Κόντε, προπονήσεις, εργομετρικά και δοκιμές

Σε πλήρη δράση βρίσκεται ο οργανισμός του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς χθες ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου με τον Πέδρο Κόντε για ένα ακόμα χρόνο, ολοκληρώθηκαν οι ιατρικές εξετάσεις, ενώ σήμερα και αύριο θα γίνουν τα εργομετρικά. Από Δευτέρα ξεκινούν κανονικά όλοι προπονήσεις, καθώς θα είναι η πρώτη ημέρα του προγράμματος προετοιμασίας που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Ας ξεκινήσουμε από τα μεταγραφικά. Η ΠΑΕ επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Κόντε που ήταν γνωστή από καιρό. Σε ανακοίνωση αναφέρει: : «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση συνεργασίας με τον Πέδρο Κόντε, τον αρχηγό της ομάδας, υπογράφοντας την επέκταση του συμβολαίου του. Ο Ισπανός άσος στα πέντε χρόνια συνολικής παρουσίας με την φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου» μετράει 71 συμμετοχές, έχοντας πετύχει 36 γκολ και τρεις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Κόντε με την εμπειρία του και την ποιότητά του θα συνεχίσει να ηγείται της ομάδας μας και του ευχόμαστε να είναι γερός και να γράψουμε μαζί νέες σελίδες στην ιστορία της ομάδα μας». Σε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα ο Ισπανός φορ τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να φοράω τα χρώματα του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Χριστοβασίλη για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και εύχομαι όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας και να τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μνήμη του προέδρου μας Γιώργου Χριστοβασίλη».
Ο Πέδρο Κόντε, πριν φύγει για τα Αραβικά Εμιράτα τον Σεπτέμβριο του 2018, έκανε δύο καταπληκτικές χρονιές με τον ΠΑΣ, διεκδικώντας μάλιστα και την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα Σούπερ Λιγκ. Πολλοί τον κατατάσσουν με τους αείμνηστους Όσκαρ Αλβαρέζ, Θαλή Τσιριμώκους ως τους καλύτερους φορ που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΣ. Επιστρέφοντας στα Γιάννινα το καλοκαίρι του 2021, δεν πρόλαβαν να τον χαρούν στο γήπεδο οι φίλαθλοι των Ιωαννίνων που του επιφύλασσαν και θερμή υποδοχή, γιατί ο Ισπανός φορ φάνηκε φοβερά άτυχος, παθαίνοντας ρήξη χιαστών στα δύο πόδια στο ξεκίνημα των δύο τελευταίων πρωταθλημάτων. Ένας από τους λόγους που συμφωνήθηκε να συνεχίσει στον ΠΑΣ ήταν και η επιθυμία του Ισπανού επιθετικού να κλείσει την καριέρα του στα Γιάννινα και να ανταποδώσει όσα του προσέφερε η ομάδα και ο κόσμος με την αγάπη του. Βέβαια, μπορεί να μην είναι ο Κόντε του 2016, όταν ήρθε για πρώτη φορά στα Γιάννινα από την ομάδα Γ’ κατηγορίας Μέριδα Ισπανίας, φορτωμένος με άλλα 7 χρόνια στην πλάτη του και με δύο σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά έδειξε ότι δεν ξέχασε την τέχνη του γκολ, πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ στη Λιβαδειά στο τελευταίο ματς της περασμένης σεζόν, όπου πρόλαβε να αγωνιστεί για λίγο.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Βασίλης Αθανασίου έκανε καλά παιχνίδια την περασμένη σεζόν, πριν έρθει ο Τσιντώτας σήκωσε το βάρος κρίσιμων αγώνων κάτω από τα δοκάρια και χωρίς δισταγμό έπεσε στα βαθιά νερά όταν αποδείχθηκε ότι ο Γάλλος γκολκίπερ Πριόρ που είχε αποκτηθεί για να καλύψει το κενό του Λοντίγκιν, δεν ήταν αυτός που περίμεναν και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα τερματοφύλακα στην ομάδα.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΛΕΙΜΑΝ, ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΡΕΙΣ

Στην παρέα των γκολκίπερ θα προστεθεί και ο Μπόρις Κλέιμαν, εφόσον βέβαια δεν θα έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη για τη γνωστή εξωγηπεδική υπόθεση. Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν χθες ότι έχει απαλλαγεί από τις κατηγορίες για παρενόχληση σε ξένη μαθήτρια και έχει κλείσει αυτή η υπόθεση. Ως μια…εσωτερική μεταγραφή είναι και ο Γιάννης Κιάκος, καθώς πέρυσι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος ήταν τραυματίας. Επίσης νέα πρόσωπα οι νεαροί Μίνα και Ρίζος που επέστρεψαν στον ΠΑΣ μετά τον δανεισμό στις ομάδες Βέντερ Βρέμης Β’ και Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας. Παρελθόν θα αποτελέσουν οι Τσάβος, Σταματελόπουλος, Ράντου. Για τον λόγο αυτό δεν ξεκίνησαν προετοιμασία. Μέσα στο σαββατοκύριακο ή από Δευτέρα με Τρίτη θα υπάρξουν μεταγραφικές ανακοινώσεις, πέρα από τις ανανεώσεις συμβολαίων με Κόντε και Αθανασίου. Κάθε χρόνο ο ΠΑΣ έκανε και δοκιμές νεαρών κυρίως παικτών που του πρότειναν διάφορα γραφεία μάνατζερ θέλοντας να έχουν άποψη οι προπονητές. Η ιστορία αυτή συνεχίζεται και φέτος. Ήδη με την ομάδα γυμνάζοντας ένας νεαρός ομογενής δεξιός αμυντικός και ένας 22χρονος χαφ από τη Σλοβακία. Αν ικανοποιήσουν σε πρώτη φάση τον Στάικο μπορεί να επεκταθεί ο χρόνος δοκιμών. Σειρά θα πάρουν και άλλοι παίκτες. Από την ΠΑΕ προσπαθούν να κρατήσουν κρυφά τα ονόματά τους για ευνόητους λόγους.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ

Τόσο χθες όσο και προχθές, έγιναν χαλαρές προπονήσεις, περισσότερο με τρέξιμο για να προσαρμοστούν καλύτερα οι παίκτες προερχόμενοι από τις διακοπές. Τους καλωσόρισε ο Θανάσης Στάικος ευχόμενος μια καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς και με πολλές επιτυχίες στα γήπεδα. «Για να είμαστε εντάξει τον χειμώνα και να έχουμε καλά αποτελέσματα πρέπει να δουλέψουμε πολύ το καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Το αντιλαμβάνεστε και μόνοι σας, είστε υπεύθυνα άτομα και καλοί επαγγελματίες, ότι για εμάς ουσιαστικά τελείωσε το καλοκαίρι των διακοπών. Από εδώ και πέρα μόνο δουλειά και ξεκούραση, τίποτα άλλο». Από Δευτέρα θα είναι έτοιμο και το χρονοδιάγραμμα της προετοιμασίας που θα συνεχιστεί και στην Πολωνία. Ο Στάικος ζήτησε τρία φιλικά στην Πολωνία και άλλα τρία από αρχές Αυγούστου στην Ελλάδα μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το ένα στην Ελλάδα είναι κλεισμένο και θα γίνει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό στις 13 Αυγούστου. Υπάρχουν και επαφές με τον Άρη για φιλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στην Πολωνία ένα φιλικό θα γίνει με την τοπική ομάδα Κορόνα του Κίελτσε, εκεί που θα γίνει και το βασικό στάδιο προετοιμασίας και γίνονται προσπάθειες για να κλειστούν και άλλα δύο φιλικά. Το ξεκίνημα της νέα σεζόν έγινε με τους Σούλη, Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκη, Καραχάλιο, Μπιλμπάο, Αλέξανδρο Λώλη, Νίκο Λώλη, Κόντε, Νίνη, Ροσέρο, Παμλίδη, Εραμούσπε, Ριένστρα, Μπορταγκαράι, Τζίνο, Κιάκο, Τσίρη, Μπακαδήμα, Κύρκο, Λιάσο, Μπάλαν, Μίνα, Ρίζο. Λίγες ημέρες επιπλέον άδεια είχαν οι Λεό, Φοφανά που θα έρθουν σήμερα, ενώ απουσιάζει και ο νεαρός γκολκίπερ Θωμάς Βρακάς που είναι με την αποστολή της Εθνικής Νέων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΕΑ ΣΤΟ ΠΕΑΚΙ

ο Χουάν Περέα κάνει μέρος των διακοπών του στα Γιάννινα και δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί την προπόνηση του ΠΑΣ, βλέποντας τους πρώην συμπαίκτες του. Τη σεζόν που έφυγε ήταν στη Στουτγκάρδη

ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Τέλος, σήμερα θα γίνει η γενική συνέλευση των μετόχων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 171.000 ευρώ. Για τον λόγο αυτόν θα είναι στα Γιάννινα οι αδελφοί Χριστοβασίλη, έχοντας την ευκαιρία να συσκεφθούν με συνεργάτες τους και τον προπονητή Θανάση Στάικο, αλλά και να δουν τα έργα που γίνονται για την αναμόρφωση των βοηθητικών γηπέδων στο ΠΕΑΚΙ.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος