Με αποφασιστικότητα και δύναμη κόντρα στον ΠΑΟΚ

Χωρίς άγχος, αλλά με δύναμη και αποφασιστικότητα ο ΠΑΣ Γιάννινα θα διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει στις 19.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μπορεί θεωρητικά ο ΠΑΟΚ να είναι φαβορί για τη νίκη, αλλά αυτό σε τίποτα δεν πτοεί τους κυανόλευκους που θα παλέψουν για ότι καλύτερο μπορούν να πετύχουν, δηλαδή νίκη ή ισοπαλία. Στον ΠΑΣ δεν υπάρχει άγχος, καθώς ο στόχος της παραμονής δεν θα κριθεί από αυτό το παιχνίδι. Συνεπώς οι παίκτες του Στάικου θα παίξουν χωρίς πίεση, με καθαρό μυαλό για να πάρουν αυτό που θέλουν. Βέβαια γνωρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού αγώνα είναι υψηλός. Όμως στα Γιάννινα λένε ότι στο ποδόσφαιρο κανένας δεν είναι ανίκητος και την ανωτερότητά της η κάθε ομάδα θα πρέπει να την δείχνει και να την επιβεβαιώνει στον αγωνιστικό χώρο. Οι Γιαννιώτες θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο και ό,τι ήθελε προκύψει. Στον δεύτερο γύρο έκαναν καλές εμφανίσεις, έχασαν μόνο από τον Παναθηναϊκό και έδειξαν ότι έχουν ένα δυνατό σύνολο από γερό μέταλλο. Ο Θανάσης Στάικος προετοίμασε με τον καλύτερο τρόπο τους παίκτες του, ενώ τους έδειξε και πολλά βίντεο με αγώνες του ΠΑΟΚ για να ξέρουν τι πρέπει να προσέξουν περισσότερο. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι με προπόνηση που έγινε στο ΠΕΑΚΙ. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κόντε, Κιάκος, Παμλίδης, Παντελάκης, ο τιμωρημένος Τζίμας και ο Νίνης που είναι με ίωση. Επίσης εκτός αποστολής έμεινε και ο Ρουμάνος αμυντικός Ράντου που αποκτήθηκε στην παράταση των μεταγραφών και δεν είναι έτοιμος. Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Τσιντώτα, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Πήλιο, στο κέντρο άμυνας τους Μπακαδήμα, Εραμούσπε, στη μεσαία γραμμή Καραχάλιο, Τσίνο, Μορέιρα, Ριένστρα και στην επίθεση Μπάλαν και Σταματελόπουλο. Στην αποστολή είναι και οι Σιούλης, Αθανασίου, Λιάσος, Λώλης, Ροσέρο, Μπιλμπάο, Λεό, Τσάβος, Φοφανά, Μπορταγκαράι. Όπως είναι γνωστό, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δεν εξέδωσε εισιτήρια για το σημερινό παιχνίδι, για λόγους περισσότερο ασφαλείας και δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνον οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας. Για τον λόγο αυτόν θα είναι και κλειστά τα εκδοτήρια του γηπέδου. Συμβολικά η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έθεσε ως αρχηγό αποστολής τον Χουάν Μοντέζ, ο οποίος την τελευταία στιγμή άλλαξε τα εισιτήρια επιστροφής για το Μπουένος Άιρες και παρέμεινε για λίγες ακόμη ημέρες στα Γιάννινα. Σήμερα θα είναι στο γήπεδο και αύριο θα αναχωρήσει για την Αργεντινή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Διαιτητής του σημερινού αγώνα θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών). Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου) και Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου). Τέταρτος ορίστηκε ο Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας). Στο VAR θα βρίσκονται ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) με βοηθό τον Δημήτριο Σαμοΐλη (Αθηνών). Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Γεώργιος Τάπραντζης (Αιτ/νιας).

ΧΩΡΙΣ ΚΟΤΑΡΣΚΙ ΚΑΙ ΟΛΙΒΕΪΡΑ Ο ΠΑΟΚ

 

Χωρίς τον Νέλσον Ολιβέιρα θα παραταχθεί σήμερα στους “Ζωσιμάδες” κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος επιθετικός, αποτελεί το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αφού… “ένιωσε ενόχληση στον δικέφαλο και προτιμήθηκε να μείνει εκτός αποστολής” όπως αναφέρει σχετικά η ΠΑΕ. Έτσι, ο Ολιβέιρα, προστίθεται στις απουσίες των Βιεϊρίνια, Λύρατζη, Κούρτιτς και Κουαλιάτα λόγω τραυματισμών, καθώς και σε αυτήν του Κοτάρσκι, ο οποίος δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών. Ενδιαφέρον έχει πάντως, ότι στην αποστολή μπήκε ο νεαρός Τζίμας, μετά το θέμα που προέκυψε με τον Πορτογάλο. Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Μπαλωμένος, Σάστρε, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Α.Ζίβκοβιτς, Τάισον, Ρικάρντο, Νάρεϊ, Μπράντον, Τζίμας.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Όσον αφορά την προϊστορία, σήμερα είναι η 28η αναμέτρηση με γηπεδούχο τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Στα προηγούμενα 27 παιχνίδια, η προϊστορία καταγράφει 9 νίκες του ΠΑΣ, 6 ισοπαλίες και 12 νίκες του ΠΑΟΚ. Ένα παιχνίδι τη σαιζόν 86-87 δεν έγινε στα Γιάννινα γιατί απήργησαν οι δύο ομάδες και μηδενίστηκαν, οπότε ούτε στα χαρτιά υπάρχει νικητής. Ένα ματς της σαιζόν 2000-01 έγινε στην Πάτρα λόγω έλλειψης ηλεκτροφωτισμού στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και για την προπερασμένη σεζόν 2020-21 το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο Περιστερίου, λόγω κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 2-0. Πέρυσι (σεζόν 2021-22) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 4-0 στα Γιάννινα. Όμως στα πλέι οφ κέρδισε ο ΠΑΣ με σκορ 1-0.

ΗΤΤΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ

Στο παιχνίδι του α’ γύρου που έγινε το Σάββατο 5/11/2022 στην Τούμπα κέρδισε ο ΠΑΟΚ με σκορ 2-0. Στο 8’ σε φάουλ του Σοάρες ο Ίνγκασον με κεφαλιά έκανε το 1-0 και στο 10’ με εκτέλεση πέναλτι ο Σβαμπ το 2-0. Το πέναλτι καταλογίστηκε σε τράβηγμα του Ολιβέιρα από τον Σόρια. Ο διαιτητής Περράκης (Αθηνών) σφύριξε έδρα.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (64’ Νάσμπεργκ), Σβαμπ, Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (79’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (71’ Φελίπε Σοάρες), Ολιβέιρα (79’ Μπράντον Τόμας).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος (90+1’ Τσίρης), Λώλης (81’ Παμλίδης), Μπιλμπάο, Ροσέρο (90+1’ Τσάβος), Φοφανά (46’ Μορέιρα), Μπάλαν (64’ Σταματελόπουλος).

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1000 ΕΥΡΩ

Με χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για ανάρμοστη συμπεριφορά φιλάθλων της στον εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ Ο ΒΡΑΚΑΣ

Ο 18χρονος τερματοφύλακας του ΠΑΣ Θωμάς Βρακάς κλήθηκε στην Εθνική Νέων από τον ομοσπονδιακό προπονητή Αναστάσιο Θέο για τα δύο φιλικά με την αντίστοιχη ομάδα του Ισραήλ που θα γίνουν στο Στάδιο Νέας Σμύρνης στις 28 Φεβρουαρίου (15:00) και 2 Μαρτίου (11:30). Τα φιλικά είναι στο πρόγραμμα προετοιμασίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου 2023.

ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η Κ17

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στη Λαμία με την τοπική ομάδα. Το παιχνίδι θα γίνει στις 14.3ο στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Φθιώτιδας, με διαιτητή τον Νικόλαο Κουτρουμάνο του συνδέσμου Καρδίτσας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
20.00 Βόλος – Λαμία 1-1
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

17.30 ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport 1)
19.00 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (NOVAsports 2)
20.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport 1)
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Ιωνικός – ΟΦΗ (COSMOTEsport 1)
16.00 Λεβαδειακός – Παναιτωλικός (NOVAsports prime)
19.30 Άρης – Ατρόμητος (NOVAsports prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(23η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 54
ΑΕΚ 50
Ολυμπιακός 49
ΠΑΟΚ 47
Βόλος 36
Άρης 34
—————————————————————————
Ατρόμητος 28
Παναιτωλικός 27
Αστέρας Τρίπολης 24
ΟΦΗ 23
ΠΑΣ Γιάννινα 22
Ιωνικός 15
Λεβαδειακός 13
Λαμία 13
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-ΑΕΚ και Ατρόμητος έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

 

Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν τη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΟΚ στους αγώνες πλέι οφ της περυσινής σεζόν 2021-22