Κυριακάτικο τζούκμποξ – 5/3/2023

 

Ο Τοποτηρητής γυρνά στις αναρτήσεις, δίχως να ξεχνά τι έχει συμβεί, αλλά και δίχως να του διαφεύγει το πιο σκληρό μάθημα της ζωής: ότι συνεχίζεται έτσι ή αλλιώς

 

 

Αγαπημένοι οι Pulp με καταγωγή από το Σέφιλντ του Ηνωμένου Βασίλειου. Οι λάτρεις της μουσικής τους όλοι λυπηθπηκαμε με τον πρόωρο θάνατο του μπασίστα τους Steve Mackay σε ηλικία μόλις 56 ετών.

Για όσους νομίζουν ότι χιπ χοπ είναι μόνο το gangstah που μιλάει μόνο για όπλα, σκληρά ναρκωτικά και συμμορίες που αλληλοσκοτώνονται, μπάντες σαν τους De La Soul από το Long Island της Νέας Υόρκης, πίσω στις αρχές των 1990ς, φανερώνουν ότι στο ραπ υπάρχει χώρος και για σκεπτόμενους ανθρώπους.

Η πιο γκρουβάτη – λάθος! η μόνη γκρουβάτη μπάντα σε Πρέβεζα, Λευκάδα κ.α. είναι οι West Coast! Εδώ παίζουν ταιριαστά μια παλιά επιτυχία του Stevie Wonder.

Μια ερμηνεία σε σύνθεση του Αντόνιο Βιβάλντι για κιθάρα που μόλις ανακάλυψα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας

Ενώ ο Roger Waters και ο David Gilmour ξεκατινιάζονται σαν κακομαθημένα παιδιά, ο Nick Mason το κρατάει αληθινό. Τιμά τις ψυχεδελικές ηχογραφήσεις των Pink Floyd, πριν την δημιουργία του Dark Side of The Moon και την μετατροπή τους από άντεργκραουντ ήρωες σε mega mega stars.


(Η υπήνεμη πλευρά του πλοίου που δεν τη χτυπούν τα κύματα του άγριου καιρού. Η προσήνεμη πλευρά λέγεται SOFRANO).

Ποίηση: Θανάσης Αβραμίδης Μουσική – Ερμηνεία – Παραγωγή: Θανάσης Γκαϊφύλλιας Ενορχήστρωση: Βασίλης Δημητρίου Δίσκος: Stavento 1999 – Δίσκοι Κύτταρο Κομοτηνή

Κουαρτέτο Γιασεμί: Ειρήνη Δερέμπεη, Μαρία Μελαχροινού Μάρθα Μαυροειδή, Τάσος Πούλιος

Η Μάρθα Μαυροειδή σ’αυτή την ενορχήστρωση συνδέει την νησιώτικη ελληνική παράδοση με τη δυτικότροπη τετραφωνία