Κυριακάτικο Τζούκμποξ

Κυριακή ξημέρωσε και μοιράζομαι μαζί σας τραγούδια που μου κάνουν παρέα τις τελευταίες μέρες. Από χέβι μέταλ μέχρι σοφιστικέ πιανιστική ποπ. Όχι. δεν έχει τεκελαπόγκο!

Οι Auters ήταν μια σπουδαία βρετανική ροκ μπάντα της περιόδου 1993 – 1995. Την ανακάλυψα πολύ αργότερα και, δυστυχώς, υπάρχει λόγος που δεν γνώρισε την επιτυχία: δεν είχε καμία σχέση με την Brit pop/Indie σκηνή που τότε τραβούσε όλη την προσοχή μας. Κρίμα, αλλά τουλάχιστον τα τραγούδια τους έμειναν.
Σε ένα σχόλιο στο γιουτιούμπ γράφει το εξής: “Κάποτε η Τόρι Έιμος θα πρέπει να κάνει μια περιοδεία όπου να παίζει τις φανταστικές της διασκευές”. Βλέποντας την να ερμηνεύει μοναδικά το “Wicked Game” του Κρις Άιζακ, ανακατεύοντάς του με το “Blue Jeanes” της Λάνα Ντελ Ρέι, σκέφτεσαι, γιατί όχι;
Το κλασικό ροκ’ν’ρολ έβγαλε πολλούς σπουδαίους ερμηνευτές. Κρούνερς που στο τραγούδισμά τους έβγαζαν τον πόνο που οι ίδιοι βίωναν. Τέτοιος ήταν και ο μεγάλος Ρόι Όρμπισον
Απλά, λιτά κι απέριττα…κι ας μην το παίρνουμε τοις μετρητοίς!
O Όζι Όζμπορν έχει κάνει πολλές ανοησίες στη ζωή του, τραγουδώντας, ταυτόχρονα κλασικά χέβι μέταλ τραγούδια με τους Black Sabbath αλλά και μόνος. Πλέον ανακοίνωσε ότι σταματά τις περιοδείες γιατί, όπως ο ίδιος λέει “το σώμα δεν αντέχει άλλο”. Δικαιούται να ξεκουραστεί και αυτός. Άλλωστε θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.
…και μια εμπνευσμένη διασκευή από την Λαμπρινή Καράκωστα και τον Αντώνη Πρίφτη σε ένα τραγούδι των Νίκου Ξυδάκη και Μανώλη Ρασούλη. Το βίντεο γυρίστηκε στο Θέατρο Χώρος. Η διασκευή είναι μαγεία!
Οι Notowns είναι μια μπάντα με μέλη από Αθήνα και Πειραιά. Το τραγούδι που μοιράζομαι μαζί σας, μου το έστειλαν μόλις χθες και δεν χορταίνω να το ακούω. Το άμπουμ θα κυκλοφορήσει από την ανεξάρτητη δισκογραφική Inner Ear, και περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να το ακούσω. Πάντως το “Beware” έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη…για να δούμε!