Με Κόντε στη μάχη του Φαλήρου ο ΠΑΣ

Με προπόνηση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στο ΠΕΑΚΙ ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η προετοιμασία του ΠΑΣ για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό που θα γίνει την Κυριακή 21 Αυγούστου και ώρα 22.00 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Σάββατο πρωί θα γίνει πάλι ελαφρά προπόνηση για να βάλει ο Θανάσης Στάικος τις τελευταίες πινελιές και να δώσει στους παίκτες τις τελευταίες οδηγίες. Ακολούθως θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για Αθήνα. Ο «Άγιαξ» θα πάει αποφασισμένος να παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό του και ότι ήθελε προκύψει. Ότι πάρει θα είναι πολυτιμότατο. Και αν δεν πάρει, η καλή εμφάνιση θα του δώσει ψυχολογική ώθηση για τα επόμενα παιχνίδια. Το άγχος θα το έχει ο Ολυμπιακός που είναι με την πλάτη στον τοίχο και όχι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Και στην προπόνηση της Παρασκευής ο Στάικος δοκίμασε σχήματα στο δίτερμα που έγινε, δίνοντας συνεχώς οδηγίες για να μην κάνουν λάθη, να είναι κοντά οι γραμμές και να μην ανοίγουν διαδρόμους στις επιθέσεις που θα επιχειρήσει ο Ολυμπιακός. Σε καλή κατάσταση φάνηκε ο Πέδρο Κόντε που έβγαλε όλο το δίτερμα και έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει με την αρχική ενδεκάδα, έχοντας στήριγμα στην επίθεση τον Παμλίδη. Εντάξει είναι και ο Σταματελόπουλος. Τέλος γι’ αυτούς η περιπέτεια τραυματισμών που είχαν τον τελευταίο καιρό. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Ροσέρο και Κύρκος.

Από αριστερά Σταματελόπουλος, Κόντε, Παμλίδης. Οι δύο τελευταίοι πιθανόν να είναι στην αρχική ενδεκάδα στο ματς με Ολυμπιακό

Εγχειρίστηκε ο Μπατίστ Λεό

Σε επιτυχή εγχείρηση υποβλήθηκε σε κλινική των Αθηνών από τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη ο επιθετικός Ζαν Μπατίστ Λεό, που επέστρεψε φέτος στα Γιάννινα. Ο Λεό δεν έκανε καθόλου προετοιμασία γιατί είχε πρόβλημα στον οπίσθιο χιαστό που αποκαταστάθηκε με την χειρουργική επέμβαση. Ουσιαστικά θα είναι έτοιμος κοντά στα Χριστούγεννα και η 40 ημερών διακοπή από 11 Νοεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου λόγω του Μουντιάλ στο Κατάρ, θα τον βοηθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος