Επιστρέφει και πάλι ο κόσμος στο στάδιο «Ζωσιμάδες»

Μετά από ένα μήνα ξαναγυρίζει στο γήπεδο ο κόσμος του ΠΑΣ, αφού έληξε η ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, που είχε επιβληθεί λόγω των παρατράγουδων στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 23 Δεκεμβρίου 2022. Οι φίλαθλοι είδαν από την τηλεόραση τα δύο σημαντικά εντός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και τώρα που έληξε η τιμωρία θα επιστρέψουν στις εξέδρες του σταδίου, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στις 8 το βράδυ. Η ώρα δεν είναι και η καλύτερη σε χειμερινή περίοδο για τα Γιάννινα, με το ομιχλώδες τοπίο να είναι συνηθισμένο φαινόμενο, λαμβάνοντας υπόψη και τα τελευταία έκτακτα δελτία καιρού που προβλέπουν νέο κύμα κακοκαιρίας μέχρι το Σάββατο. Όμως υπάρχουν αρκετοί πιστοί φίλοι του «Άγιαξ» που είναι…παντός καιρού και πάντα στο πλευρό του. Ορισμένοι δεν άντεξαν μακριά από την ομάδα και πήγαν μεμονωμένα στο Αγρίνιο παρακολουθώντας τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Στο αγωνιστικό κομμάτι αμφίβολη εξακολουθεί να είναι η συμμετοχή του Μπάλαν που χτύπησε στο Αγρίνιο σε σύγκρουση με τον γκολκίπερ Ανέστη. Για τον λόγο αυτόν ο Στάικος ετοιμάζει τον Σταματελόπουλο στην κορυφή της επίθεσης, σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Ρουμάνος επιθετικός. Σήμερα που θα έχουν και τα αποτελέσματα της μαγνητικής θα υπάρχει καλύτερη εικόνα της κατάστασής του. Εκτός θα είναι οι Κιάκος (θλάση στον τένοντα), Μπιλμπάο και Ροσέρο. Επίσης για πρώτη φορά θα απουσιάσει φέτος o Ροντρίγκο Εραμούσπε που είναι η κολώνα της άμυνας και ο πρώτος σκόρερ με 7 γκολ. Δεν υπάρχει άλλος αμυντικός στο πρωτάθλημα που να έχει στείλει επτά φορές τη μπάλα στα δίχτυα. Όμως είχε συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες και είχε δηλωθεί από πριν να εκτίσει στο ερχόμενο ματς με τον Ατρόμητο την ποινή της μιας αγωνιστικής. Ελλείψει εναλλακτικών λύσεων, θα αναπληρώσει το κενό ο νεαρός Μπακαδήμας, που θα αποτελέσει κεντρικό δίδυμο με τον Παντελάκη. Επιστρέφει ο Μορέιρα που εξέτισε την ποινή του. Η προετοιμασία συνεχίστηκε και χθες με προπόνηση στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ που έχει πλαστικό τάπητα. Εκεί θα γίνει και η σημερινή προπόνηση, αφού τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Το ματς του Σαββάτου είναι πολύ κρίσιμο για τον ΠΑΣ, κομβικής σημασίας, καθώς με νίκη θα κάνει σημαντικό άλμα για την παραμονή. Ο ΠΑΣ, τώρα που είναι σε καλή κατάσταση, θέλει να πάρει βαθμούς και να εξασφαλίσει μια σημαντική διαφορά ασφαλείας από την καυτή ζώνη του υποβιβασμού, για να νιώθει πιο άνετος στους επτά αγώνες των πλέι άουτ που θα δώσει.

ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Κατά καιρούς υπάρχουν σενάρια στα Γιάννινα περί αλλαγής ιδιοκτησιακούς καθεστώτος στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και περί αποχώρησης του Γιώργου Χριστοβασίλη. Και φέτος δεν έλειψαν οι ψίθυροι περί ενδιαφέροντος για τον ΠΑΣ από Γερμανούς επενδυτές. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης σε δηλώσεις του σε τοπικό κανάλι (ITV) σημείωσε: «Προς το παρόν, τόσα χρόνια που είμαι στον ΠΑΣ, δεν βρέθηκε ένας να χτυπήσει την πόρτα μου για την ομάδα». Πάντως δεν έκρυψε και την κόπωση λόγω της ενασχόλησής του με τα διοικητικά του ΠΑΣ από το 2008 μέχρι σήμερα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τα χρόνια περνάνε κι εμείς μεγαλώνουμε και είναι λογικό να υπάρχει κόπωση, από τη συνολική ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Γίνονται και κάποια πράγματα που σε στεναχωρούν και δεν τα ξεπερνάς εύκολα. Στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα οι καλές στιγμές είναι πάντα λίγες και ξεχνιούνται εύκολα. Πάντα όμως αυτό που μας ενοχλεί είναι ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ των μεγάλων και των μικρών ομάδων. Όλοι αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τους μικρούς και τους μεγάλους και δείτε τι αποφάσεις βγήκανε για την τιμωρία με τον Ολυμπιακό. Η κατάσταση στην ΕΠΟ σήμερα είναι η χειρότερη που ήταν ποτέ, στα χρόνια που τουλάχιστον εγώ ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο».

«ΤΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ Ο ΚΑΣΜΙΝΣΚΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ;»

Για την επικείμενο πώληση των μετοχών της ΠΑΕ Παναιτωλικός από τον Φώτη Κωστούλα στον Αμερικανοπολωνό επιχειρηματία Κασμίνσκι, ο Χριστοβασίλης φέρεται να δήλωσε τα εξής: «Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί κάποια διαδικασία, ούτε και έχει επικυρωθεί κάτι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Προσωπικά, δεν το βλέπω με θετικό μάτι, γιατί ένας νέος επενδυτής, σε μία ομάδα με το που έρχεται δε θα πουλούσε τους δύο καλύτερους παίκτες του, αντί να ενισχύσει την ομάδα. Είναι πράγματι περίεργη κίνηση να πάει να επενδύσει σε μία πόλη που δεν έχει αεροδρόμιο, δεν έχει λιμάνι, δεν έχει τουρισμό, δεν έχει κάτι να του προσφέρει σε οικονομικό επίπεδο. Ούτε από τα εισιτήρια μπορεί να πει κάποιος, ότι θα κερδίσει κάτι τόσο μεγάλο που τον έκανε να επενδύσει. Οι αλλαγές στις διοικήσεις των ομάδων της επαρχίας δε μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν αλλάζουν οι διοικήσεις στις μεγάλες ομάδες».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος