Με…εξήντα φιλάθλους ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ!

Την ερχόμενη Τρίτη 3 Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα που είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι του ΠΑΣ με την ΑΕΚ, θα εκδικαστεί στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση του ΠΑΣ, κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ, όπου η τοπική ομάδα τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και 66.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Επειδή οι πρωτόδικες αποφάσεις είναι άμεσα εκτελεστέες και δεν αναστέλλεται η εκτέλεσή τους με την κατάθεση της έφεσης, το πιθανότερο είναι το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ να γίνει χωρίς φιλάθλους.
Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζονται τα όσα αναφέρονται στο άρθρο 26 παράγραφος 3 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) που προβλέπει: «Σε περίπτωση που στην γηπεδούχο ομάδα έχει επιβληθεί τιμωρία ή για τον οποιονδήποτε λόγο έχει αποφασιστεί η διεξαγωγή αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, απαγορεύεται η είσοδος θεατών στο γήπεδο. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο μόνο στα εξής πρόσωπα:
i. Στους ποδοσφαιριστές που αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα, στους αξιωματούχους που δηλώνονται στη λίστα Αξιωματούχων και κάθονται στο πάγκο της ομάδας και σε όσους κάθονται στον επιπλέον πάγκο.
ii. Σε τριάντα (30) εκπροσώπους κάθε ομάδας, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται οι αξιωματούχοι που δηλώνονται στο Φύλλο Αγώνα.
iii. Στο προσωπικό της εγκατάστασης που εργάζεται την ημέρα του αγώνα.
iv. Στο προσωπικό της γηπεδούχου ομάδας που εργάζεται την ημέρα του αγώνα και σε όσους (π.χ. ball boys) εμπλέκονται στη διοργάνωση του αγώνα.
v. Σε κατόχους προσκλήσεων που ανήκουν στη διοργανώτρια ή / και σε χορηγούς αυτής, κατ’ ανώτερο αριθμό δέκα (10) προσκλήσεων.
vi. Το προσωπικό συνεργείων ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων.
vii. Το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής.
viii. Οι δημοσιογράφοι.
Η είσοδος θα γίνεται αυστηρά με ονομαστική κατάσταση των ομάδων την οποία αυτές θα παραδίδουν στον Παρατηρητή Αγώνα κατά τη συνάντηση προετοιμασίας του αγώνα. Ο Παρατηρητής έχει και την ευθύνη εισόδου των προαναφερόμενων ατόμων».
Με λίγα λόγια θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον ματς με….εξήντα τυχερούς φιλάθλους, τριάντα από κάθε ομάδα.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος