Κυριακάτικο Τζουκμποξ – 26/2/2023

 

 

 

Άσχετα με τα λάτιν και τα εποχιακά αποκριάτικα, το Κυριακάτικο Τζουκμποξ είναι εδώ με μουσικές ταξιδιάρικες, μινιμαλιστικές, αναλαμπές από τα παλιά, σοφιστικέ ηλεκτρονική ποπ και ροκ από την Ωκεανία.

Η Χάνα Ράνι είναι μια νεαρή Πολωνή μινιμαλίστρια πιανίστα και συνθέτις. Μοιράζετε τον χρόνο της ανάμεσα στο Γκντάνσκ όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε μουσική, και στο Βερολίνο όπου δημιουργεί τις λεπτές και ονειρικές συνθέσεις της.
Η Υψηλή Ιέρεια της Σόουλ, η μία και μοναδική Νίνα Σιμόν, στο κλασικό “I put a spell on you” του Σκρίμιν Τζέι Χόκινς, σε ένα ολοκαίνουργιο βίντεο φόρο τιμής στην μεγάλη καλλιτέχνιδα.
Οι Everything But The Girl, το ηλεκτρονικό ντουέτο των Μπεν Γουάτ και Τρέισι Θορν, μας φιλοδώρησε ένα υπέροχο κομμάτι με μελαγχολικά φωνητικά και 90ς τριπ χοπ απόηχους. Ανυπομονώ για το ολοκληρωμένο άλμπουμ.
Το καινούργιο σύνολο οργανικών συνθέσεων του Γιώργου Καρρά με τίτλο “Ασκήσεις Απλότητας” είναι ακριβώς αυτό που υπόσχεται ο τίτλος. Κάμποσες συνθέσεις – στιγμιότυπα κι ενθύμια διαθέσεων και καταστάσεων, οι οποίες σε “ταξιδεύουν” και ακούγονται κατ’ επανάληψη. Αν έχει κάποια σημασία, ο Γιώργος Καρράς ήταν συνιδρυτής, έπαιζε μπάσο και έγραψε τις περισσότερες μουσικές που ηχογράφησαν οι Τρύπες.
Ένα παλιό αγαπημένο του Σωκράτη, από τα 1996, πολύ πριν την λαίλαπα της “Πριγκηπέσσας” (αστειεύομαι)!
Η τρίτη κίνηση της “Σονάτας του Σεληνόφωτος” του Λούντβιχ Φαν Μπετόβεν, παιγμένο από την Βαλεντίνα Λίσιτσα. Η ηχογράφηση έγινε στο Ανόβερο το 2009.
Αρκετοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι το καλύτερο ροκ βγαίνει από την Αυστραλία. Εδώ οι RVG, σε ένα τραγούδι προπομπό του επερχόμενου καινούργιου δίσκου που θα βγει, νομίζω, τον Μάη. Το τραγούδι είναι κοματάρα και κοντεύει να μου γίνει εμμονή!