Ανοίγει ο δρόμος για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 4 εκ € από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το πολύ σημαντικό έργο «Κατασκευής κύριας διαδρομής Δικτύου Ποδηλατοδρόμων Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)» συνολικού μήκους 58,028 χλμ., που θα συνδέει την Πρέβεζα με τη διασταύρωση Αμμουδιάς (4 χμ από τη διασταύρωση Πάργας), δημιουργώντας ένα εκτεταμένο, υπερσύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο νομό Πρέβεζας.

Το έργο θα διασχίζει την περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας επί του οδικού άξονα Πρέβεζας – Πάργας. Προβλέπει την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων, αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες, μετατόπιση δικτύου Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και λύσεις καινοτομίας στο πλαίσιο της κατασκευής του ποδηλατοδρόμου. Με την ολοκλήρωση του έργου θα είναι εφικτή η ασφαλής μετακίνηση με ποδήλατο από άκρου εις άκρον στο νομό, ενώ ταυτόχρονα η διαδρομή θα αποτελεί πόλο έλξης για όσους αγαπούν το οικολογικό αυτό μέσο μετακίνησης.

Από την πλευρά του ο Τοποτηρητής δηλώνει χαρούμενος γι’ αυτή την εξέλιξη, και ευελπιστεί ότι η σημαντική αυτή εξέλιξη θα σηματοδοτήσει την αφετηρία των ενεργειών εκείνων που θα συντελέσουν στην βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής και των κατοίκων της πόλης της Πρέβεζας.