδεψε για τα Γιάννινα. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Χουχούμης, Αφίζ Νοσιρού, Μαλής, Χατζηθεοδωρίδης, Μπακάκης, Νταγκό και Λιάβας. Ο Ντουάρτε τελικά ξεπέρασε το πρόβλημα και είναι στη διάθεση του κόουτς. Οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι: Ανέστης, Αποστολάκης, Μλάντεν, Πέδρο, Ντιας, Γκρατερόλ, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Μπουζούκης, Βοΐλης, Χουάνπι, Κολοβός, Ξενιτίδης, Μόρσει, Σενγκέλια, Τσιγγάρας, Στάγιτς, Αναστασόπουλος.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για την 6η αγωνιστική που έγινε στις 3 Οκτωβρίου 2022 ο ΠΑΣ υπέστη ταπεινωτική ήττα στα Γιάννινα από τον Παναιτωλικό με σκορ 4-1. Στο 7’ ο Μόρσεϊ έκανε το 0-1 και στο 25’ ο Καρέλης το 0-2. Μείωσε ο ΠΑΣ στο 34’ σε 1-2 με τον Εραμούσπε για να ακολουθήσουν άλλα δύο γκολ του Καρέλη στο 71’ και 87’ ανεβάζοντας το σκορ σε 1-4.
Στο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του β’ γύρου που έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2023 στο γήπεδο του Παναιτωλικού, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Στο 82’ ο Ντουάρτε έκανε το 1-0 και στο 89’ ισοφάρισε 1-1 ο ΠΑΣ με τον Εραμούσπε.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

Οι δύο μονομάχοι της σημερινής αναμέτρησης απογοήτευσαν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των πλέι άουτ. Ειδικά ο Παναιτωλικός που έχει τρεις ήττες, τις δύο στο Αγρίνιο, με σκορ 3-1 από τη Λαμία και με σκορ 1-0 από τον Ιωνικό και την άλλη με σκορ 2-1 στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Ο ΠΑΣ έχει μια ήττα με σκορ 1-0 από τον ΟΦΗ στα Γιάννινα, ήττα εκτός έδρας με σκορ 2-0 από τη Λαμία, και ισοπαλία 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι την προηγούμενη (3η) αγωνιστική.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Σε 25 παιχνίδια Α’,Β’,Γ’ Εθνικής που έγιναν στο στάδιο «Ζωσιμάδες», η προϊστορία καταγράφει 16 νίκες του ΠΑΣ, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες. Οι δύο από τις έξι ισοπαλίες, ήταν στη διετία 1970-72 που ο ΠΑΣ προσπαθούσε να βρει τη δική του ταυτότητα λίγο πριν από την έλευση των μεγάλων παικτών από την Αργεντινή και οι άλλες τέσσερις κατά την τελευταία εξαετία. Η πρώτη νίκη του Παναιτωλικού στα Γιάννινα, ήταν την αγωνιστική σεζόν 1996-97 που ο ΠΑΣ ήταν σε άθλια κατάσταση, με οικονομικά προβλήματα, προσφυγές, αποχές παικτών από τις προπονήσεις, αλλαγές προπονητών. Η δεύτερη ήταν στην αγωνιστική σεζόν 2018-19 χρονιά που ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική και η τρίτη στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Σε εξ αναβολής αγώνες της 16ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Νέων κ19 της Σούπερ Λιγκ, ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα στις 11.00 π.μ. την ΑΕΚ στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ. Στόχος η νίκη με καλή εμφάνιση. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Νικόλαος Μαγγιώρος του συνδέσμου Ηπείρου.
-Ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι δίνει η ομάδα Νέων Κ17 του ΠΑΣ, καθώς αύριο Κυριακή και ώρα 13.00 θα αντιμετωπίσει στη Θεσσαλονίκη τον Άρη. Η τοπική ομάδα πάει αποφασισμένη για τη νίκη που θα της δώσει το δικαίωμα να λάβει μέρος και στα πλέι οφ της τελικής φάσης για την διεκδίκηση του τίτλου. Ο αγώνας θα γίνει στο δημοτικό γήπεδο Πυλαίας «Αντώνης Καραμπουρνιώτης» με διαιτητή τον Απόστολο Δαδάνη του συνδέσμου Μακεδονίας.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ – ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

17.15 Λεβαδειακός – Ιωνικός (NOVAsports prime)
17.15 ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport 2)
17.15 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (NOVAsports 2)
17.15 Λαμία – Ατρόμητος (COSMOTEsport 1)

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+3 Αγώνες)

Ατρόμητος 34
ΟΦΗ 33
Παναιτωλικός 29
Αστέρας Τρίπολης 28
ΠΑΣ Γιάννινα 24
Ιωνικός 24
——————————————————–
Λαμία 23
Λεβαδειακός 22
ΣΗΜ: Από τη γενική βαθμολογία του συνόλου των αγώνων πρωταθλήματος και πλέι άουτ οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ – ΠΛΕΙ ΟΦ
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

17.30 Βόλος – Άρης (COSMOTEsport 1)
20.00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (NOVAsports prime)
21.00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+4 Αγώνες)
Παναθηναϊκός 69
———————————————
ΑΕΚ 69
Ολυμπιακός 63
ΠΑΟΚ 60
Άρης 41
———————————————-
Βόλος 40
ΣΗΜ: Από την γενική βαθμολογία του πρωταθλήματος και των αγώνων πλέι οφ η πρώτη ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και οι υπόλοιπες τέσσερις θα αγωνιστούν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος