Από Δευτέρα τα νεότερα για τους τραυματίες

Χωρίς να υπάρξει καμία εξέλιξη στο…μέτωπο των τραυματιών συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ με προπόνηση που έγινε στο ΠΕΑΚΙ υπό την επίβλεψη του Χαράλαμπου Πενταρβάνη (βοηθού του Θανάση Στάικου) και του γυμναστή Γιάννη Ντουρουντού. Και χθες ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι τραυματίες Παντελάκης, Καραχάλιος, Νίνης, Μορέιρα, Λώλης, στον ίδιο χώρο με τους υπόλοιπους παίκτες. Περισσότερο ασχολήθηκε μαζί τους ο γυμναστής για να τους προετοιμάσει για τις επόμενες ημέρες που θα δοκιμάσουν ασκήσεις με τη μπάλα ώστε να μπουν και σε κανονικούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις υπάρχει ο χρόνος για να υπάρξει αποκατάσταση, αλλά αυτό θα το δουν στην πράξη όταν έρθει η ώρα να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα. Σήμερα θα γίνει μια ακόμα προπόνηση και το Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο ρεπό ξεκούρασης. Από Δευτέρα, που θα επιστρέψει στα Γιάννινα και ο Στάικος, καθώς αυτή την εβδομάδα παρακολουθεί σεμινάριο προπονητών στην Αθήνα για το δίπλωμα UEFA pro, θα γίνει νέα εκτίμηση της κατάστασης των τραυματιών. Όλοι τους πάντως σφίγγουν τα δόντια για να νικήσουν τον χρόνο ώστε να βοηθήσουν την ομάδα τους στο κρίσιμο παιχνίδι με τον ΟΦΗ που θα γίνει το Σάββατο 1 Απριλίου για την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ. Όμως υπάρχουν και κάποια πράγματα υπεράνω από τη δική τους θέληση. Ο Κόντε προπονείται κανονικά, αποφεύγοντας μόνο τις κόντρες. Δεν αποκλείεται, όπως έγινε και πέρυσι, να πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Αντίθετα ο Κιάκος χάνει τη χρονιά και είναι στην Αθήνα, κάνοντας εκεί πρόγραμμα αποκατάστασης. Ήταν μια μεταγραφή με υποσχέσεις, αλλά λόγω του τραυματισμού δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον ΠΑΣ και να αφήσει το αποτύπωμά μου. Πλην των παραπάνω πέντε παικτών που κάνουν ατομικό πρόγραμμα, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι κανονικά στις προπονήσεις, αφού δεν υπάρχουν και διεθνείς για να έχουν άλλες υποχρεώσεις. Όσον αφορά το χθεσινό πρόγραμμα, περιελάμβανε επιθετική τακτική κατά κύριο λόγο. Οι παίκτες ξεκίνησαν με προθέρμανση και ακολούθησε δουλειά στην επιθετική τακτική με αγωνιστικά παιχνίδια μεγάλων σχέσεων.

Ξεκίνησε προπονήσεις ο ΟΦΗ

Μετά από το τετραήμερο ρεπό που πήραν οι παίκτες του ΟΦΗ επέστρεψαν χθες το απόγευμα στις προπονήσεις ενόψει και της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο 1 Απριλίου. Είναι το πρώτο ραντεβού μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό αφού ο Νταμπράουσκας, όπως έκαναν και οι περισσότεροι προπονητές άφησαν τους ποδοσφαιριστές να γεμίσουν τις μπαταρίες τους λόγω της διακοπής και να επιστρέψουν πιο φρέσκοι με την σκέψη στην συνέχεια των πλέι άουτ. Απόντες ήταν οι Μπάκιτς, Τοράρινσον και Μπιφουμά που έχουν ήδη ενσωματωθεί με τις Εθνικές τους ομάδες.

Σήμερα η Εθνική με τον Γιβραλτάρ

Στο ηλιόλουστο Φάρο της Πορτογαλίας βρίσκεται η αποστολή της Εθνικής Ελλάδος ενόψει της αναμέτρησης με το Γιβραλτάρ για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024 που θα γίνει σήμερα στις 21.45 με τηλεοπτική μετάδοση από τον ALPHA. Τόσο οι Έλληνες διεθνείς όσο και το τεχνικό τιμ του Γκουστάβο Πογιέτ βρίσκονται σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση για δύο βασικούς λόγους. Κατά πρώτον διότι πράγματι πιστεύουν ότι αυτός ο δρόμος που ξεκινά σήμερα το βράδυ μπορεί να τους οδηγήσει στα γήπεδα της Γερμανίας. Ενώ παράλληλα πιστεύουν πολύ στην δουλειά που έχουν κάνει, μια γεύση της οποίας πήραμε στο περσινό Nations League.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος