Η αθλητική ενημέρωση στα κανάλια της επαρχίας

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο “ΦΩΣ”

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και αρχές της επόμενης δεκαετίας του ’90, με την έκρηξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας-τηλεόρασης στην Ελλάδα, σαν μανιτάρια ξεφύτρωσαν και στην επαρχία ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί. Ορισμένοι από αυτούς δεν άντεξαν στον χρόνο και έκλεισαν. Παραμένει ένας σημαντικός αριθμός ραδιοτηλεοπτικών σταθμών που έχουν τον δικό τους ρόλο στην ενημέρωση των κατοίκων της περιφέρειας. Ο κάθε σταθμός, ανάλογα με την ποιότητα και το πρόγραμμα που παρουσιάζει, αφήνει και το στίγμα του, μικρό ή μεγάλο, στον χώρο που δραστηριοποιείται και εκπέμπει. Παλαιότερα υπήρχαν οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν ξέφευγαν από τα όρια του νομού. Λίγοι είχαν περιφερειακό ρόλο. Με την πρόοδο της τεχνολογίας και ειδικά  με την ψηφιακή πλατφόρμα της digital οι τηλεοπτικοί σταθμοί απέκτησαν περιφερειακό ρόλο και όχι τοπικό. Για παράδειγμα στα Γιάννινα βλέπουμε τηλεοπτικούς σταθμούς από Πάτρα, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Άρτα. Αντίθετα και τα κανάλια των Ιωαννίνων εκπέμπουν σε όλη την Βορειοδυτική Ελλάδα και στα περισσότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Πριν προκύψει η πλατφόρμα της digital πολλά περιφερειακά κανάλια είχαν συμβληθεί με την πλατφόρμα της Cosmote tv και είχαν τη δυνατότητα να βλέπουν το πρόγραμμά τους οι συνδρομητές της. Τώρα είναι και το διαδίκτυο που έχει ξεπεράσει τα σύνορα των νομών. Πολλά κανάλια εκπέμπουν και διαδικτυακά μέσω των ιστοσελίδων τους ή ακόμη και από το facebook.
Με την έναρξη των πρωταθλημάτων και των άλλων σπορ, βγήκαν στον αέρα και οι αθλητικές εκπομπές καναλιών από την Βορειοδυτική Ελλάδα, που είναι και το θέμα της στήλης μας. Θα γνωρίσουμε τους ανθρώπους της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, τους παρουσιαστές που είναι μπροστά στις κάμερες και πόσο μεγάλη προσπάθεια καταβάλουν για να είναι οι εκπομπές τους όσο το δυνατόν καλύτερες. Σε μια αθλητική εκπομπή αθηναϊκού καναλιού μπορεί να είναι πίσω από τις κάμερες και να δουλεύουν για αυτήν άλλοι δέκα άνθρωποι (τεχνικοί, μακιγιέζ, γραμματεία, αρχισυντάκτες και ρεπόρτερ). Στην επαρχία δεν υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες. Στα περισσότερα κανάλια οι παρουσιαστές είναι και ρεπόρτερ, τρέχουν στα γήπεδα, κάνουν ρεπορτάζ και μεταδόσεις, επιβλέπουν το μοντάζ, τις κάρτες με τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες, κλείνουν καλεσμένους, κάνουν τα πάντα, αναλόγως βέβαια και με τις δυνατότητες που έχει το κάθε κανάλι. Η τηλεόραση έχει απαιτήσεις, είναι ένα δύσκολο και ξεχωριστό μέσο ενημέρωσης.
Τα τοπικά περιφερειακά κανάλια καλύπτουν θέματα από το ποδόσφαιρο της περιοχής τους αλλά και από άλλα σπορ, όπως μπάσκετ, βόλεϊ, χαντμπολ κ.λ.π. Ένα μεγάλο εύρος της δραστηριότητάς τους απορροφά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι ο χώρος που δεν ασχολούνται τα αθηναϊκά κανάλια και οι πρωταγωνιστές των γηπέδων της περιφέρειας προβάλλονται τηλεοπτικά μόνο από τα τοπικά κανάλια. Είτε με τα στιγμιότυπα και τις συνεντεύξεις σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις είτε με τη μετάδοση ολόκληρων αγώνων σε μαγνητοσκόπηση. Είναι ένας σημαντικός τρόπος προβολής των ομάδων αλλά και των παικτών που είναι οι πρωταγωνιστές. Παράλληλα, με την προβολή των φάσεων γίνεται διαφήμιση και των χορηγών των σωματείων, ενώ στην τηλεοπτική εικόνα είναι και οι διαφημιστικές πινακίδες των γηπέδων. Το ίδιο συμβαίνει και στα γήπεδα των άλλων αθλημάτων. Όταν στα γήπεδα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, είναι λογικό να έχουν και οι επιχειρήσεις ένα επιπλέον κίνητρο να βάλουν τη διαφημιστική πινακίδα τους. Είναι κάποια έσοδα που μπορούν να προκύψουν μέσω της τηλεόρασης. Αρκετά σωματεία έπιασαν το νόημα της ωφέλειας των τηλεοπτικών καλύψεων και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν το έργο των τοπικών καναλιών, κάνοντας χώρους για δημοσιογράφους και για το στήσιμο των καμερών. Με την πρόοδο της τεχνολογίας, στο τηλεοπτικό πεδίο έχουν μπει και ιστοσελίδες, αφού έχουν τη δυνατότητα και σε άμεσο χρόνο να προβάλουν φάσεις ενός αγώνα, γεγονότα και συνεντεύξεις. Κάποια σάιτ την ώρα που κάνουν τη λάιβ μετάδοση αναρτούν και βίντεο των φάσεων. Οι ρεπόρτερ με τη φωτογραφική μηχανή καταγράφουν και τις φάσεις που αναρτούν αμέσως στις ιστοσελίδες τα σχετικά βίντεο, ξεπερνώντας σε ταχύτητα προβολής τα τηλεοπτικά κανάλια. Κάποιες αθλητικές ιστοσελίδες έχουν δικά τους κανάλια στο YouTube που αναρτούν τα βίντεο, κάνοντας και εκπομπές, ενώ μέσω Live Streaming κάνουν και ζωντανές μεταδόσεις αγώνων και άλλων γεγονότων. Αυτό είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που θα ασχοληθούμε κάποια άλλη φορά.

Αθλητική πανδαισία κάθε Δευτέρα

Όλες σχεδόν οι εκπομπές των καναλιών της Βορειοδυτικής Ελλάδας μεταδίδονται βράδυ Δευτέρας. Ίσως γιατί έχουν περισσότερο χρόνο να ετοιμάσουν τα θέματα από την αγωνιστική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου, καθώς είναι και περιορισμένες οι δυνατότητες των καναλιών, ίσως γιατί οι Κυριακές είναι επιβαρυμένες τηλεοπτικά με πολλές μεταδόσεις αγώνων από τα συνδρομητικά κανάλια και τις αθλητικές εκπομπές στην ΕΡΤ, στο Mega και στο OPEN, κανάλια που δεν έχουν συνδρομή και μπαίνουν σε ελεύθερη μετάδοση σε όλα τα σπίτια. Ένα τοπικό κανάλι, όσο οργανωμένο και αν είναι, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί αυτές τις εκπομπές των λεγόμενων μεγάλων καναλιών. Βέβαια ο κόσμος θέλει να βλέπει θέματα από την περιοχή του, τον ενδιαφέρει η αθλητική δραστηριότητα του τόπου του, αλλά από εκεί και μετά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν τις ημέρες προβολής των εκπομπών. Σε άλλες περιοχές υπάρχουν εκπομπές βράδυ Κυριακής σε περιφερειακά κανάλια, αλλά στη δική μας περιοχή σημείο αναφοράς είναι το βράδυ της Δευτέρας. Συνέβη πολλές φορές την ίδια ώρα να προβάλλονται τέσσερις και πέντε εκπομπές μαζί διαφορετικών καναλιών από την Ήπειρο και την ευρύτερη περιοχή. Στα Γιάννινα επί 22 χρόνια διέπρεψε η κυριακάτικη εκπομπή «Τα Σπορ σήμερα», από το 1991 μέχρι το 2003 στο In Channel και από το 2003 μέχρι το 2013 στο ΗΠΕΙΡΟΣ TV1. Επειδή δημιουργός και παρουσιαστής ήταν ο υπογράφων, δεν θα πούμε κάτι άλλο για το κύρος, τις επιτυχίες και την αποδοχή που είχε η εκπομπή από το τηλεοπτικό κοινό. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το καλοκαίρι του 1996, μετά τις τεράστιες επιτυχίες που είχε η άρση βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, με τη λεγόμενη dream team του αθλήματος, όταν τα αθηναϊκά κανάλια έδιναν γη και ύδωρ για μια συνέντευξη από την παρέα του Πύρρου Δήμα, στο πάνελ της εκπομπής μας ήταν οι Χρήστος Ιακώβου, Πύρρος Δήμας, Βαλέριος Λεωνίδης, Λεωνίδας Κόκκας και Γιώργος Τζελίλης!
Από τη σκοπιά του απλού τηλεθεατή, κάνοντας δημοσιογραφικό ζάπινγκ θα αναφέρουμε τις αθλητικές εκπομπές από κανάλια της Ηπείρου, Αιτωλοακαρνανίας και Κέρκυρας, όπως και τους παρουσιαστές τους. Στα Γιάννινα συνεχίζει από τον σταθμό ΒΗΜΑ η παραδοσιακή εκπομπή «Αθλητικό Ραντεβού». Έχει την εγγύηση του μαθουσάλα του χώρου Νίκου Τσόλη. Είναι στην εκπομπή από τη μέρα που ξεκίνησε, αρχές δεκαετίας του ’90, αρχικά στο κανάλι ΗΠΕΙΡΟΣ TVE, στη συνέχεια στο κανάλι ΗΡΤ – Ηπειρωτική Ραδιοφωνία τηλεόραση και τα τελευταία χρόνια στο ΒΗΜΑ. Συμπαρουσιαστής για πολλά χρόνια ήταν ο Λάκης Στεργίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2015. Ο γνωστός και πάντα καλοσυνάτος «Ρίβα» που τον αγαπούσε όλος ο κόσμος. Το τηλεοπτικό δίδυμο Τσόλη – Στεργίου έγραψε μια ξεχωριστή Ιστορία στα τοπικά τηλεοπτικά δρώμενα. Ήταν η εκπομπή των φιλάθλων, με υψηλή τηλεθέαση, καθώς είχε ανοίξει για τον κόσμο τα μικρόφωνα και μπορούσε ο κάθε φίλαθλος να μιλήσει τηλεφωνικά στην εκπομπή. Θα λέγαμε ότι όπως είναι τώρα για τους πολίτες τα social media, ήταν σε προηγούμενες δεκαετίες το «Αθλητικό Ραντεβού» για τους φιλάθλους κυρίως του ΠΑΣ Γιάννινα. Πολλές οι ιστορίες μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Από την εκπομπή αυτή έγινε το 2003 ο τηλεμαραθώνιος και συγκεντρώθηκαν χρήματα για να μην διαλυθεί ο ΠΑΣ και να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. Λόγω της μεγάλης χρονικής διαδρομής, η εκπομπή έχει και πολύ καλό αρχείο από την αθλητική ζωή του τόπου αλλά και από τα πρόσωπα που φιλοξένησε κατά καιρούς. Καταπληκτικά είναι τα ρετρό αφιερώματα με βίντεο που επιμελείται ο Βασίλης Τσόλης. Το «αθλητικό ραντεβού» είναι και φέτος στον αέρα για 32η χρονιά. Παρουσιάζει ο Νίκος Τσόλης με συνεργάτες τους Βασίλη Τσόλη, Πάνο Στολάτη, Κώστα Γεωργιάδη, ενώ τις αναλύσεις κάνει ο προπονητής Γιάννης Φράγκος.

Στο τηλεοπτικό πλατό της εκπομπής «Αθλητικό Ραντεβού» στο ΒΗΜΑ Ιωαννίνων. Διακρίνονται από αριστερά Βασίλης Τσόλης, Πάνος Στολάτης, Ζντένκο Μουφ (καλεσμένος), Νίκος Τσόλης
Το «αθλητικό ραντεβού» στη δεκαετία του ’90 με Νίκο Τσόλη (πάνω αριστερά), Λάκη Στεργίου (κάτω αριστερά) και καλεσμένους Ανδρέα Μπονόβα, Εδουάρδο Κοντογιωργάκη

Η «Αλάνα» με Καρύτσα και Γιαννάκη

Κάθε Δευτέρα βράδυ στο κανάλι «ΗΠΕΙΡΟΣ TV1» βγαίνουν στον αέρα δύο αθλητικές εκπομπές στη σειρά. Στις 21.30 προβάλλεται η εκπομπή «Στον παλμό του ερασιτεχνικού» με τους Πέτρο Σιούλη, Ανδρέα Φιλιππούση και ακολουθεί στις 23.00 η εκπομπή «Αλάνα» με τους Αλέκο Καρύτσα και Γιάννη Γιαννάκη. Η πρώτη εκπομπή, όπως λέει και ο τίτλος της, ασχολείται κυρίως με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής. Γίνεται προβολή φάσεων από πολλά παιχνίδια και παράλληλα σχολιασμός με καλεσμένους που βγαίνουν είτε από το στούντιο, είτε μέσω skype. Η «Αλάνα» ξεκίνησε πέρυσι με τους ίδιους παρουσιαστές στο κανάλι IOANNINA TV και μεταφέρθηκε φέτος στο παραπάνω κανάλι. Είναι εκπομπή που προσφέρει ενημέρωση αλλά και καλές αναλύσεις των αγώνων του Σαββατοκύριακου. Ξεχωρίζει στο σχόλιο η διεισδυτική ματιά του Αλέκου Καρύτσα και η έγκυρη παρουσίαση των γεγονότων από τον πάντα καλά ενημερωμένο Γιάννη Γιαννάκη. Υπάρχουν ανταποκρίσεις από Αγρίνιο (Γιάννης Τσιρώνης), Άρτα (Νίκος Νικολάου) και Ηγουμενίτσα (Φίλιππος Πλιακοπάνος). Είναι εκπομπή που από την πρώτη μέρα κέρδισε την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών.
Χωρίς εκπομπή επί του παρόντος είναι το κανάλι ITV, εκεί που δέσποζε για πάνω από δέκα χρόνια η δευτεριάτικη εκπομπή «sports arena» με κεντρικούς παρουσιαστές τον Νίκο Σκούμπο και την Έλενα Αντωνίου. Μια ελκυστική εκπομπή με ξεχωριστό στυλ, με ρεπορτάζ, καλεσμένους, διαγωνισμούς και παρουσία των συνεργατών στο στούντιο δίνοντας τα τελευταία νέα. Κατά καιρούς συνεργάτες της εκπομπής ήταν ο εξπέρ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Χρήστος Καλύβας και οι Βαγγέλης Δήμας, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Κοσίνας και άλλοι. Ήταν η πρώτη εκπομπή στα μεταγενέστερα χρόνια με γυναικεία παρουσία σε ρόλο κεντρικής παρουσιάστριας. Φρέσκα πρόσωπα στις τηλεοπτικές οθόνες των Ιωαννίνων. Έγκριτος ρεπόρτερ ο Νίκος Σκούμπος ήταν επί πολλά χρόνια ανταποκριτής στο Goal news. Η τηλεόραση πάει πολύ στην Έλενα Αντωνίου, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια κάνει μια υπέροχη εκπομπή με τίτλο «Ιστορίες» στο ITV παρουσιάζοντας κοινωνικά θέματα. Παλαιότερα αθλητική εκπομπή έκανε στα Γιάννινα μόνο η Ξανθή Ματσή. Καθημερινά στο δελτίο ειδήσεων του ITV υπάρχει αθλητικό ένθετο με ρεπορτάζ του πάντα ικανότατου και έγκριτου Αλέκου Παπαδόπουλου και σχολιασμό από τον παλιό μεγάλο άσσο του ΠΑΣ Γιάννινα Εδουάρδο Κοντογιωργάκη. Τελευταία σχολιασμό έκανε και ο Ανδρέας Λώλος. Μιας και μιλάμε για τα τηλεοπτικά πρόσωπα των Ιωαννίνων, να σημειώσουμε ότι κορυφαίο ρόλο έχει η Βίκυ Μιχέλη, που διέπρεψε επί σειρά ετών στον ΑΝΤ1, ενώ τώρα είναι στέλεχος του δημοτικού ραδιοφώνου Ιωαννίνων. Πραγματική ρεπόρτερ με όλη τη σημασία της λέξης.

Η «Αλάνα» κάθε Δευτέρα στο ΗΠΕΙΡΟΣ TV1 με Αλέκο Καρύτσα (αριστερά), Γιάννη Γιαννάκη 
Στον αέρα βγήκε και η εκπομπή «Στον παλμό του ερασιτεχνικού» με Πέτρο Σιούλη (αριστερά) και Ανδρέα Φιλιππούση
Έλενα Αντωνίου και Νίκος Σκούμπος παρουσιαστές επί αρκετά χρόνια της εκπομπής «Sports Arena» στο ITV Ιωαννίνων

Τα κανάλια σε Άρτα, Αγρίνιο

Στη γειτονική Άρτα το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι είναι το ART TV. Επί του παρόντος δεν υπάρχει αθλητική εκπομπή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι του καναλιού είναι σε συζήτηση με αθλητικογράφους της περιοχής για να βγει σύντομα στον αέρα, καθώς αρχίζουν και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, η εκπομπή της Δευτέρας. Παλαιότερα εκπομπές έκανε με το πλούσιο αρχείο του ο ακούραστος Κώστας Μπανιάς. Στη συνέχεια για κάμποσα χρόνια έβγαινε στον αέρα η εκπομπή «Ο κόσμος των σπορ» με τους Βαγγέλη Μουσούντα και Κώστα Λύτρα. Ήταν η περίοδος που το αρτινό κανάλι είχε περιφερειακή άδεια. Για τον λόγο αυτόν υπήρχαν και ανταποκρίσεις από κάθε περιοχή που εξέπεμπε. Κατά τόπους συνεργάτες της εκπομπής ήταν από Γιάννινα ο υπογράφων, από Πρέβεζα ο Γιάννης Βασιλειάδης, από Λευκάδα ο Γιώργος Δευτεραίος, από το Αγρίνιο ο Γιώργος Παπαϊωάννου και από τη Ζάκυνθο ο Τάσος Θεοδόσης, από Φιλιππιάδα ο Κώστας Κολιός. Εκπομπές στο ART TV έκαναν ακόμα οι Βασίλης Βασιλείου, Σάκης Πάντος, Νίκος Νικολάου, Χρήστος Ζαρκάδας. Σε Πρέβεζα, Λευκάδα και Θεσπρωτία δεν υπάρχουν τηλεοπτικοί σταθμοί. Στην Πρέβεζα σπουδαία δουλειά κάνει στο WEB TV κανάλι του και στην ιστοσελίδα onprevezanews.gr ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης, κάνοντας ακόμα και μεταδόσεις αγώνων Live Streaming.
Στο Αγρίνιο σταθερή αξία και εκπομπή υψηλού δημοσιογραφικού κύρους είναι «στα γήπεδα» με τον Χρήστο Στούμπο και τους συνεργάτες του, στο περιφερειακό κανάλι Αχελώος TV. Είναι η μοναδική εκπομπή που βγαίνει επί 30 χρόνια, με τον ίδιο τίτλο, τον ίδιο παρουσιαστή και στο ίδιο κανάλι. Συμπαρουσιαστής της εκπομπής από πέρυσι είναι ο Αλέξανδρος Κουτσιούμπας και στο παρελθόν οι Γιάννης Μπακέλας, Κώστας Αλεξανδρής, Ηλίας Χολής και άλλοι. Αξιόλογος δημοσιογράφος επί σειρά ετών στο Αγρίνιο ο Χρήστος Στούμπος που ξεκίνησε τα πρώτα τηλεοπτικά του βήματα από κανάλι του Μεσολογγίου, όπου είχε εκπομπή με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο. Το κανάλι αυτό δεν μακροημέρευσε και από το καλοκαίρι του 1994 είναι μόνιμος συνεργάτης του Αχελώος TV. Η εκπομπή παρουσιάζει κάθε Δευτέρα βράδυ όχι μόνον τα θέματα του Παναιτωλικού αλλά όλη την κίνηση του Σαββατοκύριακου στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και σε άλλα αθλήματα. Από το πλατό της εκπομπής έχουν περάσει όλες οι προσωπικότητες του αθλητισμού της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο. Η εκπομπή «στα γήπεδα» ξεκίνησε αρχικά ως καθημερινή, στη συνέχεια μεταδίδονταν Παρασκευή και Δευτέρα, για να στεριώσει τελικά ως δευτεριάτικη. Ο Χρήστος Στούμπος όταν ανέλαβε υπεύθυνος επικοινωνίας του Παναιτωλικού παραιτήθηκε για λόγους δεοντολογίας απ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης που είχε συνεργασία. Όπως μας είπε, ήθελε να παραιτηθεί και από την τηλεόραση, αλλά λόγω των δεσμών με την οικογένεια Μπόκα που έχει το κανάλι παρέμεινε, ακολουθώντας δύο βασικές αρχές. Να μην ασχολείται ο ίδιος με το ρεπορτάζ του Παναιτωλικού, αλλά οι συνεργάτες του, και ποτέ να μη μεταδοθεί είδηση από τον Παναιτωλικό πριν γίνει επίσημη ανακοίνωση προς όλα τα μέσα ενημέρωσης. Κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλει για το ήθος και την ακεραιότητα του Χρήστου Στούμπου, καθώς ξεχωρίζει και στον ρόλο που έχει στον Παναιτωλικό. Καθ’ ομολογία όλων των συναδέλφων, το γραφείο Τύπου του Παναιτωλικού έχει μια ξεχωριστή θέση στις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ.

Ο Κώστας Μπανιάς με το πλούσιο αρχείο του ήταν από τους δημιουργούς των πρώτων αθλητικών εκπομπών στην Άρτα
Σχεδόν τρεις δεκαετίες βγαίνει στο ΑΧΕΛΩΟΣ TV στο Αγρίνιο η εκπομπή «Στα Γήπεδα». Δημιουργός ο πολύπειρος Χρήστος Στούμπος που διακρίνεται δεξιά στο τηλεοπτικό πλατό με τον συμπαρουσιαστή Αλέξανδρο Κουτσιούμπα
Από αριστερά στο τηλεοπτικό πλατό του ART TV Βασίλης Βασιλείου, Γιώργος Παπαϊωάννου, Σάκης Πάντος, Βαγγέλης Μουσούντας
Κάμερες των περιφερειακών καναλιών στα ερασιτεχνικά γήπεδα της επαρχίας

Από το νησί των Φαιάκων

Από το όμορφο «νησί των Φαιάκων» εκπέμπουν και στα Γιάννινα τα κανάλια Corfu Channel και Start tv. Στο Corfu Channel ξεκίνησε και φέτος η εκπομπή «αθλητική ατζέντα» με τον ταλαντούχο Γιώργο Θεοδώρου και τον πολύπειρο Βικέντιο (Βίκη) Παργινό. Ο Παργινός υπήρξε τερματοφύλακας του ΑΟ Κέρκυρα και συγγραφέας του βιβλίου «Το μπαλόνι της Κέρκυρας». Με τον ίδιο τίτλο του βιβλίου του είχε παλαιότερα και εκπομπή, παρουσιάζοντας την ιστορία του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου με τη βοήθεια του Άκη Παυλογιάννη που σπούδασε ιστορία του αθλητισμού στο Λονδίνο. Η εκπομπή ασχολείται με όλα τα σπορ, ακόμα και με το κρίκετ, αγαπημένο σπορ των Κερκυραίων. Τη δημοσιογραφική επιμέλεια των περισσότερων θεμάτων έχει ο Γιώργος Θεοδώρου, αλλά η ματιά στα γεγονότα του πολύπειρου Βίκη Παργινού δίνει σε αυτά μια άλλη διάσταση. Στο άλλο κερκυραϊκό κανάλι Start tv μεταδίδεται η εκπομπή «Αθλολογίες» με τη Ματούλα Ανδριώτη, με έμφαση σε όλα τα σπορ. Μέχρι πέρυσι, κάθε Δευτέρα, στο ίδιο κανάλι ήταν και η εκπομπή «Κερκυραϊκά Σπορ» του έμπειρου δημοσιογράφου και παλιού ανταποκριτή του «ΦΩΤΟΣ» Σπύρου Πίκουλα. Αξιόλογη εκπομπή με ποικιλία θεμάτων και με την υπογραφή του Σπύρου Πίκουλα, εκδότη και της αθλητικής εφημερίδας «Κερκυραϊκά Σπορ». Για τους δικούς του λόγους ο Σπύρος Πίκουλας αποχώρησε από τα τηλεοπτικά δρώμενα και ασχολείται πλέον με την έντυπη δημοσιογραφία.
Και εδώ ολοκληρώνεται το δημοσιογραφικό ζάπινγκ που κάναμε στα τηλεοπτικά κανάλια της Βορειοδυτικής Ελλάδας που εκπέμπουν στα Γιάννινα, βλέποντας τις αθλητικές εκπομπές τους. Να ευχηθούμε σε όλους υγεία, δύναμη και καλή τηλεοπτική σεζόν.

Δεξιά ο Σπύρος Πίκουλας στην εκπομπή «Κερκυραϊκά Σπορ» στο START TV Κέρκυρας. Από φέτος την θέση της πήρε η εκπομπή «Αθλολογίες» με την Ματούλα Ανδριώτη
Η «Αθλητική Ατζέντα» στο Corfu Channel με Γιώργο Θεοδώρου (αριστερά) και Βικέντιο (Βίκυ) Παργινό

Βαγγέλης Γυφτόπουλος