Διάκριση της Αερολέσχης Πρέβεζας – μικρό αφιέρωμα του Τοποτηρητή

Στο παρόν άρθρο θα μιλήσω για μια σπουδαία διάκριση της Αερολέσχης Πρέβεζας. Κατά το διήμερο 19/20 Φλεβάρη, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας , στο Τατόι ο Πανελλήνιος Αγώνας ΥΠΑΜ (για την κατηγορία υπερελαφρών αεροσκαφών τριών αξόνων). Να σημειωθεί ότι ο αγώνας έγινε μετά από διάλειμμα μιας χρονιάς, μιας και πέρυσι αναβλήθηκε η διεξαγωγή του λόγω της πανδημίας.

Συμμετείχαν έξι αερολέσχες και συνολικά 12 πληρώματα. Η αερολέσχη της πόλης μας συμμετείχε με τέσσερα πληρώματα: 1. Κυβερνήτης: Ευκλείδης Φονταράς, Συγκυβερνήτης: Νικήτας Σαμπράκος, 2. Κυβερνήτης: Λάμπρος Βαγγέλης, Συγκυβερνήτης: Θεόδωρος Σαμπράκος, 3. Κυβερνήτης: Νίκος Σαμπράκος, Συγκυβερνήτης: Γιώργος Λογοθέτης και 4. Κυβερνήτης: Γιάννης Φίλος και Συγκυβερνήτης: Χάρης Γεωργίου.

Ο αγώνας έγινε σύμφωνα με τον Εθνικό Αγωνιστικό Κανονισμό ΥΠΑΜ της ΕΛΑΟ με τίτλο ” Χρονομετρημένος Κύκλος και Προσγείωση Ακριβείας ”. Σύμφωνα με τον κανονισμό, εκτελέστηκαν 3 προκριματικοί γύροι, με απόρριψη αυτού με τη χειρότερη βαθμολογία και από τους οποίους προέκυψαν οι θέσεις 5 έως 12 της τελικής κατάταξης. Τα 4 πρώτα πληρώματα από τους προκριματικούς διαγωνίστηκαν σε τελικό κατάταξης (FLY-OFF) 2 γύρων από όπου προέκυψαν οι θέσεις 1,2,3 και 4 της τελικής κατάταξης.

Το πλήρωμα Φονταράς-Σαμπράκος κατόρθωσε και κατέκτησε την δεύτερη θέση. Ο Τοποτηρητής συγχαίρει, όχι μόνο τους δευτεραθλητές, αλλά όλους τους συμμετέχοντες, καθώς με την συμμετοχή τους, καθώς και όλες τις δράσεις τους ως Αερολέσχη Πρέβεζας εκπροσωπούν και τιμούν όλη την πρεβεζάνικη κοινωνία.

Συναντήθηκα με τον κ. Ευκλείδη Φονταρά και μιλήσαμε, τόσο για την συμμετοχή της αερολέσχης στην εν λόγω διοργάνωση όσο και για την αερολέσχη γενικότερα. Με ενημέρωσε πως η Αερολέσχη Πρέβεζας ιδρύθηκε το 1995. Ιδρυτικά μέλη ήταν οι κ.κ. Αλέκος Ρίζος, Γιάννης Ανωγιάτης, Ηλίας Γκαρτζονίκας, Τάκης Λιάσκος και Ευκλείδης Φονταράς· οι κ.κ. Λιάσκος και Φονταράς παραμένουν ακόμη μέλη.

Το 1997, χάρη στο πρόγραμμα Λίντερ (Leader) νοίκιασαν μια έκταση από την τότε κοινότητα Καμαρίνας, όπου εξακολουθεί και βρίσκεται το “Πεδίο” όπου ασούνται τα μέλη της αερολέσχης. Από το 1998 έως το 2000 τα ίδια τα μέλη έκτισαν το υπόστεγο για τα πτητικά μέσα, ενώ από το 2000 έως το 2022 αφού το αγόρασαν, συναρμολόγησαν μόνοι τους το αεροπλάνο, με το οποίο μέχρι σήμερα πραγματοποιούν τις ασκήσεις τους. Τέλος, από το 2014 η Αερολέσχη Πρέβεζας παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας.

Ο Τοποτηρητής εύχεται στα μέλη της αερολέσχης να έχουν πάντα αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, κουράγιο και ζήλο σε όλες τις δραστηριότητές τους. Όλοι οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσές μας που δραστηριοποιύνται μέσω συλλόγων και σωματείων, είναι άξιοι και άξιες συγχαρητηρίων και θαυμασμού.

Εις έτι περαιτέρω!

Κώστας Μαζιώτης