Με…μισή ομάδα στο Χαριλάου ο ΠΑΣ

Στους ρυθμούς του αγώνα με τον Άρη που θα γίνει αύριο στις 19.00 στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» κινούνται όλοι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί στην αυριανή τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας να μην κριθεί τίποτα, καθώς θα ακολουθήσουν οι αγώνες πλέι οφ για την κορυφή και πλέι άουτ από τη μέση και κάτω. Όμως στον «Άγιαξ της Ηπείρου» έχουν ανάγκη βαθμών και αυτό θα επιδιώξουν αύριο στο Χαριλάου, ώστε στους έξτρα αγώνες να μη νιώθουν ότι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Βέβαια υπάρχει μια διαφορά από την καυτή ζώνη των δύο τελευταίων θέσεων, αλλά ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα και κανένας στα Γιάννινα δεν επαναπαύεται, αν δεν κλειδώσει η παραμονή στην κατηγορία οριστικά. Τα δεδομένα για το αυριανό παιχνίδι δεν είναι ευνοϊκά για τον ΠΑΣ που έχει απουσίες βασικών παικτών λόγω τραυματισμών και τιμωριών ενώ και οι παράμετροι της αυριανής αναμέτρησης είναι εξαιρετικά δύσκολες απέναντι σε έναν Άρη με ποιοτικούς παίκτες. Όσοι θα αγωνιστούν θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς για να καλύψουν την διαφορά και να μη φανούν τα κενά που υπάρχουν. Ο δε Στάικος συνεχώς ανακάτευε όλες τις ημέρες την τράπουλα, καθώς καθημερινά ανέκυπταν και νέα προβλήματα από τους τραυματισμούς και την καταπόνηση των παικτών. Χθες είχε ενοχλήσεις ο κεντρικός αμυντικός Εραμούσπε που προφυλάχτηκε από το δίτερμα. Σφίγγει τα δόντια για να είναι στη μάχη του Χαριλάου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί πως θα είναι στη σημερινή τελευταία προπόνηση που θα γίνει το πρωί στο ΠΕΑΚΙ. Το ίδιο ισχύει και για τον Ροσέρο που συνέχισε και χθες με συντηρητικό πρόγραμμα, κάνοντας εν μέρει τις ασκήσεις των υπόλοιπων παικτών. Περισσότερο «καίει» τον Στάικο η περίπτωση Εραμούσπε, καθώς είναι τραυματίας και ο άλλος κεντρικός αμυντικός Παντελάκης. Ο Αργεντινός είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και από τους καλύτερους παίκτες της μέχρι τώρα πορείας. Εκτιμάται ότι θα καταφέρει να αγωνιστεί. Εκτός αποστολής θα είναι οι τραυματίες Νίνης, Παντελάκης, Παμλίδης, Καραχάλιος, Κιάκος, Κόντε και οι τιμωρημένοι Τσίνο, Πήλιος. Για τη θέση του Πήλιου προορίζεται ο Ρουμάνος αριστερός αμυντικός Ράντου που θα κάνει ντεμπούτο. Στη θέση του Τσίνο θα παίξει ο Λιάσος. Αν τελικά δεν μπορέσει να ακολουθήσει την αποστολή ο Εραμούσπε, θα ξεκινήσει βασικός ο Ουρουγουανός Μπορταγκαράι, και αυτός μεταγραφή του χειμώνα.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Καλώς εχόντων των πραγμάτων με τον Εραμούσπε να είναι εντάξει, ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα με τερματοφύλακα τον Τσιντώτα, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Ράντου, στόπερ του Εραμούσπε (Μπορταγκαράι), Μπακαδήμα, στο κέντρο Λιάσο, Μπιλμπάο, Μορέιρα, Ριένστρα και στην επίθεση Μπάλαν και Τζίμα. Στην αποστολή αναμένεται να είναι και οι Σούλης, Αθανασίου, Σταματελόπουλος, Λεό, Φοφανά, Τσάβος, Λώλη, ίσως και ο Ροσέρο. Βασικά θα πάει σε ένα σχήμα 4-4-2 που στην πράξη θα είναι 4-5-1 αν ασκήσει πίεση ο Άρης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ

Διαιτητής του αυριανού αγώνα θα είναι ο Κωνσταντίνος Κατοίκος του συνδέσμου Αθηνών. Είναι νέος ρέφερι που εντάχθηκε τους πίνακες Σούπερ Λιγκ το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας μέχρι τώρα πέντε παιχνίδια. Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλειος Μωυσιάδης της ΕΠΣ Γρεβενών και Αχιλλέας Νίκζας της ΕΠΣ Λάρισας. Τέταρτος θα είναι ο Γεώργιος Τακίδης της ΕΠΣ Κιλκίς. Στο VAR θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων), με βοηθό του τον Βασίλειο Νικολακάκη (Λασιθίου).Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Σταύρος Μάνταλος (ΚΕΔ/ΕΠΟ).

TA NEA AΠΟ ΑΡΗ

Η προετοιμασία του Άρη θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα με προπόνηση στο Δασυγένειο Αθλητικό Κέντρο. Χθες ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Λούκας Ρουπ. Δεν υπολογίζεται από τον Απόστολο Τερζή για να τον έχει έτοιμο για τα πλέι οφ. Επίσης, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τιμωρημένοι με κάρτες Μόζες Οντουμπάγιο, Πίτερ Ετεμπό. Αντίθετα αναμένεται να ξεκινήσει βασικός ο Ράφαελ Καμάτσο. Η εικόνα του στις προπονήσεις, αλλά και η παρουσία του στα λίγα λεπτά συμμετοχής του στον αγώνα με τη Λαμία, δίνουν σαφές προβάδισμα στον Πορτογάλο για την αρχική ενδεκάδα και το ένα άκρο της επίθεσης.

ΜΕ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ Ο «ΑΓΙΑΞ»

Ο ΠΑΣ σε συνεννόηση με την ΠΑΕ Άρης εξασφάλισε εισιτήρια για τους φιλάθλους του και οι προπωλήσεις έγιναν από τα γραφεία της ΠΑΕ στα Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες θα καθίσουν στη θύρα των φιλοξενούμενων στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ

Στο παιχνίδι του α’ γύρου που έγινε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 για την 13η αγωνιστική στο στάδιο «Ζωσιμάδες», ο Άρης συνέτριψε με σκορ 4-0 τον ΠΑΣ. Τα γκολ σημείωσαν στο 60’ Φαμπιάνο, 79’ Ενκουλού, 81’ Οντουμπάγιο, 90+3′ Πάλμα. Διαιτητής ο Μαλούτας (Ημαθίας).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης (64’ Ροσέρο), Εραμούσπε, Σόρια, Πήλιος, Μπιλμπάο, Τζίμας (87’ Τσίρης), Μορέιρα, Παμλίδης (87’ Φοφανά), Μπάλαν.
ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Μανού Γκαρθία (73’ Νταμπό), Καμάτσο (46’ Οντουμπάγιο), Πάλμα, Ζερβίνιο (79’ Γκρέι).

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Αύριο θα είναι η 24η αναμέτρηση των δύο ομάδων στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης, για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής κατηγορίας. Η προϊστορία καταγράφει στα προηγούμενα 23 παιχνίδια, 14 νίκες του Άρη, 7 ισοπαλίες και 2 νίκες του ΠΑΣ. Στην περσινή σεζόν 2021-22 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ συνέτριψε με σκορ 5-0 τον Άρη στο Χαριλάου, ενώ για τα πλέι οφ το ματς έληξε ισόπαλο 0-0. Δεν είναι πολύ άσχημη η παράδοση για τον ΠΑΣ, λαμβάνοντας υπόψη ότι πάντα ο Άρης είχε καλή ομάδα, είναι μεγάλη και υπολογίσιμη δύναμη και δεν μπορούσαν εύκολα να πάρουν καλό αποτέλεσμα στο «κλουβί» του Χαριλάου μικρομεσαίες ομάδες.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ19 της Σούπερ Λιγκ, ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Άρη. Το παιχνίδι θα γίνει αύριο Κυριακή στις 15.00 στο γήπεδο Καλυβίων Πολυγύρου με διαιτητή τον Αλέξανδρο Ναζίρη του συνδέσμου Θεσσαλονίκης.
-Η ομάδα Νέων Κ17 του ΠΑΣ έχει ρεπό και δεν θα αγωνιστεί.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

19.00 ΑΕΚ – Ολυμπιακός (COSMOTEsport 2)
19.00 Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports 2)
19.00 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (NOVAsports prime)
19.00 Βόλος – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport 3)
19.00 Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport 8)
19.00 Λεβαδειακός – ΟΦΗ (NOVAsports 4)
19.00 Παναιτωλικός – Λαμία (COSMOTEsport 7)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(25η Αγωνιστική)
ΑΕΚ 59
Παναθηναϊκός 58
Ολυμπιακός 53
ΠΑΟΚ 51
Βόλος 39
Άρης 37
—————————————————————————
Ατρόμητος 29
Παναιτωλικός 28
ΟΦΗ 26
Αστέρας Τρίπολης 25
ΠΑΣ Γιάννινα 23
Λαμία 16
Ιωνικός 15
Λεβαδειακός 14
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος