Ματιές για παίκτες σε Ισπανία και Λ. Αμερική

Ματιές και στη Λατινική Αμερική θα ρίξουν οι ιθύνοντες του ΠΑΣ για την εξεύρεση καλών παικτών που θα βοηθήσουν την ομάδα στη νέα σεζόν, όπως έγινε τα τελευταία χρόνια με τους Εραμούσπε και Τζίνο. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις, αλλά θα γίνει ένα γενικότερο ξεψάχνισμα για να βρεθούν οι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά, χωρίς να ξεφεύγουν και από τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Μπορεί να μην βγήκαν όλες οι μεταγραφές λατινοαμερικάνων ποδοσφαιριστών που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια επί εποχής Χριστοβασίλη, αλλά υπήρξαν και πολύ καλές περιπτώσεις όπως οι Ριμόλντι, Ντε Βινσέντι, Σκαρντοβέλι, Μπεσέρα, Τσάβες, Ζάιρο, Κάστρο, Εραμούσπε, Τζίνο που έκαναν τη διαφορά. Επίσης και η Ισπανία αποδείχθηκε καλή μεταγραφική αγορά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όπου ήρθαν σημαντικοί παίκτες όπως οι Ακόστα, Κόντε, Ναδάλες, Ντομίνγκεθ, Σόρια. Τον μηχανισμό ανεύρεσης καλών ξένων και Ελλήνων παικτών που είχε αναπτύξει ο Γιώργος Χριστοβασίλης θα ακολουθήσουν και οι γιοι του Γιάννης και Παναγιώτης, με στόχο να γίνουν εύστοχες μεταγραφές κατά μεγάλο ποσοστό και τη νέα σεζόν η ομάδα να μην έχει τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος. Οι ξένοι παίκτες θα είναι σε περιορισμένο αριθμό. Κοιτάζουν να βρουν και Έλληνες παίκτες, ταλαντούχους και με φιλοδοξίες από μικρότερες κατηγορίες, ώστε να αναδειχθούν μέσω του ΠΑΣ με περαιτέρω εξέλιξη πηγαίνοντας σε μεγαλύτερες ομάδες. Και σε αυτό το κομμάτι έγιναν καλές κινήσεις τα τελευταία χρόνια. Ο ΠΑΣ είναι ίσως η μοναδική επαρχιακή ομάδα που έκανε τις περισσότερες πωλήσεις παικτών στο εξωτερικό και σε άλλες ομάδες της χώρας. Αυτό που συζήτησαν ο Στάικος και οι δύο μεγαλομέτοχοι αδελφοί είναι να αποκτηθούν βασικά κάποιοι αναγκαίοι παίκτες για να καλύψουν κενά που υπάρχουν στο ρόστερ και παράλληλα να ψάξουν και για «λαβράκια» που πάντα υπάρχουν. Επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια ευδιάκριτη κίνηση στη μεταγραφική σκακιέρα. Περισσότερο μελάνι χύθηκε για τη μεταγραφή του Σταύρου Πήλιου στην ΑΕΚ και του Νίκου Λώλη στον Ολυμπιακό, παρά για παίκτες που ενδιαφέρουν τον ΠΑΣ. Όμως, όπως γράψαμε και χθες, οι μεταγραφές δεν μπορεί να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε και οι λύσεις συμβολαίων με παίκτες που δεν είναι στα πλάνα του Στάικου. Θέλουν κάποιον χρόνο. Συνεπώς τα μεταγραφικά θα είναι στην καθημερινή ατζέντα του ΠΑΣ για αρκετό ακόμα καιρό, μέχρι και τον Ιούλιο που θα ξεκινήσει η προετοιμασία. Προέκυψαν και άλλα θέματα, όπως ο θάνατος του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη που πάγωσε τις οποιεσδήποτε άλλες εξελίξεις.

3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Για τις 3 Ιουνίου 2023 έχει προγραμματιστεί να γίνει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ για την εκλογή του νέου προέδρου. Πιθανόν πρόεδρος να γίνει ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης και διευθύνων σύμβουλος ο αδελφός του Γιάννης Χριστοβασίλης. Στο πρόγραμμα είναι η οργάνωση και συνέντευξης Τύπου στα Γιάννινα των δύο αδελφών, για να ενημερώσουν τον κόσμο της ομάδας το τι προτίθενται να κάνουν, αλλά και να ευχαριστήσουν τους φιλάθλους και τις τοπικές αρχές που τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του πατέρα τους.

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος ενέκρινε η Super League κατά το χθεσινό Δ.Σ. που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. Όπως αποφασίστηκε η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα θα γίνει στις 18-19 Αυγούστου.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος