Η προσοχή του ΠΑΣ είναι τώρα στην ΑΕΚ

Στον ΠΑΣ Γιάννινα αφήνουν πίσω το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία, με ικανοποίηση μεν για τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), αλλά και με τη σκέψη ότι με λίγη τύχη και προσοχή θα μπορούσαν οι κυανόλευκοι να πάρουν και τη νίκη, έχοντας το δοκάρι με τον Παντελάκη στο 29’ και την μεγάλη ευκαιρία του Σταματελόπουλου στο 78’ όταν μόνος του δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Σαράνοφ. Οι νίκες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά και τις οποίες ψάχνει εναγωνίως ο «Άγιαξ της Ηπείρου» για να ξεφύγει από την …δαγκάνα του υποβιβασμού και της καυτής ζώνης, αλλά όταν δεν έρχονται αυτές καλές είναι και οι ισοπαλίες. Στο παιχνίδι στη Λαμία ήταν ντέρμπι ουραγών. Θα μπορούσε ο ΠΑΣ να το χάσει αν δεν αντιδρούσε γρήγορα στο γκολ του Μπεχαράνο στο 66’ με το οποίο πήρε προβάδισμα στο σκορ η Λαμία, πετυχαίνοντας στο 74’ την ισοφάριση με το αυτογκόλ του Κορνέζου, αλλά θα μπορούσε και να το κερδίσει με το δοκάρι του Παντελάκη και το τετ-α-τετ του Σταματελόπουλου. Για τον λόγο αυτόν και η ισοπαλία δεν κακοφάνηκε στους Γιαννιώτες. Ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι, με άγχος και για τις δύο ομάδες, που ένιωθαν ότι είναι πάνω στην κόψη του ξυραφιού. Σε τέτοια κρίσιμα παιχνίδια μερικές φορές οι βαθμοί είναι σαν να μετρούν ως διπλοί, γιατί χάνει ο ένας και κερδίζει ο άλλος. Το άσχημο είναι όταν μια ομάδα δεν παίρνει τίποτα. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα το διπλό θα ήταν τεράστια επιτυχία και θα τον έβγαζε από πολλά αδιέξοδα, αλλά και ο ένας βαθμός είναι πολύτιμος.
Πλέον οι Γιαννιώτες κοιτάζουν το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 3 Ιανουαρίου και ώρα 20.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 16η αγωνιστική. Με το παιχνίδι αυτό θα ανοίξει και η αγωνιστική αυλαία του 2023, έχοντας ο Στάικος στην διάθεσή του και τους νεοαποκτηθένες Σωτήρη Νίνη, Παναγιώτη Τσιντώτα, Φεντερίκο Τσίνο. Βέβαια μην περιμένει κανείς θαύματα από τη μια στιγμή στην άλλη, επειδή θα προστεθούν και αυτοί οι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ. Θα είναι όμως μια σημαντική βοήθεια, γιατί πρόκειται για καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν σε κάποια θέματα να λύσουν περισσότερο τα χέρια του κόουτς έχοντας περισσότερες επιλογές. Το ματς της Τρίτης με την ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολο. Η «Ένωση» είναι αυτή την εποχή η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, είναι σε καλή κατάσταση και κάνει την μεγάλη προσπάθεια για να πλησιάσει τον παραπαίοντα Παναθηναϊκό και να τον εκτοπίσει από την πρώτη θέση. Την περασμένη Τετάρτη έκανε πάρτι στον Βόλο κερδίζοντας με σκορ 4-0 την τοπική ομάδα. Για νίκη θα έρθει και στα Γιάννινα και μάλιστα πάνοπλη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Για να έχει τύχη και ελπίδες θετικού αποτελέσματος, θα πρέπει ο ΠΑΣ να παίξει με πολύ προσοχή, να μην κάνει λάθη, να προσέξει πολύ στην άμυνα και να    βρει τρόπο να εξουδετερώσει κάποιους παίκτες που κάνουν την μεγάλη διαφορά στην ΑΕΚ, όπως είναι οι Αραούχο, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα και ορισμένοι άλλοι.
Ο ΠΑΣ γύρισε από τη Λαμία με τον τραυματισμό του Ροσέρο και θα χάσει τα επόμενα παιχνίδια. Από τραυματισμό επανήλθε και σε περιπέτεια τραυματισμού πάλι έπεσε. Μεγάλη η πίκρα και για τον Κολομβιανό επιθετικό, που προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά του, αλλά δεν τον αφήνουν οι συχνοί τραυματισμοί. Στο ματς με τη Λαμία, κάποια στιγμή ο φακός τον έπιασε δακρυσμένο να παρακολουθεί το παιχνίδι από τον πάγκο, καθώς είχε αντικατασταθεί από τον Σταματελόπουλο στο 16ο λεπτό. Επίσης ο Στάικος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Κιάκο, Μπιλμπάο, Αλέξανδρο Λώλη. Κιάκος και Λώλης είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας, αλλά έμειναν εκτός αγώνων για ενάμιση περίπου μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι θέλουν λίγο χρόνο για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Στις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν μέχρι την Δευτέρα που θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία, ο Θανάσης Στάικος θα προσπαθήσει να προετοιμάσει την ομάδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες έχει για θετικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ 2023

Ο αρχηγός του ΠΑΣ, σε δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα με τη Λαμία και σε ερώτηση πως βλέπει την ομάδα στο νέο έτος 2023, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι κάθε χρονιά είναι εντελώς διαφορετική και ειδικά αν σου φεύγουν κομβικοί παίκτες. Έπειτα νομίζω ότι φαίνεται ότι κάθε παιχνίδι το πολεμάμε, δεν το αφήνουμε μέχρι την τελευταία στιγμή κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και το νέο έτος». Τι στοίχισε στο γκολ, αλλά και για την αντίδραση που έβγαλε ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Ήταν μία αδράνεια όπου σε μία σέντρα δεν λειτουργήσαμε σωστά και δεχτήκαμε το γκολ. Το σημαντικό όμως είναι ότι όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια καταφέρνουμε και επιστρέφουμε κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος