Αρχές Φεβρουαρίου ο θρυλικός Μοντέζ στα Γιάννινα!

Μπορεί ο Χουάν Μοντέζ, ο αγαπημένος «Τσίτσε» των φιλάθλων, να αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 1982 από τον ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφοντας στην Αργεντινή, αλλά η σκέψη του και η καρδιά του είναι πάντα στα Γιάννινα. Η θρυλική δεκαετία 1972-82 που ήταν ο «στρατηγός» της ομάδας, σημάδεψε τη ζωή του.
Όπως μας είπε ο ίδιος, μετρά μέρες για να επισκεφτεί πάλι τα Γιάννινα οικογενειακώς, να δει τους παλιούς φίλους, την πόλη και τον αγαπημένο του ΠΑΣ. Αρχές του άλλου μήνα θα είναι στα Γιάννινα ως επισκέπτης-οικοδεσπότης, καθώς νιώθει Γιαννιώτης αφήνοντας ένα μέρος της καρδιάς του στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Είναι η τέταρτη φορά που έρχεται οικογενειακώς από την μακρινή πατρίδα του, την Αργεντινή. Η πρώτη φορά ήταν τα Χριστούγεννα του 2000 όπου έλαβε μέρος και σε ένα φιλικό παιχνίδι παλαιμάχων με τον ΠΑΟΚ. Η δεύτερη φορά το 2009 που συμμετείχε στην φιέστα που έγινε τότε για την άνοδο στην Α’ Εθνική, πάλι με φιλικό παιχνίδι βετεράνων. Μόνο που τότε ο «Τσίτσε» ήταν λίγο… θυμωμένος γιατί το αγαπημένο του νούμερο «8» που φορούσε πάντα στη φανέλα, το είχε άλλος παίκτης, αφού από λάθος έγραψαν το δικό του όνομα. Η τρίτη επίσκεψή του έγινε τον Φεβρουαρίου του 2015, όπου και τιμήθηκε από τον δήμο Ιωαννιτών σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο, παρουσία φιλάθλων και όλων των παλιών συμπαικτών του.
Και οι Γιαννιώτες αγαπούν τον Μοντέζ. Οι παλιοί τον θυμούνται με νοσταλγία, για τις μεγάλες και ανεπανάληπτες στιγμές που τους χάρισε στο γήπεδο, οι νεώτεροι τον βλέπουν σαν ένα ήρωα που βγαίνει μέσα από παλιές ιστορίες που μοιάζουν με παραμύθι, που είτε διαβάζουν, είτε τους το αφηγούνται οι πατεράδες και οι παππούδες τους. Ο Χουάν Μοντέζ ήταν μια εμβληματική φυσιογνωμία των γηπέδων και όχι μόνο του ΠΑΣ Γιάννινα στη δεκαετία 1972 – 1982. Μεγάλος και εγκεφαλικός παίκτης, όπως τον περιέγραψε ο Αντώνης Γεωργιάδης. Αλλά και πολύ δυνατός παίκτης, που δεν έκανε με τίποτα πίσω, δεν φοβόταν, ιδιαίτερα σκληρός μερικές φορές. Το ποδοσφαιρικό του μεγαλείο αναγνώριζαν και οι αντίπαλοι παίκτες.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

 

Η βράβευση του Μοντέζ τον Φεβρουάριο του 2015 από τον τότε δήμαρχο Θωμά Μπέγκα