“Έχεις σκεφτεί ποτέ τι μπορείς να φτιάξεις αν δέσεις 3852 κόμβους;”

Τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του Αρτ Καφέ Μποτίλια στο Πέλαγο θα λάβει χώρα ένα Bazaar που θα δώσει χρώμα και μία μοναδική νότα στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων. Πρόκειται για ένα Bazaar με Μακραμέ δημιουργίες.

Για όσες και όσους δε γνωρίζουν, το μακραμέ είναι μία ιδιαίτερη μορφή κλωστοϋφαντουργίας, της οποίας η καταγωγή εντοπίζεται στον αραβικό κόσμο, πίσω στον 13ο αιώνα. Η ιδιαιτερότητα της τεχνικής έγκειται στο ότι δεν χρησιμοποιείται ούτε αργαλειός ούτε βελόνες ή κάποιο άλλο αντικείμενο. Αντίθετα μπλέκουμε κόμπους με τα χέρια μας και το μόνο υλικό, το οποίο χρησιμοποιούμε, είναι ειδικά νήματα από βαμβάκι ή γιούτα (jute). Μπορεί κανείς να πει ότι πρόκειται για την υψηλή τέχνη των κόμπων, η οποία επιτρέπει να δημιουργήσουμε οτιδήποτε με μόνο βοήθημα τη φαντασία μας.

Από Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, λοιπόν, έχετε ακόμα ένα λόγο να επισκεφτείτε την Μποτίλια στο Πέλαγο ώστε πίνοντας το ρόφημά σας, θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να δείτε όμορφες, πρωτότυπες και ιδιαίτερες δημιουργίες.

Το Bazaar Μακραμέ Δημιουργιών θα διαρκέσει καθ’ όλη την εορταστική περίοδο, μέχρι και τη γιορτή των Φώτων.