Μίλτος Τεντόγλου, το λαϊκό παιδί από τα Γρεβενά (αναδημοσίευση)

Η συνέντευξη αναδημοσιεύεται από το “ΦΩΣ”

Μίλτος Τεντόγλου, το λαϊκό παιδί από τα Γρεβενά

Μιλά στο «ΦΩΣ» ο πρόεδρος της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών Γιάννης Παπαζήσης

Για τον χρυσό ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου έχουν γραφτεί πολλά. Οι επιτυχίες του είναι τεράστιες, με χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες. Λίγο πολύ γνωστή και η ιστορία του, πως από μικρός έκανε παρκούρ και μετά πήγε στον στίβο. Αυτόν τον υπεραθλητή θέλουμε να γνωρίσουμε σήμερα καλύτερα από μια άλλη σκοπιά, μιλώντας με έναν άνθρωπο που τον καλωσόρισε στους αθλητικούς στίβους, τον ξέρει από τα μικράτα του, όταν έκανε τα πρώτα άλματα στο σκάμμα του σταδίου Γρεβενών, μέχρι τώρα που κατέκτησε στην Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το χρυσό μετάλλιο και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου μεγάλων διοργανώσεων όπως είναι οι Παγκόσμιοι και Πανευρωπαϊκοί αγώνες κλειστού και ανοιχτού στίβου. Μιλά στο «ΦΩΣ» για τον Μίλτο Τεντόγλου ο πρόεδρος της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών, Γιάννης Παπαζήσης. Σε αυτό τον σύλλογο έκανε τα πρώτα βήματα στον αθλητισμό ο χρυσός ολυμπιονίκης μας, εκεί ανδρώθηκε, εκεί είναι ο βατήρας των μεγάλων αλμάτων στη ζωή και στην καριέρα του. Ο Γιάννης Παπαζήσης μας περιγράφει τα πρώτα χρόνια του Μίλτου Τεντόγλου στον αθλητισμό, τους πρώτους αγώνες, τα πρώτα άλματα, τις πρώτες διακρίσεις. Και πως είναι τώρα μετά το ολυμπιακό μετάλλιο, τις παγκόσμιες νίκες, τα ρεκόρ. Πως τον βλέπουν οι συμπατριώτες του στα Γρεβενά, τι λένε για τον δικό τους, τον Γρεβενιώτη Μίλτο Τεντόγλου, και πως νιώθει αυτός όταν βρίσκεται σε δικούς του ανθρώπους, στα παλιά στέκια, στο γήπεδο που έκανε τις πρώτες προπονήσεις. Ο πρόεδρος της ΓΕ Γρεβενών σημειώνει ότι ο Μίλτος Τεντόγλου δεν άλλαξε χαρακτήρα, παραμένει σεμνός που ήταν και πριν γευτεί τη δόξα αυτών των επιτυχιών. Παράλληλα μιλά για τα προβλήματα που υπάρχουν στον αθλητισμό των Γρεβενών και εστιάζονται περισσότερο σε βασικές ελλείψεις που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο λόγος τώρα στον Γιάννη Παπαζήση…..

Κύριε Παπαζήση, ήσασταν πρόεδρος στη Γυμναστική Ένωση Γρεβενών όταν ξεκίνησε τον αθλητισμό ο Μίλτος Τεντόγλου;

Ήμουν τότε ο έφορος στίβου. Στα επαρχιακά σωματεία λίγοι άνθρωποι κάνουν όλες τις δουλειές. Ήμουν ο έφορος που υποδέχθηκε στην ομάδα τον Μίλτο Τεντόγλου. Ήταν ένα φυσιολογικό παιδί όπως όλα τα άλλα που ήθελαν να κάνουν αθλητισμό. Που να μας πήγαινε η ιδέα ότι είχαμε μπροστά μας έναν μελλοντικό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή!

Συνεπώς γνωρίζετε τα πρώτα αθλητικά του βήματα.

Ναι, από την πρώτη στιγμή και μέχρι τώρα που έφτασε πολύ ψηλά παρακολουθώ το κάθε βήμα που έκανε. Όπου γίνονται αγώνες δικών μας παιδιών εμείς ως σωματείο βρισκόμαστε στο πλευρό τους. Μετά που άρχισε ο Μίλτος να κάνει πανελλήνιες επιτυχίες, να δείχνει ότι είναι για πολύ μεγάλα πράγματα, πηγαίναμε και σε αγώνες του εξωτερικού, όπου ήταν εφικτό.

Είναι γνωστή η ιστορία ότι έκανε παρκούρ και μετά τον έφερε ο προπονητής Βαγγέλης Παπανίκος στον στίβο. Ξέρετε κάτι περισσότερο να μας πείτε;

Ο Μίλτος έκανε παρκούρ στο γήπεδο των Γρεβενών με έναν φίλο του, ο οποίος είναι τώρα στη Γερμανία, αλλά παραμένουν κολλητοί. Ο προπονητής μας στον στίβο Βαγγέλης Παπανίκος τον παρατηρούσε για τις αλτικές ικανότητες που είχε κάνοντας παρκούρ. Περισσότερο τον πλησίασε για να του πει ότι αυτό που κάνει πηδώντας από ντουβάρι σε ντουβάρι είναι επικίνδυνο. Είναι προτιμότερο να το κάνει στο σκάμμα του γηπέδου. Έτσι ξεκίνησε ο μεγάλος αυτός αθλητής να ασχολείται με το μήκος. Του άρεσε από την αρχή και παρέμεινε προσηλωμένος σε αυτό το άθλημα.

Πότε έλαβε μέρος σε αγώνες;

Έλαβε μέρος στους πρώτους αγώνες παμπαίδων. Με λίγη προπόνηση, γιατί τότε είχε ξεκινήσει, ο Παπανίκος του έδειξε εμπιστοσύνη και τον επέλεξε να αγωνιστεί. Αν και δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη προπόνηση, στους πρώτους Πανελλήνιους Αγώνες πήρε τη δεύτερη θέση. Από εκεί και μετά δεν σταμάτησε. Είχε ραγδαία εξέλιξη. Ήταν ένα καλό παιδί, με ένα δικό του στυλ, όπως είναι και σήμερα. Πήγαινε άνετος στους αγώνες, δεν είχε άγχος, έδειχνε ένα ανέμελο άτομο αλλά με πλήρη συναίσθηση της αποστολής του και αφοσιωμένος σε αυτό που έκανε. Ξάπλωνε με τη βερμούδα στο γρασίδι, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, και περίμενε να έρθει η σειρά του. Κατευθείαν πήγαινε, πηδούσε και έκανε πανελλήνιο ρεκόρ. Δεν είχε το συμβατικό στυλ των αθλητών. Ο Μίλτος ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα από μικρός, είχε ένα δικό του στυλ. Ίδιος παραμένει και τώρα, χωρίς να έχει επηρεαστεί από τις τεράστιες επιτυχίες του.

Προφανώς είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του

Από μικρός είχε ένα αίσθημα υπεροχής, χωρίς να προσβάλει τους αντιπάλους. Πίστευε ότι μπορεί να πετύχει πολλά. Όπως το λέτε, είχε αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Βλέποντας τα πρώτα βήματά του στον αθλητισμό, περιμένατε να έχει αυτή την εξέλιξη;

Και εγώ προέρχομαι από τον χώρο του στίβου. Κάναμε στίβο με τον Βαγγέλη Παπανίκο από μικρά παιδιά. Έχω δει ποδόσφαιρο, μπάσκετ, παρακολουθώ όλο το φάσμα του αθλητισμού. Αλλά αυτό που είδα με τον Τεντόγλου δεν το είχα δει άλλη φορά. Έκανε καταπληκτικά πράγματα από μαθητής ακόμα του Λυκείου Γρεβενών. Στην πρώτη Λυκείου έκανε 7.15 στο μήκος, την άλλη χρονιά το πήγε στα 7.70. Φοιτώντας στην τρίτη Λυκείου έκανε άλμα στα 8.19, στα Παπαφλέσσεια στην Καλαμάτα, και έπιασε το όριο συμμετοχής στην Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016. Ήταν ο πιο μικρός Έλληνας αθλητής που πήγε σε εκείνους τους Ολυμπιακούς, μόλις είχε πατήσει στα 18 του χρόνια. Ενώ είχε στα Γρεβενά εκείνο τον καιρό όριο τα 7.70, μας έλεγε στο γυμναστήριο ότι μπορεί να πιάσει το όριο για το Ρίο. Εμείς δεν το πολυπιστεύαμε, γιατί έπρεπε να καλύψει μια διαφορά μισού περίπου μέτρου. Το είπε και το έκανε. Γνώριζε προφανώς την ενέργεια που είχε μέσα του και ότι μπορούσε να βγάλει πολύ περισσότερα πράγματα. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας αθλητής-φαινόμενο. Στα πρώτα τέσσερα χρόνια ενασχόλησης με τον αθλητισμό είχε αγγίξει το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων.

Με τα μαθήματα πως τα πήγαινε; Όταν τα άλλα παιδιά έκαναν φροντιστήρια για τις πανελλήνιες εξετάσεις, ο Μίλτος ετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ως μαθητής της τρίτης τάξης Λυκείου.

Έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στον αθλητισμό. Αυτή ήταν δική του επιλογή. Το παιδί τελείωσε κανονικά το Λύκειο, αλλά δεν ήθελε να συνεχίσει στο Πανεπιστήμιο. Όταν έκανε τις μεγάλες επιτυχίες, θα μπορούσε να εγγραφεί και να φοιτήσει σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή, αλλά δεν το επιδίωξε. Μάλλον γράφτηκε σε μια σχολή με υπολογιστές, αλλά δεν συνέχισε, γιατί αφοσιώθηκε στον αθλητισμό και ειδικότερα στο αγώνισμα του μήκους. Όπως μας λέει και ο νυν προπονητής του Γιώργος Πομάσκι με τον οποίο έχουμε εξαιρετικές σχέσεις, ο Μίλτος είναι ένα συνειδητοποιημένο άτομο. Ό,τι κάνει, το κάνει καλά.

Είναι μεγάλη τιμή και για τα Γρεβενά, μια μικρή πόλη, με λίγες αθλητικές εγκαταστάσεις, να βγάλει ολυμπιονίκη. Και τι ολυμπιονίκη! Με φοβερές προϋποθέσεις και ανοιχτό δρόμο για άλλες μεγάλες επιτυχίες.

Τα Γρεβενά και όλοι οι Γρεβενιώτες, οι απανταχού γης Γρεβενιώτες, καμαρώνουν για τον Μίλτο. Τον θεωρούν δικό τους παιδί που τους έκανε περήφανους. Όλοι οι Έλληνες φυσικά τον αγαπούν και πανηγύρισαν για τις επιτυχίες του, αλλά για τα Γρεβενά ήταν κάτι ξεχωριστό. Πριν από λίγες ημέρες τον είχαμε εδώ, στην πόλη μας. Ήρθε στο γήπεδο, μίλησε μαζί μας, με τα παιδιά που γυμνάζονταν εκεί, έβγαλε φωτογραφίες. Παραμένει ένα πολύ απλό και καλό παιδί. Δεν έκοψε ποτέ τις γέφυρες με τον σύλλογο που τον ανέδειξε και δεν ξέχασε ποτέ από που ξεκίνησε. Ο Μίλτος ανήκει στον σύλλογο της Κηφισιάς, γιατί, όταν πήγε στην Αθήνα και είχε ανάγκη χρημάτων, εμείς δεν μπορούσαμε να τον στηρίξουμε και ευχαρίστως συναινέσαμε να γίνει η μεταγραφή. Πρόεδρος της Κηφισιάς είναι ο κύριος Σιώμος, με καταγωγή από τα Γρεβενά. Αυτό δεν λέει τίποτα. Ο Μίλτος δεν έφυγε ποτέ από την οικογένεια της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών. Ξέρει ότι τον αγαπάμε και θα είμαστε πάντα δίπλα του. Για να δείτε το δέσιμο που υπάρχει, αντιπρόεδρος του συλλόγου μας είναι η Ιωάννα Παπαδημητρίου, μητέρα του Μίλτου Τεντόγλου.

Οι μεγάλες επιτυχίες του Τεντόγλου, συνέβαλαν στο να έρθουν και άλλα παιδιά στον αθλητισμό; Εννοώ για την περιοχή των Γρεβενών.

Πάντοτε οι μεγάλοι αθλητές είναι πρότυπα για τους μικρότερους αθλητές και αθλήτριες. Σας είπα πριν ότι ο Μίλτος όταν έρχεται στα Γρεβενά πάντοτε έρχεται στις προπονήσεις του συλλόγου και μιλάει, αγκαλιάζει τα παιδιά που αθλούνται. Έχουμε ως σύλλογος μια συνέχεια επιτυχιών. Φέτος πήραμε στους Πανελλήνιους Αγώνες χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο. Έχουμε εκατόν εξήντα παιδιά στην ομάδα μας που κάνουν κλασικό αθλητισμό. Δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες περισσότερων παιδιών. Σε αυτό το κομμάτι ασφαλώς βοήθησε και ο Μίλτος. Στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη θα πάμε πολλά άτομα από τα Γρεβενά, όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, για να βρεθούμε στο πλευρό του. Η Γυμναστική Ένωση Γρεβενών θα κάνει εντυπωσιακή παρουσία, γιατί τον θεωρεί δικό της παιδί. Ζούμε μαζί του μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη ζωή μας. Δεν θα το ξαναζήσουμε αυτό. Να είμαστε δίπλα σε έναν μεγάλο αθλητή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου.

Βλέποντας κάποια βίντεο από μέσα ενημέρωσης των Γρεβενών, διαπιστώνω ότι ο Μίλτος Τεντόγλου ποτέ δεν αποκόπηκε από την πόλη, δεν ξέχασε στα στέκια και τους παλιούς του φίλους και πάντοτε ευχαριστεί τους συντοπίτες του για την αγάπη που του δείχνουν.

Τα Γρεβενά είναι το σπίτι του, ο τόπος του, η οικογένειά του. Όταν είναι στην πόλη, μιλά με τον κόσμο, βγαίνει φωτογραφίες, έρχεται στο γήπεδο. Ο ίδιος Μίλτος που ξέραμε από μικρό παιδί είναι και τώρα.

Σας ρώτησα γιατί η δόξα, η δημοσιότητα, η τεράστια αποδοχή από τον κόσμο για ένα παιδί 24 ετών είναι….Σειρήνες. Όλα αυτά θέλουν μια σωστή διαχείριση.

Θα το πω έτσι απλά, ο Μίλτος Τεντόγλου είναι αντιστάρ. Είναι ένα απλό και λαϊκό παιδί. Όταν πήρε το ολυμπιακό μετάλλιο και τα Γρεβενά παραληρούσαν από χαρά και περηφάνια, ο Μίλτος είχε ζητήσει να γίνει μια σεμνή τελετή στην υποδοχή του. Δεν έχασε τη σεμνότητα και την απλότητα που είχε πριν κάνει τις μεγάλες επιτυχίες. Τον σταματά ο κόσμος στον δρόμο, μιλάει μαζί του, δεν σνόμπαρε κανέναν.

Και το δημοτικό στάδιο Γρεβενών φέρει το όνομα του Μίλτου Τεντόγλου.

Αυτό έγινε άμεσα από τον δήμο Γρεβενών, μόλις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιακούς του Τόκιο. Όταν έγινε η εκδήλωση υποδοχής του στα Γρεβενά μετά την επιστροφή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έγιναν από τον ίδιο και τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας που φέρει το όνομά του. Απλώς τώρα προσπαθούμε να γίνουν κάποια πράγματα στο στάδιο, να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις. Δεν μπορεί το στάδιο Γρεβενών που φέρει το όνομα ενός από τους μεγαλύτερους αθλητές του πλανήτη να έχει κάποιες βασικές ελλείψεις για την άθληση των παιδιών. Με την αντιπρόεδρο του συλλόγου και μητέρα του Μίλτου και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πήγαμε στον δήμαρχο Γιώργο Δασταμάνη, έχουμε μαζί του καλή συνεργασία. Προσεχώς θα επισκεφτούμε τον αντιπεριφερειάρχη στα Γρεβενά και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, για να δρομολογηθούν κάποια έργα που πρέπει να γίνουν. Πιστεύω ότι θα έχουμε τη βοήθεια όλων.

Ποια έργα πρέπει να γίνουν στο στάδιο;

Στα Γρεβενά έχουμε σχεδόν εννέα μήνες χειμώνα και τα παιδιά κάνουν έξω προπόνηση, μέσα στην παγωνιά. Όταν έχει πολύ κρύο και χιόνια, δεν έρχονται για προπόνηση, γιατί είναι δύσκολες οι συνθήκες. Κάνουμε συζητήσεις με τις τοπικές αρχές να κλειστεί ο χώρος που είναι κάτω από τις εξέδρες, μήκους περίπου 65 μέτρων, για να γίνει εκεί στίβος, ώστε να αθλούνται τα παιδιά τους χειμερινούς μήνες. Όπως γίνεται στο στάδιο «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων. Κάτι παρόμοιο θέλουμε να κάνουμε και εμείς κάτω από τις εξέδρες. Μπορούν να γίνουν και άλλα πράγματα, όπως φωτισμός, σκέπαστρο στην κερκίδα, για να είναι πιο λειτουργικό το στάδιο της πόλης μας.

Έτσι όπως μας τα λέτε, φαντάζομαι και ο Μίλτος θα συνάντησε δυσκολίες όταν ξεκίνησε τον αθλητισμό.

Όσο ήταν στα Γρεβενά αντιμετώπισε και αυτός τα προβλήματα που σας ανέφερα. Αλλά ποτέ δεν γκρίνιαξε, ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε, ποτέ δεν είπε ότι δεν είναι καλές οι εγκαταστάσεις. Έκανε κανονικά το πρόγραμμα και πήγαινε σπίτι του.

Τον σύλλογό σας, την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών, που ανέδειξε έναν ολυμπιονίκη, τον πρόσεξαν; Πήρατε κανένα φράγκο, να το πω έτσι λαϊκά;

Δεν έχουμε οικονομικά προβλήματα. Κάνουμε τον προγραμματισμό μας και ποτέ δεν ξεφεύγουμε από το πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Αυτό που μας καίει είναι τα έργα του γηπέδου για να αθλούνται καλύτερα τα παιδιά. Ως σύλλογος δεν θέλουμε τίποτα. Θέλουμε να βελτιωθούν οι συνθήκες προπόνησης των παιδιών. Στο κομμάτι αυτό υστερούμε σε σχέση με άλλους όμορους νομούς. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι δεν έχουμε το κατάλληλο στρώμα για το άλμα επί κοντώ. Έναν αθλητή που είχαμε στο δέκαθλο, για να κάνει επί κοντώ τον πήγαινα εγώ για προπόνηση μια φορά την εβδομάδα στα Γιάννινα και έκανε προπόνηση με την Κλαίρη Γιαννοπούλου στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Δεν μπορούσε να κάνει προπόνηση σε αυτό το αγώνισμα στα Γρεβενά. Ούτε και στο άλμα εις ύψος υπάρχουν τα κατάλληλα στρώματα. Επίσης λείπουν ακόντια και άλλα βασικά όργανα. Αυτά θέλουμε να γίνουν και πιστεύω ότι θα έχουμε την βοήθεια από τις αρχές.

Πόσα σωματεία κλασικού αθλητισμού υπάρχουν στα Γρεβενά;

Μόνο η Γυμναστική Ένωση Γρεβενών που απορρόφησε και τον Γυμναστικό Σύλλογο Γρεβενών. Τα Γρεβενά βγάζουν καλούς αθλητές και αθλήτριες, έχουν παράδοση στον κλασικό αθλητισμό. Βγάλαμε πολλούς πρωταθλητές Ελλάδας που είναι σε άλλους συλλόγους. Πριν από πέντε χρόνια, ήμουν στους Πανελλήνιους Αγώνες που έγιναν στην Πάτρα. Αρκετοί αθλητές και αθλήτριες που πήραν χρυσά μετάλλια ήταν από τα Γρεβενά και είχαν ξεκινήσει τον αθλητισμό από την Γυμναστική Ένωση. Εκτός από τον Τεντόγλου, πήραν μετάλλια ο Μηνασίδης στο ακόντιο, η Κουτσαλιάρη στο μήκος, η Ιωάννα Ζιάκκα στον δρόμο πέντε χιλιομέτρων. Και τώρα έχουμε παιδιά που μπορούν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν.

Πως είναι η ζωή στα Γρεβενά; Αληθεύει αυτό που διάβασα ότι με την απογραφή έχουν τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε όλη την Ελλάδα;

Την τελευταία δεκαετία σημειώθηκε μείωση πληθυσμού 17%, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής. Το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, ανεργία και ο τουρισμός που είχαμε κάποτε έχει χαθεί. Δεν υπάρχουν τρόποι εισροής χρημάτων στην τοπική οικονομία. Οι νέοι άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά και φεύγουν σε μεγαλύτερες πόλεις. Ο τόπος μας φθίνει και αυτό μας πονά.

Τι πρέπει να γίνει για να δει και ο νομός Γρεβενών Θεού πρόσωπο;

Πρέπει να πιάσουμε το πράγμα από την αρχή. Μπορεί να τονωθεί ο τουρισμός και να δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης. Το ότι χάθηκε ο τουρισμός που υπήρχε πριν από κάποια χρόνια προς τον ορεινό όγκο έχουμε ευθύνες και εμείς οι Γρεβενιώτες. Έχουμε το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο και δεν έχουμε τους επισκέπτες που πρέπει να έχουμε. Γενικά ο νομός Γρεβενών χρειάζεται μια επανεκκίνηση σε πολλούς τομείς.

Ως πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού Γρεβενών που είστε, πως θα βγει ο φετινός χειμώνας με τις τιμές των καυσίμων; Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας;

Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για όλους. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προϋπολογίσει το κόστος που θα χρειαστεί για το ρεύμα και το φυσικό αέριο, γιατί αυτό εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες και από τη Ρωσία. Γι’ αυτό λέει στον κόσμο να επιστρέψει στο πετρέλαιο. Εμείς στα Γρεβενά δεν έχουμε τηλεθέρμανση όπως η Κοζάνη και φυσικό αέριο. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί γύρω στο 1,35 με 1,50 ευρώ ανά λίτρο. Ακριβό είναι και σε αυτά τα επίπεδα, αλλά προβλέπεται να υπάρξει και οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος
Γιάννης Παπαζήσης και Βαγγέλης Παπανίκος (ο πρώτος προπονητής του Τεντόγλου) με την προθήκη του χρυσού κλειδιού της πόλης που παραδόθηκε στον Ολυμπιονίκη μόλις επέστρεψε από το Τόκιο  
Το στάδιο Γρεβενών μετονομάστηκε πέρυσι σε «Μίλτος Τεντόγλου»   
Ο Μίλτος Τεντόγλου με τον Γιάννη Παπαζήση στα Γρεβενά  
Ο Μίλτος Τεντόγλου με αθλητές της Γ.Ε. Γρεβενών, των οποίων είναι το πρότυπο.  
Ο Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου σε μια επίδειξη ασκήσεων με μικρούς αθλητές στα Γρεβενά  
Λείπουν βασικά πράγματα στο στάδιο Γρεβενών λέει ο πρόεδρος της Γυμναστικής Ένωσης Γιάννης Παπαζήσης, που διακρίνεται με τον ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου σε αγώνες στο εξωτερικό  
«Παραμένει ένα σεμνό παιδί ο Μίλτος» λέει στο «ΦΩΣ» ο πρόεδρος της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών Γιάννης Παπαζήσης