Απογοήτευσε ο ΠΑΣ και έχασε 2-0 στη Λαμία

Σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία στο γήπεδο της Λαμίας, ο ΠΑΣ ήταν απογοητευτικός, έξω από το πνεύμα του αγώνα και έχασε με σκορ 2-0 από την τοπική ομάδα. Δεν μπόρεσε ούτε το γκολ της τιμής να πετύχει, καθώς η Λαμία από το 52’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντε Βινσέντι με 2η κίτρινη επειδή κλότσησε τον Τζίνο. Υπήρξε και δεύτερη αποβολή στο 96’ του Μανούσου των γηπεδούχων, πάλι με κίτρινη κάρτα, αλλά το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί. Η νίκη έχει ξεχαστεί από τους Γιαννιώτες. Πέρασαν δέκα παιχνίδια χωρίς τρίποντο. Έχει να κερδίσει από τις 7 Ιανουαρίου όταν είχε συντρίψει με σκορ 3-0 τον Λεβαδειακό εκτός έδρας. Ακολούθησαν δέκα παιχνίδια με έξι ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο, θυμίζοντας τις άσχημες εμφανίσεις που είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, δίνοντας την ευκαιρία στη Λαμία από το πουθενά να πάρει μια εύκολη σχετικά νίκη με 2-0 με τα γκολ του Βέργου στο 12’ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου και να μπει με αξιώσεις στη διεκδίκηση της παραμονής. Και σε προηγούμενα παιχνίδια τον τελευταίο καιρό ο ΠΑΣ δεν ήταν ιδιαίτερα καλός αλλά δεν ήταν τόσο τραγικός όσο σήμερα στη Λαμία. Τουλάχιστον διεκδικούσε το αποτέλεσμα. Σήμερα δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν. Ένα σύνολο που τίποτα δεν θύμιζε ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Απογοήτευσε τον κόσμο και έφερε πάλι μαύρες σκέψεις αν μπορέσει τελικά να κερδίσει την παρτίδα της παραμονής με τέτοιες εμφανίσεις. Ομαδική καθίζηση όλη η ομάδα. Λίγοι ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν και πάλεψαν για το καλύτερο. Οι περισσότεροι ήταν απλά απογοητευτικοί.
Μέχρι το ημίωρο του πρώτου μέρους όχι απλώς ο ΠΑΣ δεν απείλησε τη Λαμία, αλλά ούτε καν είχε τελική προσπάθεια. Λες και έπαιζε με την….Μπαρτσελόνα και όχι μια ομάδα την οποία στις 26 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος την άφησε με έξι βαθμούς διαφορά από κάτω. Κάτι πήγε να γίνει σε ένα μικρό χρονικό διάστημα με κάποια φάσεις και όχι ευκαιρίες, είτε με κεφαλιές, είτε με σουτ, αλλά όχι κάτι το αξιόλογο που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Η Λαμία κατάφερε να σφραγίσει από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη της με τα δύο γκολ του Βέργου στο 12’ και στο 45+1′. Και αν ξανοίγονταν περισσότερο θα μπορούσε να φτάσει και σε ένα τρίτο γκολ.
Η εικόνα του ΠΑΣ κάπως βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Μπιλμπάο και στη συνέχεια του Λώλη. Και οι Ροσέρο, Παμλίδης βοήθησαν προς το τέλος δίνοντας λίγη ποιότητα που δεν υπήρχε. Ο Μπιλμπάο έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή. Κρατούμε κάποιες επιφυλάξεις αν έχει θέμα με τη φυσική κατάσταση και αν μπορεί να βγάλει ολόκληρο αγώνα. Ούτε το γεγονός που η Λαμία βρέθηκε με 10 παίκτες από το 52’ μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΣ. Έτσι όπως έπαιζε ήταν πολύ δύσκολο να φτάσει στο γκολ, καθώς η Λαμία είχε τραβηχτεί πίσω για να κρατήσει το 2-0. Ότι καλό έβγαινε ήταν από τον Μπιλμπάο και από τον φιλότιμο Μορέιρα. Οι υπόλοιποι παίκτες δεν ξεπέρασαν τη μετριότητα ειδικά στη μεσαία γραμμή. Κάποια στιγμή αναγκάστηκε ο Εραμούσπε να γίνει σέντερ φορ, μήπως και πάρει καμία κεφαλιά για γκολ. Στο διάστημα που η Λαμία είχε κλειστεί πίσω, ο ΠΑΣ έπαιζε με ανορθόδοξο τρόπο. Κυρίως προσπαθούσε να επιτεθεί από αριστερά με τις σέντρες του Πήλιου, που οι περισσότερες ήταν άστοχες καθώς και αυτός δεν ήταν στα καλύτερά του. Υπήρξε μια καλή ευκαιρία στο 69’ με τον Ροσέρο να κάνει το γκολ και να μπει πάλι στο παιχνίδι, αλλά ούτε αυτό έγινε. Γενικά ο ΠΑΣ δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι, έπαιζε με ανορθόδοξο τρόπο.
Δίκαια κέρδισε η Λαμία που πανηγύρισε τη νίκη με έντονο τρόπο. Δίκαια έχασε και ο ΠΑΣ που δεν άξιζε κάτι παραπάνω από αυτό που πήρε, δηλαδή το τίποτα! Ευτυχώς διακόπτεται το πρωτάθλημα, μήπως και επιστρέψουν οι Καραχάλιος, Παντελάκης, που λείπουν πολύ από την ομάδα. Μπορεί να επιστρέψει και ο Νίνης, μήπως και μπορέσει και αυτός να βοηθήσει κάτι που δεν έκανε μέχρι τώρα. Φάνηκε πολύ και η απουσία του Σόρια και ειδικά οι μεταβιβάσεις του. Πολλές φορές αναγκαζόταν ο Μπάλαν να γυρίσει στο κέντρο για να πάρει μπάλα. Αν ο ΠΑΣ δεν συνέλθει και δεν βελτιώσει αυτή την άθλια εικόνα που είχε στη Λαμία, ειδικά του πρώτου ημιχρόνου, υπάρχει φόβος ακόμα και για υποβιβασμό. Το καμπανάκι του κινδύνου ήχησε σήμερα στην πόλη της Ρούμελης.
Αν εξαιρέσουμε τις φιλότιμες προσπάθειες του Μορέιρα που προσπαθούσε για το καλύτερο, την καλή παρουσία του Μπιλμπάο και τη μαχητικότητα του Τζίνο, δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες που να ξεπέρασαν τη μετριότητα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι περισσότεροι παίκτες έδειξαν σαν να παίζουν για πρώτη φορά μεταξύ τους. Ανύπαρκτοι οι περισσότεροι. Από τη μαχητική Λαμία κορυφαίος ο Βέργος με τα δύο γκολ και καλοί ήταν Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τσιλούλης.
Ο διαιτητής Τσαγκαράκης τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές. Δίκαια απέβαλε τους Ντε Βινσέντι και τον εριστικό Μανούσο που μπήκε στο 82’ και…κατάφερε να αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες, αφού αντί για μπάλα συνεχώς προκαλούσε τους πάντες.

ΤΑ ΓΚΟΛ

12’: Ο Μαρτίνεθ από τον άξονα κάνει δυνατό σουτ, η μπάλα βρίσκει στο γόνατο του Μπακαδήμα με αποτέλεσμα να μπερδέψει τον Τσιντώτα, ο οποίος κάνει ασταθή απόκρουση, ο Βέργος το εκμεταλλεύεται και από κοντά με πλασέ κάνει το 1-0.

45+1′: Ωραία εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι από τα δεξιά, ο Βέργος νικά τους πάντες στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 2-0.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

9′: Πρώτη ευκαιρία στο ματς είναι για τη Λαμία. Λάθος του Μπακαδήμα, κερδίζει την μπάλα ο Τσιλούλης, πασάρει στον Μαρτίνεθ ο οποίος σεντράρει, ο Βέργος είναι σε θέση βολής για το 1-0, σωτήρια παρέμβαση με τάκλιν του Εραμούσπε που απομακρύνει.

34′: Βαθιά μπαλιά του Τζανδάρη για τον Τσιλούλη, ο Λαρισαίος φορ κινείται στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, αλλά είναι δυνατή η πάσα και ο Τσιντώτας μπλοκάρει.

35′: Πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πήλιος από τα αριστερά κάνει τη σέντρα, κεφαλιά του Μορέιρα που θέλει να βρει γωνία, ο Γκαραβέλης μπλοκάρει.

39′: Ο Εραμούσπε για τον ΠΑΣ Γιάννινα σε οργανωμένη επίθεση πασάρει στον Τζίνο ο οποίος περνά την κάθετη, διώχνει προσωρινά ο Τζανδάρης, ο Πήλιος για τον Μπάλαν που δοκιμάζει το πόδι του, η μπάλα περνά άουτ από το δεξί δοκάρι του Γκαραβέλη.

43′: Στην κόντρα η Λαμία, ο Ντε Βινσέντι πασάρει στον Τσιλούλη, ο τελευταίος αποφεύγει τον Εραμούσπε κάνει το σουτ από τον άξονα, πάνω από την εστία του Τσιντώτα η μπάλα.

45′: Ο Τσάβος για τον Τζίνο ο οποίος βρίσκει τον Μορέιρα, ο Ολλανδός κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλοκάρει σταθερά ο Γκαραβέλης.

69’: Κόρνερ του Μορέιρα, βρέθηκε στην τροχιά της μπάλας ο Ροσέρο αλλά με τον μιτάκι την έστειλε πάνω από τα δοκάρια προ της εστίας της Λαμίας.

75′: Φάση για τον ΠΑΣ, ο Λέο βρίσκει τον Μορέιρα που σουτάρει από κοντά όμως στέλνει την μπάλα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

80′: Μπέρδεμα του Τζανετόπουλου με τον Παπαδόπουλο δεν το εκμεταλλεύεται ο Μπάλαν που πέφτει στο έδαφος.

89′: Ο Λέο κάνει ωραίο σουτ, ο Γκαραβέλης μπλοκάρει σταθερά.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων), Βοηθοί: Χριστακόγλου (Χαλκιδικής), Στάικος (Λάρισας), 4ος: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας), VAR: Μανούχος (Αργολίδας), AVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Σιμόν, Αμπάντα (70’ Σαραμαντάς), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (67’ Μπεχαράνο), Μαρτίνεθ (67’ Σλίβκα), Τσιλούλης (82’ Καραμάνος), Ντε Βινσέντι, Βέργος (82’ Μανούσος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώτας, Τσάβος, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Τζίνο, Λιάσος (46’ Μπιλμπάο), Ριένστρα (58’ Ροσέρο), Τζίμας (66’ Λεό), Μορέιρα, Μπάλαν.

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 2-1
ΟΦΗ – Λεβαδειακός 1-1
Ατρόμητος – Ιωνικός 2-0
Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
(1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Ατρόμητος 3
Λαμία 3
Αστέρας Τρίπολης 3
Λεβαδειακός 1
ΟΦΗ 1
Παναιτωλικός 0
ΠΑΣ Γιάννινα 0
Ιωνικός 0

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(26+1 Αγώνες)

Ατρόμητος 32
Παναιτωλικός 29
Αστέρας Τρίπολης 28
ΟΦΗ 27
ΠΑΣ Γιάννινα 23
Λαμία 20
——————————————————–
Λεβαδειακός 18
Ιωνικός 18
ΣΗΜ: Από τη γενική βαθμολογία του συνόλου των αγώνων πρωταθλήματος και πλέι άουτ όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

17.00 Λεβαδειακός – Ατρόμητος
17.30 Παναιτωλικός – Λαμία
19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ
21.00 Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης

Στάικος: Δεν δικαιούμασταν τίποτα

Ο προπονητής του ΠΑΣ Θανάσης Στάικος σε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι σημείωσε ότι η ομάδα του δεν άξιζε κάτι περισσότερο απ’ αυτό, εννοώντας την κακή της εμφάνιση. Αναλυτικά οι δηλώσεις: «Η Λαμία ήταν πιο αποφασιστική στο α’ ημίχρονο, κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 κι αυτό δυσκόλεψε τις δικές μας προσπάθειες να το ανατρέψουμε. Φυσικά δεν είχαμε καλή εικόνα, ούτε καθαρό μυαλό ούτε ορθόδοξο τρόπο να επανέλθουμε στο παιχνίδι. Όταν έμειναν με δέκα παίκτες οι αντίπαλοι εκεί προσπαθήσαμε και είχαμε δύο ευκαιρίες, όμως δεν δικαιούμασταν τίποτα από το σημερινό παιχνίδι. Πρέπει να καταλάβουμε πλέον, ότι μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι αυτή η ομάδα, όπως κάνει από την αρχή της χρονιάς, θα παλέψει σκληρά να παραμείνει στην κατηγορία».
Για τα δέκα ματς χωρίς νίκη: «Θα δουλέψουμε για 2 εβδομάδες τώρα πολύ σκληρά, όπως κάνουμε από αρχή της σεζόν και θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να παραμείνουμε στη Σούπερ Λιγκ».
Για το αν υπάρχει πλέον ο πονοκέφαλος της παραμονής: «Η απόσταση δεν είναι μεγάλη, αν δεν επανέλθουμε σε νίκες και καλύτερη εικόνα για να διεκδικήσουμε νίκες, μπορεί να έχουμε πρόβλημα».

 

Βόκολος: Οι παίκτες έκαναν μεγάλη προσπάθεια

Ο προπονητής της Λαμίας Λεωνίδας Βόκολος δήλωσε για το παιχνίδι: «Δεν θέλω να πω πολλά, ευχαριστούμε τους ποδοσφαιριστές μας, είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά που κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια. Στο τέλος, με 9 παίκτες έδειξαν σθένος, διάθεση και πάθος και με αφήνει συγκινημένο. Ευχαριστώ τα παιδιά, τους ανήκει ολοκληρωτικά η πρώτη νίκη στα πλέι άουτ, δεν τελείωσε τίποτα ακόμα, από αύριο κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, έχουμε τη διακοπή μπροστά μας να μαζευτούμε να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε ακόμα 6 τελικούς».
Για το τι είπε στους παίκτες του όταν τους μάζεψε στο τέλος στο κέντρο του γηπέδου: «Τους ευχαρίστησα και τους είπα να χαιρετίσουν τον κόσμο που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει, είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά, αυτή η νίκη ανήκει εξ’ ολοκλήρου σ’ αυτά».
Για το αν πάτησε κάποιο κουμπί και άλλαξε την κατάσταση: «Δεν υπάρχουν κουμπιά και μαγικά ραβδιά, υπάρχει πολλή δουλειά, σοβαρότητα, συγκέντρωση και όταν έχεις τέτοιους παίκτες τα λόγια περιττεύουν».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος