ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΡΕΤΡΟ: Διακοπή στο 88’ σε ματς με τον Ηλυσιακό του Σιώκου!

Την Κυριακή 12 Απριλίου 1964 άδοξο τέλος είχε στην Πρέβεζα ο αγώνας της Νικόπολης με τον Ηλυσιακό για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, καθώς διακόπηκε δύο λεπτά πριν από το τέλος σε βάρος της τοπικής ομάδας. Η Νικόπολη προηγήθηκε 1-0 στο 55’ με τον Φόρο Παπαδιώτη δείχνοντας ότι θα πάρει τη νίκη. Όμως στο 88’ ο διαιτητής Κανελλάκης καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ηλυσιακού, απόφαση που αμφισβήτησαν έντονα οι παίκτες της Πρέβεζας. Το παιχνίδια διακόπηκε για λίγο και στη συνέχεια εκτελέστηκε το πέναλτι από τον Φαρακλό του Ηλυσιακού, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1. Ακολούθησε νέος κύκλος διαμαρτυριών και από σπρώξιμο ο διαιτητής βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος. Την ώρα που μπήκαν αστυνομικοί στον αγωνιστικό χώρο για να προστατεύσουν τον διαιτητή και να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο ρέφερι βρήκε την ευκαιρία και έφυγε τρέχοντας στα αποδυτήρια όπου κλείδωσε την πόρτα για να συντάξει το φύλλο αγώνος. Η Νικόπολη από το 65΄ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αλαμάνου. Στο παιχνίδι αυτό με τον Ηλυσιακό ήταν ο Βασίλης Σιώκος που στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό κάνοντας σπουδαία καριέρα. Η Νικόπολη είχε καλή ομάδα και ήταν ιστορική ομάδα της Πρέβεζας. Από εκεί ξεκίνησαν την καριέρα τους σπουδαίοι παίκτες όπως οι Λεωνίδας Μπαρκούζος, Κυριάκος Χουρίδης, Θωμάς Δημουλίτσας, Φόρος Παπαδιώτης και άλλοι. Οι δύο τελευταίοι αγωνίστηκαν και στη μεγάλη ομάδα της Αναγέννησης Άρτας στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Προπονητής εθήτευσε ο παλιός άσσος του Παναιτωλικού Γιώργος Παπαδόπουλος, επονομαζόμενος ως «Γάλλος».

ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ: Σαγανάς, Αλαμάνος, Λάππας, Νικολάρας, Φλούδας, Μπαρκούζος, Γεωργατζής, Σκαμπαρδώνης, Φασούλης, Παπαδιώτης, Δημουλίτσας.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Πετράκης, Βίνης, Κοτάκης, Αρμένης, Λιώσης, Σιώκος, Κουβέλης, Σακελλαρίου, Φαρακλός, Ζουγανέλης, Παναγιωτόπουλος.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος