Κατωτέρα των περιστάσεων

Όπως μάθαμε, χάρη σε πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, η πόλη μας θα γίνει “έξυπνη”. Ο λόγος γίνεται για τη νέα πλατφόρμα preveza.smartiscity.gr.

Μέσω αυτής της πλατφόρμας, ο κάθε ενδιαφερόμενος και η κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να βρει την ευκολότερη διαδρομή προς κάθε προορισμό – μέσα στην πόλη. Μπορεί να ενημερωθεί για τα μετεωρολογικά δεδομένα, καθώς και για την κυκλοφοριακή κίνηση οχημάτων, αλλά και πεζών. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η ύπαρξη τριών δεικτών: ο δείκτης UV, ο δείκτης υγρασίας και 0 δείκτης δυσφορίας (sic) του πληθυσμού.

Δεν λέω, όλα αυτά καλά και άγία, οι καιροί αλλάζουν, η τεχνολογία εξελίσσεται κλπ, κλπ. Υπάρχει, ωστόσο, ένα ερώτημα: Αυτό ήταν που έλειπε από την Πρέβεζα; Τα σημαντικότερα ζητήματα έχουν λυθεί και τα υπάρχοντα είναι δευτερεύοντα;

Το χάλι της Κυανής Ακτής, που με ενάργεια τονίζει ο αξιέπαινος σύλλογος Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας, δεν προκαλεί εντύπωση στους αρμόδιους;

Πολλά σημεία της πόλης έχουν ανύπαρκτο φωτισμό, πρέπει να θρηνήσουμε θύματα τροχαίου ώστε να ενδιαφερθούν οι υπεύθυνοι;

Ο Τοποτηρητής χαιρετίζει με ανακούφιση τις εργασίες καθαρισμού στην υπόγεια πεζοδιάβαση, πλάι στον κόμβο στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου. Τις χαιρετίζει με ανακούφιση που δεν θρηνήσαμε τόσα χρόνια κάποιο θύμα. Εν τούτοις, αναρωτιέται, γιατί χρειάστηκαν τρία χρόνια αφότου ανέλαβε η δημοτική αρχή ώστε να γίνει η έναρξη των εργασιών.

Το γεγονός, εξάλλου, ότι η Πρέβεζα δεν διαθέτει παιδικές χαρές επαρκείς για όλο τον πληθυσμό, είναι, το λιγότερο, απαράδεκτο. Η παιδική χαρά στην πλατεία Ανδρούτσου είναι μόνο κατ’ όνομα τέτοια. Έχει τόσο μικρή έκταση – άρα και χωρητικότητα – που δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Η καταπάτηση των πεζοδρόμων από οχήματα, αλλά και από τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων εστίασης, δυστυχώς, αποτελεί παγιωμένη κατάσταση. Τέλος, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, στην ουσία η Πρέβεζα είναι μία πόλη δίχως πεζοδρόμια.

Δεν έχω προσωπικές διαφορές με την τοπική δημοτική αρχή. Προσπαθώ απλά να τονίσω το ποσό απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι δεν βελτιώθηκε, στο ελάχιστο, η κατάσταση στην Πρέβεζα μετά την αλλαγή τοπικών αρχόντων.

Κρίμα.

υγ Έχω αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο για τα χάλια των κάστρων της πόλης. Να θυμίσω ότι πρόκειται για ιστορικά μνημεία που έχουν την ατυχία να μην τελούν υπό την δικαιοδοσία της αρχαιολογικής υπηρεσίας, αλλά υπό την δικαιοδοσία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

* τις φωτογραφίες μού παραχώρησαν γενναιόδωρα οι υπεύθυνοι του Σιλλόγου (sic) Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας. Τους ευχαριστώ θερμά!

Κώστας Μαζιώτης