Λίγες οι αλλαγές του ΠΑΣ για το ματς με ΠΑΟΚ

Όσο πλησιάζει το Σάββατο όπου στις 19.00 θα γίνει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 24η αγωνιστική, τόσο εντείνεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα υπό την επίβλεψη του Θανάση Στάικου. Στόχος ο «Άγιαξ» να δει στα μάτια τον ΠΑΟΚ, να παλέψει στα ίσα το παιχνίδι και να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Ότι πάρει απ’ αυτό το ματς σε βαθμολογική συγκομιδή θα είναι πολύτιμο. Καθώς η προετοιμασία μπαίνει στην τελική ευθεία ο Στάικος ετοιμάζει και την ενδεκάδα όπως και το σχήμα που θα ακολουθήσει για να σταθεί ανταγωνιστικά στον ΠΑΟΚ στη μάχη του Σαββάτου. Οι παίκτες που δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμών, είναι οι Κόντε, Κιάκος, Παμλίδης, Παντελάκης και ο τιμωρημένος Τζίμας. Οι Μορέιρα, Εραμούσπε χθες επέστρεψαν στις προπονήσεις το ίδιο θα γίνει σήμερα και με τον Νίνη που ταλαιπωρείται από ίωση. Το πρόγραμμα έβγαλαν κανονικά αλλά με κάποιες επιφυλάξεις σε ορισμένες ασκήσεις οι Λεό, Ροσέρο, οπότε θα είναι στην αποστολή όπως και ο Μπιλμπάο. Επειδή προέρχονται από τραυματισμό με αποχή από τις προπονήσεις για σημαντικό διάστημα δεν μπορούν να είναι από τις πρώτες επιλογές του Στάικου για την ενδεκάδα. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι που έγινε στην Τρίπολη με τον Αστέρα (ισοπαλία 1-1) ο Στάικος προσπαθεί να καλύψει μόνο το κενό του Τζίμα. Ο Παντελάκης είχε τραυματιστεί σε αυτό το παιχνίδι στο 20ο λεπτό και μπήκε στη θέση του ο Μπακαδήμας, που είχε αντικαταστήσει και τον Εραμούσπε σε προηγούμενο ματς με τον Ατρόμητο. Μην έχοντας και πολλές επιλογές από στόπερ είναι βέβαιο ότι ο Μπακαδήμας θα συνεχίσει μέχρι να γίνει καλά ο Παντελάκης. Βέβαια στο μπλοκάκι του Στάικου μπαίνει και ο Ουρουγουανός Μπορταγκαράι που αποκτήθηκε πριν από έναν περίπου μήνα και είναι στόπερ, αλλά επί του παρόντος έχει προβάδισμα ο Μπακαδήμας που τα πήγε καλά και στην Τρίπολη. Για τον Τζίμα στη μεσαία γραμμή υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις με Νίνη, Λώλη. Οι Κόντε, Κιάκος, Παμλίδης είναι μεν στις απώλειες αλλά δεν είναι πρόβλημα αυτής της εβδομάδας που θα δημιουργούσε μεγαλύτερο πονοκέφαλο στον κόουτς. Ο Τσίνο που έχει και αυτός κάρτες θα εκτίσει την ποινή στο τελευταίο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Επειδή η ομάδα πάει καλά τον τελευταίο καιρό, ειδικά από τα Χριστούγεννα και μετά στον β’ γύρο, δεν έχει λόγο και ο Στάικος να ανακατέψει περισσότερο την τράπουλα ούτε να χαλάσει τις ισορροπίες. Έτσι και στον αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ θα είναι ο ίδιος κορμός του ΠΑΣ με τις αναγκαίες μόνον αλλαγές. Η βελτίωση του καιρού βοηθά στο να είναι σε καλύτερη κατάσταση τα βοηθητικά γήπεδα του ΠΕΑΚΙ, διευκολύνοντας έτσι καλύτερα και τη διεξαγωγή των προπονήσεων με καλές γηπεδικές και καιρικές συνθήκες.

ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Τελικά το πήραν σχοινί-κορδόνι σε κάθε εντός και εκτός έδρας ματς να καλείται σε απολογία η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για ανάρμοστη συμπεριφορά φιλάθλων της. Το περασμένο Σάββατο μπορεί να έπαιζε στην Τρίπολη με τον Αστέρα, αλλά κλήθηκε πάλι σε απολογία γιατί βρέθηκαν στις εξέδρες φίλαθλοί της και δεν είχαν καλή συμπεριφορά. Η κλήση έγινε από τον αθλητικό δικαστή της Σούπερ Λιγκ και είναι για αύριο Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 12.30. Νομίζουμε ότι είναι παρατραβηγμένη αυτή η κλήση σε απολογία. Βασικά γιατί ο ΠΑΣ δεν ζήτησε εισιτήρια οπότε δεν μπορεί να χρεωθεί συμπεριφορές φιλάθλων του.

ΜΟΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με βραδινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο στάδιο «Ζωσιμάδες» δεν θα εκδοθούν μεμονωμένα εισιτήρια και δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνον οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας. Τα εκδοτήρια θα είναι κλειστά. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ενημερώνει ότι στον αγώνα της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Stoiximan Super League Ελλάδα 2022-2023 με αντίπαλο τον Π.Α.Ο.Κ. στο Ε.Σ.Ι. “οι Ζωσιμάδες”, το Σάββατο  (25/02, 19:00), δικαίωμα εισόδου θα έχουν ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΤΟΧΟΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Ως εκ τούτου δεν θα εκδοθούν μεμονωμένα εισιτήρια αγώνα και τα εκδοτήρια στα γραφεία στο ΠΕΑΚΙ και στο γήπεδο θα παραμείνουν κλειστά».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Φάση από τον περυσινό αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ