Ενδιαφέρον φιλικό του ΠΑΣ με Πανσερραϊκό

Ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι θα δώσει σήμερα στις 19.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θα υποδεχθεί τον Πανσερραϊκό που επέστρεψε μετά από χρόνια στη Σούπερ Λιγκ. Καθώς ο χρόνος περνά και σε λίγο θα μετρά αντίστροφα για την πρεμιέρα με την Κηφισιά, το σημερινό παιχνίδι είναι μια ευκαιρία για τον προπονητή Θανάση Στάικο να δει σε τι κατάσταση είναι η ομάδα του, καθώς το ματς θα έχει όλα τα στοιχεία της Σούπερ Λιγκ. Τρία φιλικά έγιναν και στην Πολωνία, από 20 μέχρι 30 Ιουλίου, στα οποία πήραν περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι παίκτες που προορίζονται για να αποτελέσουν τον βασικό κορμό του πρωταθλήματος. Συνεπώς το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα κόντρα στον Πανσερραϊκό. Θα απουσιάσει ο Εραμούσπε που έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό και θα επιστρέψει από Τρίτη με Τετάρτη. Συνεπώς στο κέντρο άμυνας θα είναι Παντελάκης με Μπορταγκαράι. Από δεξιά ο Σόρια, αριστερά ο Κιάκος και τερματοφύλακας ο Κλέιμαν. Στην μεσαία γραμμή Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα και στην επίθεση Παμλίδης από δεξιά, Ροσέρο από αριστερά και φορ κρούσης ο Κόντε. Σταδιακά θα γίνουν αλλαγές για να χρησιμοποιηθούν και άλλοι παίκτες. Για το σημερινό φιλικό υπάρχει γενική είσοδος 5 ευρώ ενώ ισχύουν και τα εισιτήρια διαρκείας που διατίθενται για τη νέα σεζόν. Όπως ενημέρωση η ΠΑΕ, θα είναι ανοιχτές οι θύρες 3 και 4 στη μεγάλη εξέδρα. Η πώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από τα εκδοτήρια του σταδίου που θα ανοίξουν στις 17.30.
Θα ακολουθήσει το δεύτερο και τελευταίο φιλικό με τον Παναιτωλικό στις 12 Αυγούστου πάλι στα Γιάννινα. Χθες έγινε προπόνηση το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ, με ασκήσεις τακτικής και δίτερμα σε κανονικές διαστάσεις γηπέδου. Σήμερα υπάρχει το φιλικό με τον Πανσερραϊκό, αύριο θα γίνει μόνο πρωινή προπόνηση και την Κυριακή στο πρόγραμμα υπάρχει ρεπό ξεκούρασης για όλους. Σε γενικές γραμμές ο Στάικος είναι ικανοποιημένος με την εξέλιξη της προετοιμασίας, καίτοι τα γήπεδα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όμως η διάθεση για δουλειά που δείχνουν οι παίκτες, ξεπερνά όλα τα προβλήματα.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΟΥΑΝ ΓΚΑΡΟ ΓΙΑ ΠΑΣ

Για αρκετό διάστημα ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούσε να κλείσει τη μεταγραφή του 31χρονου μεσοεπιθετικού της Ουρακάν Χουάν Γκάρο. Τελικά βρέθηκε η φόρμουλα του δανεισμού για έναν χρόνο με το δικαίωμα του ΠΑΣ να αγοράσει στη συνέχεια και τα δικαιώματά του. Έχει δύο πόδια, μπορεί να παίξει δεξιά και αριστερά στα χαφ και στην επίθεση, αλλά στον ΠΑΣ τον θέλουν περισσότερο να καλύψει το κενό που υπάρχει μετά την αποχώρηση του Μέντες Μορέιρα. Εντός των ημερών αναμένεται στα Γιάννινα για ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές. Στο άλλο φιλικό με τον Παναιτωλικό μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Χουάν Γκάρο γεννήθηκε στην Αργεντινή στις 24 Νοεμβρίου 1992. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ομάδες νέων της Γοδόι Κρουζ, για να υπογράψει το 2011 επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα. Το 2018 μεταγράφηκε στην Ουρακάν όπου είναι μέχρι τώρα, με εξαίρεση τη σεζόν 2021-22 που είχε δοθεί δανεικός στη Νιούελς. Παίζει κυρίως στο «φτερό», έχει ύψος 1.79, ενώ την τρέχουσα σεζόν μετρά 14 συμμετοχές και τρία γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΠΑΚ

Αν κλείσει η μεταγραφή του Γκάρο, υπολείπεται μια ακόμα μεταγραφή αριστερού αμυντικού για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του ρόστερ για τη νέα σεζόν. Σύμφωνα με το sportime η περίπτωση του Ουρουγουανού αριστερού μπακ έχει «παγώσει» και πλέον προχωρούν οι συζητήσεις και με τον βορειοευρωπαίο ο οποίος αγωνίζεται σε ομάδα που μετέχει σε διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι μέχρι και σήμερα οι κάτοχοι των παλιών διαρκείας μπορούν να κάνουν ανανέωση για τη νέα σεζόν με τα προνόμια που υπάρχουν. Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής: «Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή (04/08) λήγει η πρώτη περίοδος διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24 όπου οι κάτοχοι έχουν το δικαίωμα διατήρησης της θέσης τους σε προνομιακή τιμή ενώ την ίδια ώρα οι μη κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν νέο εισιτήριο διαρκείας σε προνομιακή τιμή. Από την Δευτέρα (07/08) όλες οι θέσεις που δεν ανανεώθηκαν γίνονται διαθέσιμες προς κάθε ενδιαφερόμενο σε νέα τιμή».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΓΙΑΚΟΣ

Η Κύπρος θα είναι ο νέος σταθμός του Γιαννιώτη επιθετικού Ευριπίδη Γιάκου, ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα από την ομάδα Αχυρώνας-Ονήσιλο, η οποία είναι ομάδα Β’ κατηγορίας στην Μεγαλόνησο με βλέψεις πρωταθλητισμού τη σεζόν που θα ξεκινήσει. Ο 32χρονος Γιαννιώτης μέσος, μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε αγωνιστεί σε Χανιά, ΑΕΛ, Απόλλωνα Λάρισας και Αναγέννηση Καρδίτσας και επιχειρεί πλέον ένα νέο και σημαντικό βήμα στην καριέρα του.

ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Η απουσία βεβαίωσης ηλεκτρονικής εποπτείας οδήγησε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να μη δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στη Super League στον Πανσερραϊκό. Πρόκειται για ένα τυπικό θέμα το οποίο μπορεί να λυθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Αντίθετα χορηγήθηκε πιστοποιητικό σε Άρη και Βόλο.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Ο Τζάκσον Πορόσο δήλωσε ευτυχισμένος για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό στις πρώτες του δηλώσεις και υποσχέθηκε πως θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός αγωνιζόταν στην γαλλική ομάδα Τρουά.
– Παίκτης του Πανσερραϊκού είναι και με τη βούλα ο Τόμας Χάγιεκ με τον 27χρονο Τσέχο επιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο για ένα χρόνο με την ομάδα των Σερρών. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Μλάντα Μπόλεσλαβ, Βικτόρ Πλζέν, Χράντετς Κράλοβε και Ζλιν, ενώ την τελευταία τετραετία αγωνιζόταν στην ολλανδική Φίτεσε, με την οποία έπαιζε και στην Ευρώπη.
– Παίκτης του Παναθηναϊκού με κάθε επισημότητα έγινε ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν ο οποίος υπέγραψε για τέσσερα χρόνια στο τριφύλλι. Προέρχεται από τη γαλλική Τρουά.
– Μια ανάσα από την απόκτηση του 26χρονου Γερμανού μεσοεπιθετικού Αχμέτ Ενγκίν βρίσκεται ο Βόλος. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε όλα και ο παίκτης αναμένεται στη χώρα μας για να υπογράψει και να ανακοινωθεί. Ο Αχμέτ Ενγκίν τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην τουρκική Κασίμπασα όπου είχε 55 συμμετοχές.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος