“Η πόλη είναι στον αυτόματο”

“Η πόλη είναι στον αυτόματο”, “Η πόλη πάει μόνη της”. Αυτές τις κουβέντες άκουσα τις προάλλες από επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης.

Τα έργα στην παραλία έχουν ξεκινήσει πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Έχει ήδη περάσει το Πάσχα, κοντεύει να φύγει κι ο Μάης, και τα έργα σταμάτησαν, ενώ ο χώρος έμεινε ως έχει (σοροί πέτρες κλπ). Υπόψη ότι ο νομός Πρέβεζας είναι χαρακτηρισμένος ως τουριστικός. Το κατά πόσο είναι αυτή εικόνα τουριστικού προορισμού – αυτή την εποχή κιόλας – ας μείνει ασχολίαστο.

Αλλάζοντας θέμα, δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες της εστίασης που προβληματίζονται, σχετικά με πιθανή αμαύρωση της φήμης και υπόληψης των επιχειρήσεών τους, και όλης της περιοχής του κέντρου της πόλης. Αιτία είναι τα παράπονα περιοίκων για φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας. Το προηγούμενο διάστημα δημιουργήθηκε ζήτημα, ύστερα από καταγγελίες μόνιμου κάτοικου του Ιστορικού Κέντρου. Ο καταγγέλλων αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις – λίγα στον αριθμό – ως υπεύθυνα για ηχορύπανση, κατά τις πλέον ακατάλληλες ώρες. Στην ερώτηση: “γιατί ο σύλλογος, αφού είναι γνωστό ποιοι είναι οι υπεύθυνοι – και αφού δεν συμμορφώνονται – δεν τους απομονώνει και δεν τους θέτει εκτός πλαισίου” η απάντηση είναι: “ε, τώρα ανοίγει μεγάλη κουβέντα”.

Τελικά, μάλλον, η πόλη μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο.

Κώστας Μαζιώτης