Μέτρια εμφάνιση, δίκαια η ισοπαλία 1-1

Δεν ανέδειξε νικητή η χθεσινή φιλική συνάντηση του ΠΑΣ με τον Πανσερραϊκό που σφραγίστηκε με ισοπαλία 1-1. Προηγήθηκε η φιλοξενούμενη ομάδα στο 41΄με σουτ του Άλεξιτς και ισοφάρισε ο ΠΑΣ 1-1 στο 61’ με τον Κόντε. Το παιχνίδι έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» παρουσία περίπου 1500 θεατών. Έντονη ήταν η παρουσία των οργανωμένων φιλάθλων που χειροκρότησε κάθε καλή προσπάθεια. Ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι που προσφέρεται περισσότερο για αξιολόγηση κάποιων στοιχείων από την πλευρά των προπονητών, βλέποντας τις ομάδες τους από τη δική τους σκοπιά, παρά για υψηλή κριτική. Βέβαια σε 15 ημέρες αρχίζει το πρωτάθλημα και θα πρέπει οι ομάδες να είναι περισσότερο έτοιμες. Όμως στην παρούσα φάση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η κόπωση και τα βαριά πόδια που υπάρχουν από την προετοιμασία. Ήταν ένα αμφίρροπο σε γενικές γραμμές και μέτριο παιχνίδι, χωρίς τις μεγάλες φάσεις και από τις δύο πλευρές. Και οι δύο ομάδες είχαν τις καλές και τις άσχημες στιγμές. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.
Ο ΠΑΣ σε διάταξη 4-4-2  ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Κλέιμαν, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Κιάκο, στο κέντρο άμυνας τους Παντελάκη, Μπορταγκαράι, στα χαφ Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα, Ροσέρο και στην επίθεση Παμλίδης και Κόντε.
Και ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε με 4-4-2 έχοντας  τερματοφύλακα τον Χοβάν, δεξιό αμυντικό τον Δεληγιαννίδη, αριστερό τον Πηλέα, στόπερ τους Καρασαλίδη, Αυλωνίτη, στη μεσαία γραμμή τους Οικονόμου, Θυμιάμη, στα πλάγια Σοφιανό, Μπανκερλουί και στην επίθεση δίδυμο οι Άλεξιτς και Μούργος.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις βγήκαν με το σταγονόμετρο. Στο 2’ ένα σουτ του Άλεξιτς απέκρουσε προ της εστίας με τα πόδια ο Μπορταγκαράι. Στο 31’ σε ασίστ του Σόρια ο Παμλίδης βγήκε στον κενό χώρο αλλά δεν του βγήκε το κοντρόλ και χάθηκε η φάση. Στο 35’ ένα δυνατό σουτ του Καραχάλιου έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε δύσκολα ο γκολκίπερ των Σερρών. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα πήγαινα οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου χωρίς γκολ, στο 41’ σε μια αντεπίθεση των φιλοξενουμένων ο Άλεξιτς με συρτό σουτ στη γωνία έκανε το 0-1.
Στην επανάληψη ο Γκαρσία ανακάτεψε την τράπουλα και ξεκίνησε με διαφορετική ενδεκάδα, σε αντίθεση με τον Στάικο που έκανε σταδιακά τις αλλαγές. Το παιχνίδι έγινε καλύτερο με γρήγορες κινήσεις. Ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές και στο 41’ σε μπαλιά του Παμλίδη ο Πέδρο Κόντε με σουτ βρήκε δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 68’ ο «Άγιαξ» έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ όταν σουτ του Αλ. Λώλη απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. Στο 70’ μια «καμάρα» του Σόρια από πλάγια δεξιά θέση έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια των Σερρών. Ο Πανσερραϊκός απείλησε στο 75’ όταν ο Στίνο από καλή θέση έκανε το σουτ και απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Αθανασίου. Το φιλμ των φάσεων έκλεισε στο 81’ όταν μακρινό σουτ του Ναούμη έφυγε ένα μέτρο έξω από την εστία των Μακεδόνων.
Διαιτητής του αγώνα ο Σιντόρης του συνδέσμου Θεσπρωτίας.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν (62’ Αθανασίου), Σόρια (71’ Πανάγου), Κιάκος (71’ Ναούμης), Μπορταγκαράι (62’ Μπακαδήμας), Παντελάκης (83’ Νίκος Λώλης), Τζίνο (71’ Λιάσος), Καραχάλιος (83’ Μπεγκάλα), Ριένστρα (62’ Αλέξανδρος Λώλης), Ροσέρο (62’ Τζίμας), Παμλίδης (71’ Κύρκος), Κόντε (62’ Μπάλαν).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Καρασαλίδης, Αυλωνίτης, Πηλέας, Δεληγιαννίδης, Οικονόμου, Θυμιάμης, Μπανκερλουί, Μούργος, Σοφιανός, Άλεξιτς. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Τσιλιγγίρης, Τσομπανίδης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Τσαγκαλίδης, Στάικος, Στίνα, Ματίας, Μπασκανάκης, Χατζηστραβός, Μπαίροβιτς.

ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΧΟΥΑΝ ΓΚΑΡΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Ουρακάν για τον δανεισμό για ένα χρόνο του επιθετικού Χουάν Γκάρο. Ο Αργεντινός άσσος την άλλη εβδομάδα θα είναι στα Γιάννινα για ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές.

ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Με πρωινή προπόνηση που θα γίνει στο ΠΕΑΚΙ θα συνεχιστεί η προετοιμασία του ΠΑΣ. Για αύριο υπάρχει ρεπό. Από Δευτέρα θα ξεκινήσουν πάλι οι προπονήσεις. Στο χθεσινό φιλικό με τον Πανσερραϊκό για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκαν οι Εραμούσπε, Λεό και ο Μίνα που κάνει θεραπεία. Οι δύο πρώτοι από Δευτέρα θα είναι εντάξει.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος