Από το τίποτα, καλός είναι και ο βαθμός για ΠΑΣ

Με ισοπαλία 1-1 στη Λαμία επί της τοπικής ομάδας έκλεισε την αγωνιστική αυλαία του 2022 ο ΠΑΣ Γιάννινα και σε μια αγωνιστική (15η) που πήραν βαθμούς όλες οι ομάδες που παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία, πλην του ουραγού Ιωνικού που έχασε με σκορ 1-0 στη Λιβαδειά. Ο ΟΦΗ πήρε πολύτιμη ισοπαλία 1-1 στη Λεωφόρο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Η μάχη της παραμονής θα γίνει σκληρή στη συνέχεια, καθώς η βαθμολογική διαφορά των ομάδων είναι μικρή και όλα στο τέλος θα κριθούν στον πόντο, μέσω και των αγώνων πλέι άουτ που θα ακολουθήσουν.

Χθες στη Λαμία και οι δύο ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία και «καίγονται» για βαθμούς, πρέπει να είναι ικανοποιημένες από το μοίρασμα των βαθμών και των εντυπώσεων. Έγινε παιχνίδι δυνατό, χωρίς ποιότητα, με σκληρές μονομαχίες, τραυματισμούς, διακοπές και με λίγες καλές στιγμές. Προηγήθηκε η Λαμία στο 66’ με τον Μπεχαράνο και ισοφάρισε ο ΠΑΣ σε 1-1 στο 74’ με αυτογκόλ του Κορνέζου στην προσπάθεια να αποκρούσει κεφαλιά του Παντελάκη. Από τις φάσεις που έγιναν ξεχωρίζει στο 29’ η κεφαλιά του Παντελάκη στο δοκάρι της Λαμίας, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σόρια. Από τις φάσεις που δημιουργήθηκαν η πιο σημαντική ήταν στο 78’ που σε αντεπίθεση του ΠΑΣ, μετά από βαθιά μπαλιά του Παντελάκη, ο Σταματελόπουλος με καλό σπριντ άφησε πίσω τον Αντέτζο αλλά δεν είχε καθαρή σκέψη στο τελείωμα και πλάσαρε άουτ απέναντι στον Σαράνοφ που έκανε έξοδο. Η Λαμία που είχε περισσότερο χρόνο κατοχή μπάλας, δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη φάση που θα έστελνε τον κόσμο στα κάγκελα. Η πιο καλή στιγμή της ήταν στο 18’ όταν σε σέντρα του Μανούσου από δεξιά, ο Ντε Βινσέντι δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα καθώς ήταν μπροστά από τον Σούλη. Γενικά ήταν ένα κακό παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες πρόσεχαν περισσότερο τα νώτα τους για να μην δεχτούν γκολ, παρά να κάνουν φάσεις. Ο ΠΑΣ δέχθηκε γκολ στο 66’, σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Παρότι η ψυχολογία ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, καθώς πήραν προβάδισμα στο σκορ, οι παίκτες του Στάικου δεν παράτησαν το παιχνίδι και οκτώ λεπτά μετά έφτασαν στην ισοφάριση. Αρκετός ο κόσμος στο ΔΑΚ Λαμίας, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε καθημερινή εργάσιμη ημέρα. Σε ένα σημείο της εξέδρας ήταν και οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα που σε κάποια σημεία έκαναν αισθητή την παρουσία τους.
Στο ίδιο τέμπο κύλησε σε όλη τη διάρκειά του το παιχνίδι. Η Λαμία φαινόταν περισσότερο δραστήρια στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στις αρχές και των δύο ημιχρόνων, αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της. Από την άλλη πλευρά ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν μπήκε καλά στο γήπεδο, μέχρι το ημίωρο είχε προβλήματα και έπαιζε παθητικό ποδόσφαιρο. Στάθηκε τυχερός γιατί και η Λαμία δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο για να τον χτυπήσει στα αδύναμα σημεία του. Σταδιακά βελτιώθηκε η απόδοση των Γιαννιωτών μέχρι του σημείου να φέρουν κάποια ισορροπία στο παιχνίδι και όχι να κάνουν ανατροπές. Πολύ νωρίς τραυματίστηκε ο Ροσέρο και αντικαταστάθηκε στο 14’ από τον Σταματελόπουλο. Ο Κολομβιανός επιθετικός θα χάσει το ματς της ερχόμενης Τρίτης με την ΑΕΚ, καθώς σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις, αν είναι κάποιο τράβηγμα ή θλάση. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αν έπιανε έστω και για λίγο το καλό παιχνίδι του δευτέρου ημιχρόνου που είχε με τον Ολυμπιακό, ίσως να έπαιρνε και τη νίκη στη Λαμία. Πάντως όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο βαθμός της ισοπαλίας ικανοποιεί και τις δύο ομάδες, με τη λογική αφού δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, μην το χάνεις.
Από τον ΠΑΣ Γιάννινα ξεχώρισε η αμυντική γραμμή με τους Σόρια, Πήλιο, Παντελάκη, Εραμούσπε, ο Καραχάλιος έδωσε μάχες στο κέντρο και στο τέλος έδειχνε εξαντλημένος και με ενοχλήσεις στο πόδι, ο Σταματελόπουλος έκανε πολλά χιλιόμετρα και ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Από τη Λαμία καλά τα πήγαν Μπεχαράνο, Νούνιες, Γκοράνοφ και στο πρώτο μέρος ο Ντε Βινσέντι.

ΤΑ ΓΚΟΛ

66’: Χαμηλή σέντρα Γκοράνοφ από τα αριστερά, αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων, η μπάλα φτάνει στον Μπεχαράνο που με προβολή στο δεύτερο δοκάρι σκοράρει για το 1-0.
74’: Φάουλ – γέμισμα του Σόρια από τα δεξιά, ο Παντελάκης στην πρώτη κεφαλιά και ο Κορνέζος στην προσπάθειά του να απομακρύνει στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ. Αυτογκόλ και 1-1.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

29′: Ο Σόρια εκτελεί το κόρνερ, από το ύψος της μικρής περιοχής ο Παντελάκης παίρνει την κεφαλιά όμως η μπάλα σταματά στην αριστερή κάθετη δοκό του Σαράνοφ. Ατυχία για τον ΠΑΣ, σωτηρία για τη Λαμία.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

11′: Γεμάτο σουτ του Πήλιου από μακρινή απόσταση, δύο μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

13’: Σουτ μέσα από την περιοχή του Γιακουμάκη έφυγε άουτ.

18: Ο Γιακουμάκης έκανε σέντρα από δεξιά, δεν υπήρξε παίκτης του ΠΑΣ να διώξει, κινήθηκε στην πορεία της μπάλας ο Ντε Βινσέντι αλλά δεν μπόρεσε να τη βρει και έτσι πέρασε ο κίνδυνος για τα Γιάννινα.

45′: Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Καραχάλιο να σουτάρει με δύναμη από μακριά στέλνοντας τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σαράνοφ.

78’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με υπέροχη κάθετη ο Παντελάκης βρίσκει τον Σταματελόπουλο ο οποίος βρίσκεται απέναντι από τον Σαράνοφ αλλά το πλασέ που επιχειρεί καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ρέφερι: Βεργέτης (Αρκαδίας) που τα πήγε σε γενικές γραμμές καλά. Βοηθοί: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Χριστοδούλου (Ημαθίας) VAR: Φωτιάς (Πέλλας) AVAR: Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής) 4ος Πολυχρόνης (Πιερίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Γκοράνοφ (35’), Τζανδάρης (74’) – Μορέιρα (24’), Μανούσος (50΄), Βασιλακάκης (95’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοφ, Κορνέζος, Αντέτζο, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (88’ Βασιλακάκης), Μανούσος (84’ Μπάμπης), Νούνιες, Ντε Βινσέντι (65’ Σλίβκα), Γιακουμάκης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Λιάσος (72’ Τζίμας), Ριένστρα, Παμλίδης, Μορέιρα, Ροσέρο (17’ Σταματελόπουλος – 86’ Μπάλαν).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λεβαδειακός – Ιωνικός 1-0
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 5-0
Βόλος – ΑΕΚ 0-4
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-1
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1
Άρης – Παναιτωλικός 1-0
Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(15η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 39
ΑΕΚ 35
ΠΑΟΚ 29
Ολυμπιακός 29
Βόλος 25
Άρης 25
—————————————————————————
Ατρόμητος 19
Παναιτωλικός 16
Αστέρας Τρίπολης 14
ΟΦΗ 11
ΠΑΣ Γιάννινα 11
Λεβαδειακός 11
Λαμία 10
Ιωνικός 8
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16η)
ΤΡΙΤΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

16.00 ΟΦΗ – Βόλος (COSMOTEsport)     
17.00 Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός (NOVAsports)      
20.00 ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ (NOVAsports)                  
21.30 Ιωνικός – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport)
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 Αστέρας Τρίπολης – Λαμία (NOVAsports)
18.00 Παναιτωλικός – Ατρόμητος (COSMOTEsport)
20.00 ΠΑΟΚ – Άρης (NOVAsports)

Στάικος: Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τη Λαμία

Σε δηλώσεις ο προπονητής του ΠΑΣ Θανάσης Στάικος ανέφερε: «Έχουμε πει ότι όταν δεν κερδίζεις δεν είσαι ποτέ χαρούμενος. Ήταν ένα ματς χωρίς πολλές ευκαιρίες, κυρίως ως το 60’ δεν είχε ποιότητα, αλλά στο β’ ημίχρονο υπήρχαν εκατέρωθεν επιθέσεις και μεταβάσεις. Θεωρώ δίκαιο το σκορ, αν και εμείς είχαμε λίγο πιο κλασικές ευκαιρίες μετά το 1-1 στο τετ α τετ του Σταματελόπουλου και στο δοκάρι του Παντελάκη στο 0-0. Οι δύο ομάδες όμως είχαν γενικά λίγες ευκαιρίες, από ένα γκολ και συνεχίζουμε τη δύσκολη προσπάθεια στο απαιτητικό πρωτάθλημα». Για το πόσο ενισχυμένο θα εμφανιστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα με το νέο έτος: «Και στη διακοπή που παίξαμε ένα φιλικό και με τον Ολυμπιακό, αυτά τα παιδιά δείχνουν καλύτερη εικόνα, είμαστε πιο συμπαγείς, κυνηγάμε τα παιχνίδια με διαφορετικό τρόπο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έχουμε και 3 παιδιά που θα μπουν με το νέο έτος, οπότε περιμένουμε μία βελτίωση και μία ώθηση που μπορούν να μας δώσουν, γιατί τα παιδιά έχουν δώσει από το καλοκαίρι πάρα πολλά». 

Παντελίδης: Ήταν ματς κακό σε ποιότητα

Ο προπονητής της Λαμίας Σάββας Παντελίδης δήλωσε για το παιχνίδι: «Σίγουρα δεν μας ικανοποιεί ο ένας βαθμός, ήταν ένα ματς κακό σε ποιότητα και σε ευκαιρίες με τις δύο ομάδες να φοβούνται περισσότερο να μην χάσουν. Δεν μπορώ να έχω παράπονα από την προσπάθεια των παικτών, αλλά θα μπορούσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα όταν προηγηθήκαμε. Φαίνεται το πρόβλημα που έχουμε μεσοεπιθετικά και έγινε μεγαλύτερο με δύο προβλήματα τις προηγούμενες μέρες. Αν εξαιρέσω το πρώτο 25λεπτο, μετά ήταν ένα παιχνίδι κακό από πλευρά θεάματος. Κάθε μέρα που θα περνάει και με τις επιλογές που θα έχουμε θα είναι καλύτερα».

Την Τρίτη η εκδίκαση της έφεσης

Την ερχόμενη Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10 το πρωί θα εκδικαστεί η έφεση του ΠΑΣ ενώπιον της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ που αποτελείται από τρεις δικαστές. Πρωτόδικα από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ ο ΠΑΣ τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και με χρηματικό πρόστιμο 66.000 ευρώ, για τις διακοπές του αγώνα με τον Ολυμπιακό λόγω ρίψης αναμένων πυρσών στον αγωνιστικό χώρο.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

 

Μονομαχία Γιακουμάκη με Πήλιο στην χθεσινή αναμέτρηση στο ΔΑΚ Λαμίας