ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΡΕΤΡΟ: Ο 17χρονος Γιώργος Δεληκάρης στο γήπεδο της Πρέβεζας

Ο Γιώργος Δεληκάρης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες παίκτες που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα. Γεννήθηκε το 1951 στο Πειραιά και ξεκίνησε να αγωνίζεται το 1967 στον Αργοναύτη. Μεγαλούργησε με τα χρώματα του Ολυμπιακού από το 1969 μέχρι το 1978 και είναι από τους λίγους παίκτες που λατρεύτηκαν τόσο πολύ από τον κόσμο των ερυθρόλευκων. Το 1978 ήρθε σε κόντρα με την διοίκηση του Ολυμπιακού και από το Καραϊσκάκη μετακόμισε στη Λεωφόρο φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού! Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτή τη μεταγραφή. Το ίνδαλμα του Πειραιά να πάει στον αιώνιο αντίπαλο. Ήταν ένα σοκ για όλους τους Ολυμπιακούς. Δεν ρίζωσε στον Παναθηναϊκό. Μετά από δύο χρόνια εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκε πολλά χρόνια στην Εθνική ομάδα. Το 2003 σε ψηφοφορία της ΕΠΟ αναδείχθηκε ο 4ος καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών! Ίσως είναι ο πιο λατρεμένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.
Μετά από πολλά χρόνια δήλωσε ότι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του ήταν που πήγε στον Παναθηναϊκό. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Δεληκάρης είχε εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή. Ακόμη και τώρα αποφεύγει οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση. Επί εποχής Κόκκαλη εμφανίστηκε μια φορά στα εγκαίνια του Καραϊσκάκη. Ο κόσμος τον δέχθηκε με ενθουσιασμό και τον συγχώρησε για τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Ο Γιώργος Δεληκάρης έπαθε οικονομική καταστροφή, καθώς στα τέλη της δεκαετίας του ’80 έχασε το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερών που είχε με τον συμπαίκτη του Λάκη Γκλέζο και τον Μήτσο Δημητρίου του Παναθηναϊκού. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας έχοντας την βοήθεια και συμπαράσταση από τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο Γιώργος Δεληκάρης σε ηλικία 17 ετών έπαιξε με τον Αργοναύτη στο γήπεδο Πρέβεζας σε αγώνα με τον ΠΑΣ Πρέβεζα για το ειδικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ανόδου στη Β’ Εθνική. Μάλιστα σημείωσε και το νικητήριο γκολ της ομάδας του. Από τότε φαινόταν το μεγάλο ταλέντο του. Δεν είναι και λίγο πράγμα ένα παιδί 17 ετών να είναι ο ηγέτης ομάδας. Το ματς έγινε την Κυριακή του Θωμά 28 Απριλίου 1968, στο κατάμεστο από κόσμο γήπεδο της Πρέβεζας και έληξε με σκορ 2-1 υπέρ του Αργοναύτη. Τα γκολ του Αργοναύτη σημείωσαν στο 4’ ο Παππάς, στο 49’ ο Δεληκάρης. Μείωσε σε 2-1 στο 54’ ο Χουρίδης. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από την Πρέβεζα στον διαιτητή Φατούρο, ότι στο 86’ ακύρωσε κανονικό γκολ του Κυριάκου Χουρίδη.

ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ: Ναστόπουλος, Ντάβαρης, Σπυράκος, Ζώτος, Νικολάρας, Μπασούλης, Πλούμπης, Παπαδιώτης, Δημουλίτσας, Χουρίδης, Ζιάκκας.
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ: Παντελουδάκης, Παπαδόπουλος, Φραγκίσκος, Καλαφατάς, Νταλιάς, Παππάς, Τσιτσινάκης, Τσάβαρης, Παναγιωτίδης, Δεληκάρης, Σεβαστίδης.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο Γιώργος Δεληκάρης ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου