Έχασε 2-1 ο ΠΑΣ πληρώνοντας τα λάθη του

Παιχνίδι για πολύ γερά νεύρα έγινε στον Βόλο, όπου η τοπική ομάδα κέρδισε 2-1 τον ΠΑΣ για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0 με τους γηπεδούχους να έχουν κατοχή μπάλας αλλά χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί. Όμως με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΣ πλήρωσε τα αμυντικά λάθη του και μέσα σε ένα δεκάλεπτο βρέθηκε πίσω στο σκορ, καθώς στο 47’ και στο 55’ ο Οζέγκοβιτς πέτυχε δύο γκολ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0. Όμως ο ΠΑΣ δεν παράτησε το παιχνίδι και έφτασε πολύ κοντά σε μια μεγάλη ανατροπή, όταν στο 82’ μείωσε το σκορ σε 2-1 με τον ωραίο πλασέ του Μπάλαν μετά από κάθετη μπαλιά του Μορέιρα, στο 88’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ροσέρο που μόνος του δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Κλέιμαν και στο 91’ είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι με τον Παμλίδη. Μπορεί ο Βόλος να έδειξε περισσότερα πράγματα στο γήπεδο ως ομάδα με πολλούς ποιοτικούς παίκτες που έκαναν την διαφορά, αλλά τις μεγάλες ευκαιρίες και την μεγάλη ατυχία είχε ο ΠΑΣ που μπορούσε στο τέλος όχι απλώς να ισοφαρίσει αλλά να πάρει και τη νίκη! Όσο περίεργο και αν φαντάζει αυτό σε κάποιον που δεν είδε το παιχνίδι, τόσο εφικτό ήταν στην πραγματικότητα. Κρίμα για τον ΠΑΣ που σε ένα ακόμα παιχνίδι πλήρωσε ακριβά τα λάθη του και η υπερπροσπάθεια που έκανε για να τα καλύψει δεν ανταμείφθηκε τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας. Το παραδέχτηκε και ο προπονητής του Βόλου Κώστας Μπράτσος λέγοντας ότι ο ΠΑΣ μπορούσε να ισοφαρίσει.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Βόλος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς να βρίσκει εύκολα χώρους για να πατήσει στην περιοχή του Αθανασίου. Το ματς κύλησε στο ίδιο τέμπο, με τον ΠΑΣ να αμύνεται και να ψάχνει κάποια ευκαιρία στις αντεπιθέσεις, όπως έγινε στο 21΄με το ανάποδο σουτ του Παμλίδη από μικρή απόσταση που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Είχε προηγηθεί σέντρα του Ροσέρο και κεφαλιά του Τζίμα προς τον Παμλίδη. Ο Βόλος είχε ένα καλό πλασέ με τον Ντέλετιτς στο 45’ που εξουδετέρωσε ο Αθανασίου.
Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν κακό για τον ΠΑΣ και πλήρωσε ακριβά κάποια λάθη στην άμυνα, γνωστού όντως ότι ο Βόλος έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες που δεν χαρίζουν ακόμα και την…υποψία ευκαιρίας. Στο 47’ σε σέντρα του Λούνα ο Οζέγκοβιτς νίκησε στον αέρα όλη την άμυνα και με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Ο ίδιος παίκτης στο 55’ έκανε και το 2-0. Ο Μπαριέντος έκανε τη σέντρα από δεξιά, δεν διώχνει καλά ο Παντελάκης, διαγώνιο σουτ του Πάολο Φερνάντες από αριστερά και ο Οζέγκοβιτς μπαίνει στην πορεία της μπάλας, για να βρει με προβολή δίχτυα. Ακολούθησε ένα διάστημα πλήρως αποσυντονισμού του ΠΑΣ που τον έπαιζε ο Βόλος όπως η γάτα με το ποντίκι. Υπήρξαν κάποια διαστήματα απογοητευτικά για τον άλλοτε κραταιό «Άγιαξ της Ηπείρου», με λάθη, ασυνεννοησία των παικτών και με εικόνα που δεν έδειχνε ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Μέχρι το 75’ ο Βόλος θα μπορούσε να πετύχει και ένα τρίτο τέρμα και να κάνει πάρτι στο Πανθεσσαλικό. Ο ΠΑΣ, άρχισε να συνέρχεται και να αντιδρά μετά το 75’ και η πρώτη προειδοποιητική βολή ήταν στο 77’ με το σουτ του Ροσέρο που μπλόκαρε ο Κλέιμαν. Στο 82’ μπήκε δυνατά πάλι στο παιχνίδι, όταν σε μια αντεπίθεση ο Μορέιρα με έξυπνη κάθετη μπαλιά έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου τον Μπάλαν και ο Ρουμάνος φορ ψύχραιμα πλάσαρε τον Κλέιμαν, μειώνοντας σε 2-1. Η πίεση του ΠΑΣ συνεχίστηκε, χάνοντας στο 88’ ο Ροσέρο καταπληκτική ευκαιρία όταν τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ Κλέιμαν σούταρε στην αγκαλιά του. Και στο 91’, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πάλι ο ΠΑΣ στάθηκε άτυχος, καθώς η κεφαλιά του Παμλίδη σε σέντρα του Ροσέρο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Βόλου. Όσο κακός ήταν ο ΠΑΣ στο ημίωρο 45’-75’ τόσο καλός ήταν στο τελευταίο τέταρτο που άγγιξε την τέλεια ανατροπή. Σύμφωνα με την εικόνα των ομάδων δίκαια πήρε τη νίκη ο Βόλος. Είναι ομάδα με ποιότητα, δύο κλάσεις πάνω από τον ΠΑΣ. Όμως σύμφωνα με τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Ο ΠΑΣ θα πρέπει να κοιτάξει το παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη, μήπως μπορέσει και πάρει βαθμούς ή βαθμό. Μετά θα ακολουθήσει η διακοπή των 50 ημερών όπου θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά στην ομάδα. Επ’ αυτού έχουμε πολλά να πούμε από Δευτέρα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Παπαπέτρου (Αθηνών) ήταν…ανήσυχος στο πρώτο μέρος, επιτρέποντας σε παίκτες του Βόλου να κλαδεύουν εν ψυχρώ. Η κίτρινη που έδειξε στον Μεθκίδα ήταν κόκκινη κύριε διεθνή ρέφερι. Λίγο τσίπα δεν υπάρχει; Βοηθοί: Νιδριώτης (Αθηνών), Κορωνάς (Πειραιά). 4ος: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας). VAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής). AVAR: Στεφανής (Καρδίτσας). Κίτρινες: 28′ Μεθκίδα, 36′ Σιέλης – 62′ Πήλιος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης (9′ λ. τρ. Μεταξάς), Μπαριέντος, Πάολο Φερνάντες (80′ Κούτσιας), Ντέλετιτς (86′ Βίκτορ Φερνάντεζ), Μεθκίδα (46′ Νοκέρ), Οζέγκοβιτς (86′ Πίρινεν).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Μπιλμπάο, Λιάσος (64′ Μπάλαν), Τζίμας, Ροσέρο, Μορέιρα, Παμλίδης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης – Λαμία 5-0
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1
Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 2-0
ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-1
Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(12η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 34
ΑΕΚ 28
Ολυμπιακός 24
Βόλος 24
ΠΑΟΚ 22
Άρης 18
—————————————————————————
Ατρόμητος 15
Παναιτωλικός 13
Αστέρας Τρίπολης 10
ΠΑΣ Γιάννινα 9
Λαμία 9
Ιωνικός 7
Λεβαδειακός 7
ΟΦΗ 7
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13η)
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

16.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης (NOVAsports)
18.00 Λαμία – Παναιτωλικός (COSMOTEsport)
19.30 Ολυμπιακός – ΑΕΚ (COSMOTEsport)
21.30 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος (COSMOTEsport)
21.30 ΠΑΟΚ – Βόλος (NOVAsports)
ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
18.00 Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός (NOVAsports)
19.30 ΟΦΗ – Λεβαδειακός (COSMOTEsport)

Κ. Μπράτσος: Σταθήκαμε τυχεροί που δεν ισοφάρισε ο ΠΑΣ

Ο προπονητής του Βόλου Κώστας Μπράτσος σε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι ανέφερε μεταξύ άλλων: «Και στο πρώτο μέρος ήμασταν αγχωμένοι. Δεν δημιουργήσαμε καθαρές ευκαιρίες. Το διορθώσαμε στο δεύτερο μέρος. Στο σημείο που έπρεπε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να είμαστε κυνικοί μάς έπιασε ένας παρορμητισμός που μας έκανε να υποφέρουμε και ήμασταν τυχεροί που δεν ισοφαριστήκαμε. Αυτά τα παιδιά δίνουν τα πάντα και έχουν τα θερμά μου συγχαρητήρια. Κάνουν κατάθεση ψυχής. Όσον αφορά τα μικρά παιδιά, είναι από τον Βόλο, ζουν στις γειτονιές μας και είναι ό,τι καλύτερο να βλέπουν την ομάδα της πόλης τους».
Για τον Φερνάντες που αγωνίστηκε για τελευταία φορά ως παίκτης του Βόλου στο Πανθεσσαλικό: «Ο Βόλος ωθεί τους παίκτες για το βήμα παραπάνω. Και ο ίδιος το γνωρίζει ότι το οφείλει και στους συμπαίκτες του. Του ευχόμαστε υγεία και να εκπληρώσει τα όνειρά του, όπως το επιθυμεί».

Στάικος: Αξίζαμε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Θανάσης Στάικος σημείωσε ότι η ομάδα του πλήρωσε ένα δεκάλεπτο αδράνειας στο δεύτερο ημίχρονο και στο τέλος μπορούσε να ισοφαρίσει. οι δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι: «Νομίζω ότι αξίζαμε να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι με τις ευκαιρίες που είχαμε στο τέλος. Ξέραμε ότι παίζουμε με μια ποιοτική ομάδα, που το απέδειξε κιόλας. Και με τη βαθμολογική θέση της το έχει αποδείξει αυτό. Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό τακτικά α’ ημίχρονο, όπου δεν κινδυνεύσαμε καθόλου. Στο β’ μέρος πληρώσαμε πάλι ένα δεκάλεπτο αδράνειας και ολιγωρίας της άμυνας. Μείναμε πίσω στο σκορ με 2-0. Σταδιακά ανεβάσαμε τις γραμμές μας, μειώσαμε πιέσαμε στο τέλος, αλλά δεν ήρθε η ισοφάριση. Δεν θα έλεγα ότι δεν είναι καλή ομάδα ο Βόλος, αλλά τα παιδιά αξίζανε σήμερα τον βαθμό της ισοπαλίας».
Για το αν θα ρίσκαρε περισσότερο από το ξεκίνημα αν ξανάρχιζε το παιχνίδι: «Όχι, είχαμε πολύ σωστή τακτική, τα παιδιά εφάρμοσαν πιστά το πλάνο. Ο Βόλος ξέρουμε ότι είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα με φοβερούς ποδοσφαιριστές τεχνικά, αλλά όπως είδατε δεν είχαμε κινδυνεύσει καθόλου, όμως αυτό το δεκάλεπτο μας κόστισε. Κατά τα λοιπά μπορώ να πω ότι στο τελευταίο 20λεπτο δείξαμε ότι μπορούσαμε και νομίζω ότι δικαιούμασταν με τις ευκαιρίες που είχαμε, με το δοκάρι κτλ. Δεν τα καταφέραμε, είναι πολύ κοντά το επόμενο παιχνίδι και πρέπει να δώσουμε τα πάντα να κερδίσουμε τον Άρη στους «Ζωσιμάδες».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος