Ισοπαλία στη Λιβαδειά και 9η θέση ο ΠΑΣ

Γκολ και θέαμα στη Λιβαδειά, όπου Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι  με σκορ 3-3. Την ίδια ώρα η Λαμία πήρε ισοπαλία 2-2 στη Νίκαια και έριξε τον Ιωνικό στη Β’ Εθνική, όπως το ίδιο είχε συμβεί μια αγωνιστική πριν και με τον Λεβαδειακό. Ο Παναιτωλικός έχασε στο Αγρίνιο 2-0 από τον ΟΦΗ και είναι η απογοήτευση των πλέι άουτ με 1 βαθμό σε 7 αγώνες! Στην Τρίπολη ο Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ατρόμητο. Με τα αποτελέσματα αυτά έπεσε η αυλαία της αγωνιστικής σεζόν 2022-23. Το ενδιαφέρον ήταν στη Νίκαια, καθώς στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια δεν υπήρχε αγωνιστικό κίνητρο. Λεβαδειακός και Ιωνικός του χρόνου θα αγωνίζονται στη Β’ Εθνική. Η ομάδα της Λιβαδειάς έδειξε σε όλα τα παιχνίδια καλό αγωνιστικό πρόσωπο αλλά έχασε στις καθυστερήσεις πολύτιμους βαθμούς. Σύμφωνα και με τη σημερινή αγωνιστική παρουσία, δεν άξιζε για υποβιβασμό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τερμάτισε στην 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι άουτ και στην 9η της γενικής βαθμολογίας, αφήνοντας από κάτω Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό, Λαμία, συν τις ομάδες που υποβιβάστηκαν. Τα έχουμε πει και σε άλλα σημειώματα ότι βγήκε μια δύσκολη χρονιά, με απρόοπτα και προβλήματα, αλλά στο τέλος μέτρησε η υπερπροσπάθεια όλων για να σωθεί η παρτίδα. Και δεν σώθηκε στον πόντο αλλά με βαθμολογική άνεση. Ο ΠΑΣ έχει έτοιμο τον κορμό για τη νέα σεζόν. Με 4-5 έξυπνες προσθήκες ποιοτικών παικτών θα έχει καλή ομάδα, καθώς οι παίκτες που μένουν σε μια ομάδα και την επόμενη χρονιά, πάντα γίνονται καλύτεροι.
Το σημερινό παιχνίδι στη Λιβαδειά δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Λογικές και οι κινήσεις του Στάικου να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές που δεν ήταν βασικοί, όπως οι Κόντε, Ράντου, Μπορταγκαράι, Λώλης Αλ., Λεό, Κύρκος. Έγινε ανοιχτό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες. Στο πρώτο ημίχρονο έχασε ο ΠΑΣ κάποιες καλές ευκαιρίες για γκολ, όπως και ο Λεβαδειακός που είχε δοκάρι με τον Λούα Λούα. Στην επανάληψη πίεσε περισσότερο η γηπεδούχος ομάδα, κάνοντας ο Αθανασίου πολλές καλές επεμβάσεις. O Πέδρο Κόντε θυμήθηκε την παλιά του τέχνη και πέτυχε γκολ, πιστοποιώντας την τεράστια αξία του.
Προπονητής του Λεβαδειακού είναι ο Γιάννης Πετράκης που έγραψε την δική του μεγάλη ισυορία στον πάγκο του ΠΑΣ, με αποκορύφωμα την έξοδο στην Ευρώπη το 2016. Κύριος όπως πάντα ο Κρητικός τεχνικός χαιρέτησε όλους στον πάγκο του ΠΑΣ όπως και τους ποδοσφαιριστές που είχε στην ομάδα, ενώ ιδιαίτερη συνομιλία είχε με τον Θανάση Στάικο.
Πλέον το αγωνιστικό κομμάτι τελείωσε για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Οι εξελίξεις που θα υπάρξουν προσεχώς θα αφορούν τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να σφραγιστεί και επίσημα η συνέχιση της συνεργασίας με τον Στάικο για να ακολουθήσουν τα μεταγραφικά και η προετοιμασία.

ΤΑ ΓΚΟΛ

28’: Γκολ για τον Λεβαδειακό με σουτ του Γιαννιώτα από το ύψος του πέναλτι κάνοντας το 1-0. Είχε προηγηθεί σέντρα από δεξιά του Τσάπρα, δεν μπόρεσαν να διώξουν οι αμυντικοί του ΠΑΣ και έγινε το γκολ από τον Γιαννιώτα.

34’: Ο Ροσέρο έκανε καταπληκτική κίνηση από αριστερά, έβγαλε θαυμάσια σέντρα όπου ο Πέδρο Κόντε βρισκόμενος στην κατάλληλη θέση με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-1.

38’: Ο Κόντε με έξυπνη πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Παμλίδη, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού, ακολούθησε προβολή του Κόντε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ροσέρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-2 υπέρ του ΠΑΣ.

45+2′: Ο Χάμοντ έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Αθανασίου και ο Τσάπρας με σουτ έκανε το 2-2.

78’: Καταπληκτικό φάουλ του Βρακά στο «Γ» της εστίας του ΠΑΣ και 3-2 υπέρ του Λεβαδειακού.

80’: Σε βαθιά μπαλιά του Εραμούσπε ο Παμλίδης με κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ σε 3-3.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

26′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό με την προσπάθεια του Λούα Λούα να σταματάει στο δοκάρι του Αθανασίου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ

Καλή η διαιτησία του Ματσούκα (Αιτωλοακαρνανίας) με βοηθούς τους Στάικο (Λάρισας), Νίκζα (Λάρισας). Στο VAR ήταν o Καραντώνης (Ημαθίας) και βοηθός AVAR ο Σινιοράκης (Χανίων). Τέταρτος διαιτητής ο Τσιάρας (Καβάλας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Τσάπρας (86’ Ντεντάκης), Λιάγκας, Παζ, Βήχος, Νίκας (15 λ. τρ. Παναγιώτου), Χάμοντ, Μεχία, Συμελίδης (63’ Σκβάρκα), Λούα Λούα (63’ Βρακάς), Γιαννιώτας (86’ Τορό).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Ράντου, Σόρια, Εραμούσπε, Μπορταγκαράι (90’ Παντελάκης), Αλ. Λώλης (73’ Λεό), Ριένστρα (57’ Καραχάλιος), Τζίνο (90’ Ν. Λώλης), Ροσέρο, Παμλίδης, Κόντε (73’ Κύρκος).

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ – ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΙΟΥ

Παναιτωλικός – ΟΦΗ 0-2
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-1
Ιωνικός – Λαμία 2-2
Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-3

ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
(7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΟΦΗ 15
Λαμία 12
ΠΑΣ Γιάννινα 11
Ιωνικός 9
Λεβαδειακός 9
Ατρόμητος 9
Αστέρας Τρίπολης 6
Παναιτωλικός 1

ΓΕΝΙΚΗ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+7 Αγώνες)

ΟΦΗ 41
Ατρόμητος 38
ΠΑΣ Γιάννινα 34
Αστέρας Τρίπολης 31
Παναιτωλικός 30
Λαμία 29
——————————————————–
Ιωνικός 27
Λεβαδειακός 26
ΣΗΜ: Από τη γενική βαθμολογία του συνόλου των αγώνων πρωταθλήματος και πλέι άουτ οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβάζονται στη Β’ Εθνική.

 

Στάικος: Υπάρχει η καλή διάθεση για συνέχιση της συνεργασίας

O προπονητής του ΠΑΣ Θανάσης Στάικος δήλωσε ότι υπάρχει η καλή θέληση με τη διοίκηση για συνέχιση της συνεργασίας ενώ έδωσε και την είδηση ότι είναι και ο Πέδρο Κόντε στα πλάνα, κάτι που σημαίνει ανανέωση της συνεργασίας του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις στην κάμερα της NOVA και στον Ευγένη Δαδαλιάρα: «Συνεχίσαμε αυτό το αήττητο σερί, που στην ουσία μας έφερε στην 9η θέση. Ήταν μία χρονιά με πολλές διακυμάνσεις. Υπήρξε κάποια στιγμή που είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Στον Β’ γύρο αισθανθήκαμε πιο άνετα, πάλι δυσκόλεψαν κάποια στιγμή τα πράγματα, αλλά έστω και στο τέλος η ομάδα μας παίρνει μία θέση που σε γενικές γραμμές της άξιζε. Το ματς σήμερα δεν είχε σκοπιμότητες φάνηκε από το σκορ. Θέλω να πω μέσα από την καρδιά μου συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα όλη τη σεζόν και οι φίλαθλοι, αλλά και η πόλη θα πρέπει να είναι περήφανοι για τα παιδιά αυτά που είναι νερά στην πλειοψηφία τους, αλλά υπάρχουν και κάποιοι έμπειροι. Πάντα έδιναν και την ψυχή τους σε κάθε αγώνα. Τώρα το βλέμμα είναι στην επόμενη μέρα».
Για το τι του είπε ο Πετράκης στη συνομιλία που είχαν πριν και μετά το ματς: «Κάποιες συμβουλές κυρίως. Ο κ. Πετράκης για μας τους νέους είναι πρότυπο. Και ως άνθρωπος και ως προπονητής έδειξε τόσα χρόνια στα γήπεδα πως πρέπει να λειτουργεί ένας προπονητής».
Για το αν θα συνεχίσει στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε σίγουρα. Καλή θέληση υπάρχει απ’ όλες τις πλευρές, αλλά ας περιμένουμε λίγο ακόμα».
Για την επιστροφή του Κόντε στα γκολ: «Ο Κόντε διακρινόταν πάντα για την έφεσή του στο σκοράρισμα, το έδειξε και σήμερα με το γκολ που έβαλε, αλλά ήταν μέσα και στο 2ο γκολ που είχε το δοκάρι πριν σκοράρουμε. Είναι γεννημένος γκολτζής, είναι ένας χαρισματικός επιθετικός, το πείσμα του στο να αντεπεξέλθει σε δύο χιαστούς του έδωσε το δικαίωμα να δείξει έστω κάποια δείγματα από την κλάση του και έχει να δώσει και περισσότερα».

 

Πετράκης: Χαίρομαι για τον ΠΑΣ, θεωρώ άδικο τον υποβιβασμό μας

Ο προπονητής του Λεβαδειακού Γιάννης Πετράκης, που έγραψε μεγάλη ιστορία στον πάγκο του ΠΑΣ, σε δηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα έγινε ένα πολύ ωραίο και θεαματικό παιχνίδι με πολλά γκολ. Όμως σήμερα δείξαμε, απέναντι σε μία ομάδα που μένει δίκαια στην κατηγορία και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αυτήν την ομάδα την έχω στην καρδιά μου, αλλά δείξαμε ότι άδικα πέφτουμε. Όταν κάποια στιγμή έχουμε τόσες ευκαιρίες και τέτοια εικόνα όπως και στα προηγούμενα ματς, δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο. Ουσιαστικά αν είχαμε κρατήσει τη νίκη σε 2 παιχνίδια θα είχαμε μείνει.  Χάνουμε την κατηγορία, αν και κατά γενική ομολογία είχαμε καλή εικόνα. Η παρουσία μου εδώ στη Λιβαδειά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, μού αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις για τον πρόεδρο, τα παιδιά γύρω μου, τους παίκτες που ήταν από τους καλύτερους σε χαρακτήρα και νοοτροπία που είχα στην καριέρα μου, όπως και την εκτίμηση του κόσμου για την προσπάθεια. Αυτά είναι καταγεγραμμένα στο μυαλό μου και έχω υποχρέωση να τα καταθέσω και να πω ότι για ‘μενα είναι κρίμα που με αυτήν την εικόνα δεν μένουμε στην κατηγορία».
Για το αν θα μείνει και του χρόνου: «Δεν μ αρέσει να κοινοποιώ πριν τα συζητήσω με αυτόν που αφορά. Θα κάνουμε συζήτηση με τον πρόεδρο την Τρίτη και βλέπουμε».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος