Από την Πρέβεζα στη Λεωφόρο και από εκεί στην Ολλανδία!

Στο εξωτερικό αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Πρεβεζάνος μέσος του Παναθηναϊκού Γιάννης Μπουζούκης. Από πέρσι το καλοκαίρι νιώθει «ξένο σώμα» στον Παναθηναϊκό, παίρνοντας πολύ λίγες συμμετοχές και ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του εκτός Ελλάδας καθώς αρκετές ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον. Περισσότερες πιθανότητες έχει να πάει στην ολλανδική ομάδα Καμπούρ που είναι 8η στο πρωτάθλημα και προσπαθεί να πιάσει μια θέση για το Γιουρόπα Λιγκ Κόνφερενς. Την ίδια ώρα, έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον Πρεβεζάνο μεσοεπιθετικό και οι τουρκικές Μαλάτιασπορ (τελευταία στην τουρκική Superlig) και Γκεζτεπέ (ομάδα που ήθελε το περασμένο καλοκαίρι και τον Καμπετσή, 16η στη βαθμολογία).
Ο Μπουζούκης δείχνει να προτιμάει περισσότερο την προοπτική της Ολλανδίας, θεωρώντας πως εκεί θα έχει περισσότερα περιθώρια εξέλιξης και την ευκαιρία να βοηθήσει την καριέρα του να (ξανα)πάρει τα… πάνω της και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα.
Ο Γιάννης Μπουζούκης γεννήθηκε στην Πρέβεζα στις 27 Μαρτίου 1998 με καταγωγή από την περιοχή του Λούρου. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του «Αθλόπολις» στην Πρέβεζα που εκείνη την εποχή συνεργαζόταν με τον Παναθηναϊκό. Έτσι βρέθηκε το 2012 στις ακαδημίες των πράσινων στο Κορωπί. Έγινε το 2016 επαγγελματίας, είναι ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες. Με τον Παναθηναϊκό έχει στη Σούπερ Λίγκα 51 συμμετοχές και 5 γκολ.
Το σίγουρο στην περίπτωση Μπουζούκη είναι ότι ο χαμένος της ιστορίας θα είναι ο Παναθηναϊκός. Βέβαια δεν τον αφήνει ελεύθερο, αλλά θέλει και χρήματα να τον αφήσει ελεύθερο. Ο ποδοσφαιριστής είναι σε μια ηλικία που πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό δεν θέλει να μείνει άλλο στον Παναθηναϊκό. Στην Ολλανδία έκαναν σημαντική καριέρα και άλλοι Έλληνες παίκτες όπως οι Αναστασίου και Μαχλάς. Είναι βέβαιο ότι θα διαπρέψει και ο Μπουζούκης αν τελικά ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Καμπούρ.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος