Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας παραδίδει το νέο Κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Καναλίου

 

Κάποιος είχε γράψει ότι “κάθε φορά που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή”. Εύλογα, καταλαβαίνουμε πως η αποπεράτωση της κατασκευής του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Καναλίου, μόνο να μας χαροποιεί μπορεί. 

Το γεγονός της αύξησης των αναγκών για στέγαση περισσοτέρων μαθητών στο Κανάλι, οδήγησε, ως όφειλε, στην ανάληψη πρωτοβουλιών από τις τοπικές αρχές. Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με την αρωγή της Περιφέρειας Ηπείρου προχώρησε στη μελέτη, δημοπράτηση και κατασκευή των απαραίτητων νέων αιθουσών του σχολείου, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου. Από την πλευρά μας χαιρετίζουμε το γεγονός. Θα πει κάποιος ότι λέμε μπράβο για τα αυτονόητα, και, ίσως, να έχει δίκιο. Όπως και να ‘χει, δεν είναι δυνατό να μην χαιρόμαστε κάθε φορά που κάτι όμορφο και ωφέλιμο πραγματοποιείται. 

Το νέο διώροφο κτίριο κατασκευάστηκε με σύγχρονες μεθόδους, έχει εμβαδόν 622.39μ. Στο ισόγειο υπάρχει ο χώρος εισόδου, τρεις αίθουσες διδασκαλίας, ο χώρος των WC, το κλιμακοστάσιο, το ασανσέρ και το μηχανοστάσιο. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Α.Π.Χ) έχει άμεση επικοινωνία με το νέο σχολείο όπως επίσης και μια δεύτερη έξοδο απευθείας στον αύλειο χώρο που θα διευκολύνει την άμεση πρόσβαση των μαθητών του υπάρχοντος σχολείου. Στο δεύτερο όροφο του κτιρίου υπάρχουν δυο αίθουσες διδασκαλίας, το γραφείο των δάσκαλων, το αρχείο και το γραφείο του διευθυντή, το κλιμακοστάσιο, το ασανσέρ, ο χώρος των WC.
Το κόστος της κατασκευής του ανήλθε στις 710.920 €

Ο Τοποτηρητής