Έχασε με 2-0 από τον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ Γιάννινα

Η κακή παράδοση για τον ΠΑΣ στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη συνεχίστηκε και χθες Κυριακή, όπου έχασε με σκορ 2-0. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν στο 57’ με κεφαλιά ο Βαλμπουενά και στο 74’ με σουτ μέσα από την περιοχή ο Ρατζέλοβιτς. Ο Ολυμπιακός στο 6’ είχε κεφαλιά στο δοκάρι με κεφαλιά του Χασάν και ένα λεπτό μετά μια καλή ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά του Σισέ που απέκρουσε ο Πριόρ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ακυρώθηκε γκολ που σημείωσε ο Μανωλάς σε βάρος της ομάδας του στην προσπάθεια να αποκρούσει τη σέντρα του Λιάσου, αλλά ο τελευταίος όταν έγινε κάτοχος της μπάλας ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ. Αυτές ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές που καταγράφονται στο φιλμ του αγώνα. Οι υπόλοιπες ήταν κοινές φάσεις, όπως κάποια σουτ από την πλευρά και των δύο ομάδων που πέρασαν άουτ, πλην του καλού σουτ του Μπαγκαλιάνη στο τέλος που απέκρουσε δύσκολα ο Βάντσλικ.
Το παιχνίδι επισκιάστηκε στο 31’ όταν τραυματίστηκε ο Παντελάκης σε σύγκρουση στον αέρα που είχε με τον Χασάν. Ο τρόπος που έπεσε στο έδαφος και όπως αντέδρασε δείχνοντας να χάνει τις αισθήσεις πάγωσε το γήπεδο, ανησυχώντας ακόμα και τους γιατρούς. Ευτυχώς δεν είναι κάτι σοβαρό. Η αξονική που έκανε ευθύς αμέσως σε κλινική του Πειραιά ήταν καθαρή και ο Παντελάκης θα επιστρέψει σήμερα Δευτέρα με την υπόλοιπη αποστολή.
Μελανό σημείο και η διαιτησία του Μανούχου. Δύσκολα σφύριζε φάουλ υπέρ του ΠΑΣ, ενώ με το παραμικρό σφύριζε υπέρ των γηπεδούχων. Από την ώρα που ορίστηκε ο συγκεκριμένος ρέφερι υπήρχε ανησυχία στα Γιάννινα. Για να είμαστε όμως απόλυτα ειλικρινείς οι δικές του αποφάσεις έσπρωξαν μεν τον Ολυμπιακό αλλά δεν αλλοίωσαν το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από τον ΠΑΣ και κέρδισε δίκαια. Όμως και οι διαιτητές θα πρέπει να σέβονται και τις μικρότερες ομάδες και τον ιδρώτα που χύνουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Ο Κόντε δέχθηκε πολλά χτυπήματα από τον αντιαθλητικό Μανωλά χωρίς φάουλ και κίτρινη κάρτα. Στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήταν οριακή φάση για οφσάιντ. Στο ριπλέι φάνηκε ότι δεν ήταν οφσάιντ ο Ραντζέλοβιτς και σωστά μέτρησε το γκολ, αλλά δεν έδειξε η τηλεόραση τις γραμμές και την ανάλυση του VAR για να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για αυτή τη φάση.
Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, ο ΠΑΣ ένιωσε έντονη πίεση και πέρασε ένα εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο. Εκεί πραγματικά ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σημειώσει ένα και δύο γκολ. Από εκεί και μετά ο «Άγιαξ της Ηπείρου» άρχισε σταδιακά να συνέρχεται και να ισορροπεί το παιχνίδι. Όχι μόνον αυτό αλλά πολλές φορές πάτησε στην περιοχή του Ολυμπιακού, πολύ περισσότερες στην επανάληψη. Μπορεί οι κυανόλευκοι να μην είχαν γεμάτες φάσεις απ’ αυτές που καίει η μπάλα και υπάρχουν καρδιοχτύπια, αλλά είχαν και τις δικές τους καλές στιγμές. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, περισσότερο χρόνο κατοχή μπάλας, αλλά λιγοστές φορές απείλησε πραγματικά την εστία του Πριόρ. Σημείωσε δύο γκολ λόγω της ποιότητας των παικτών του και ειδικά του Βαλμπουενά. Από εκεί και μετά στο φιλμ του αγώνα δεν υπάρχουν οι μεγάλες στιγμές, οι κραυγαλέες ευκαιρίες, εκτός απ’ αυτές που καταγράφονται στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Κορμπεράν προφύλαξε κάποιους παίκτες ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με την Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Μιλάμε για ένα πανάκριβο και ποιοτικό ρόστερ και κάποιοι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο «σκύλιασαν» για να δείξουν στον νέο προπονητή ότι αξίζουν. Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων είχε την πολυτέλεια να κάνει αλλαγές και να περάσει παίκτες επιπέδου Ελ Αραμπί, Εμβιλά, Μασούρα, Μπα, σε αντίθεση με τον Στάικο που είχε περιορισμένες επιλογές.
Ο ΠΑΣ μπορεί να μην έκανε τη μεγάλη εμφάνιση στο Καραϊσκάκη και να μην πήρε τίποτα από το παιχνίδι, αλλά έδειξε καλά στοιχεία, τόσο σε επίπεδο ομάδας, όσο και ατομικά των παικτών. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο, άντε τέταρτο που δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον Ολυμπιακό, στη συνέχεια στάθηκε σε γενικές γραμμές καλά. Στις δύο φάσεις που δεν έγινε σωστά η κάλυψη των σκόρερ προήλθαν τα δύο γκολ των γηπεδούχων. Ειδικά στο β’ μέρος είδαμε καλές συνεργασίες των παικτών, σωστή κυκλοφορία της μπάλας πότε από τα πλάγια και πότε από τον άξονα, πατώντας πολλές φορές στην περιοχή του Ολυμπιακού. Σε κάποια διαστήματα, έστω μικρά, έδειχνε να κάνει επιθέσεις ο ΠΑΣ και να αμύνεται ο Ολυμπιακός! Μην νομίζετε ότι και άλλες μικρομεσαίες ομάδες θα έχουν καλύτερη παρουσία στο Καραϊσκάκη από αυτή που είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ούτε βαθμό ή βαθμούς θα πάρουν εκεί. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός, όπως και να το κάνουμε. Όσο στοιχίζουν δέκα συμβόλαια του ΠΑΣ, στοιχίζει ένα συμβόλαιο δευτεροκλασάτου παίκτη του Θρύλου. Καλές ήταν και οι αλλαγές που έκανε ο Στάικος, αφού βγήκαν παίκτες που κουράστηκαν και αυτοί που μπήκαν έδωσαν βοήθειες. Αν αναλογιστούμε ότι ο ΠΑΣ είναι μια νέα ομάδα με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα κατά 70% σε σχέση με πέρυσι, η παρουσία του στο Καραϊσκάκη δημιουργεί ελπίδες για τη συνέχεια. Ο στόχος του θα επιτευχθεί παίρνοντας νίκες σε παιχνίδια σαν αυτό με τη Λαμία που θα γίνει το Σάββατο στα Γιάννινα και όχι σε παιχνίδια όπως το χθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό.
Από τον ΠΑΣ πολύ καλός ήταν ο Λώλης στο α’ ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος, όσο είχε δυνάμεις. Ηρωϊκός ήταν ο Παντελάκης που έβαζε το κεφάλι στη φωτιά σε κάθε φάση. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Τον αναπλήρωσε επάξια ο Μπαγκαλιάνης. Πολύ καλός ο Κιάκος, εξαιρετικός και μέγας μαχητής ο Καραχάλιος. Ουσιαστικός και ο βελτιωμένος φέτος Μορέιρα. Πολύ καλός και ο Τζίμας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν συνεχής απειλή στην εστία του Ολυμπιακού. Μέγας μαχητής ο Κόντε, πάλευε μόνος του με Μανωλά και Σισέ, δεχόμενος σκληρά και αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, ειδικά από τον Μανωλά που είχε την κάλυψη από τον ανεκδιήγητο Μανούχο. Βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι ο Λιάσος, νιώθοντας καλύτερα με την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Στάικος. Ως σύνολο ο ΠΑΣ θα πρέπει να βελτιωθεί σε κάποια σημεία για τη συνέχεια, να είναι πιο λειτουργικός τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Από τον Ολυμπιακό κορυφαίος ήταν ο αγέραστος Βαλμπουενά, και καλοί οι Κούτρης, Άβιλα, Ντε Λα Φουέντε. Θετικός όσες φορές χρειάστηκε και ο Βάτσλικ.

ΤΑ ΓΚΟΛ

57’: Σέντρα διαβήτης Άβιλα από τα δεξιά, κεφαλιά στο ύψος του πρώτου δοκαριού ο Βαλμπουενά και στα δίχτυα, 1-0.

74’: Ο Ελ Αραμπί αφήνει για Ραντζέλοβιτς, πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά και 2-0.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

6′: ΔΟΚΑΡΙ για τον Ολυμπιακό… Σέντρα Βαλμπουενά από τα αριστερά, κεφαλιά Χασάν, δοκάρι, στη συμβολή.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

4′: Γέμισμα Μπουχαλάκη από τα αριστερά, δεν μπορεί ο Χασάν, ο Παντελάκης δείχνει να ελέγχει, αλλά ο Αγκιμπού Καμαρά βάζει το πόδι του, κάνει την προβολή, μόλις έξω από το δεξί δοκάρι. Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

7′: Κόρνερ για τον Ολυμπιακό με τον Βαλμπουενά από τα αριστερά, κεφαλιά Σισέ, διώχνει ο Πριόρ.

38′: Κόρνερ για τον ΠΑΣ, ο Σόρια από τα αριστερά στην εκτέλεση, η μπάλα απομακρύνεται και φτάνει στον Λιάσο, μακρινό σουτ, άουτ.

45’+1: Ο Μανωλάς στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού σε παράλληλη μπαλιά του Λιάσου από τα δεξιά, υπάρχει οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Επιβεβαιώνει και το VAR. Παραμένει το 0-0.

45’+2: Κόρνερ για τον Ολυμπιακό με τον Βαλμπουενά από τα δεξιά, η μπάλα δεν απομακρύνεται… Γέμισμα στα καρέ του ΠΑΣ σε φάση διαρκείας, κεφαλιά Σισέ, άουτ.

64’: Καλή φάση για τον ΠΑΣ, ο Τζίμας μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε το σώμα του Εμβιλά, ακολούθησε σουτ του Μπιλμπάο έξω από την περιοχή που έφυγε άουτ.

82′: Σουτ Παμλίδη από τα 20 και πλέον μέτρα, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

93’: Καλό σουτ του Μπαγκαλιάνη απέκρουσε δύσκολα ο Βάτσλικ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ρέφερι: Μανούχος Βοηθοί: Μεϊντάνας, Κούλα 4ος: Αγγελάκης VAR: Φωτιάς, AVAR: Ψαρρής

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Ανδρούτσος (46’ Άβιλα), Κούτρης, Σισέ, Μανωλάς (79’ Μπα), Κούτρης, Μπουχαλάκης (54’ Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά, Ντε λα Φουέντε (64’ Μασούρας), Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Χασάν (54’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πριόρ, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης (35’ Μπαγκαλιάνης), Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (78’ Ριένστρα), Κόντε (78’ Σταματελόπουλος), Μορέιρα (61’ Τζίμας), Λώλης (61’ Παμλίδης).

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 3-3
Ατρόμητος – ΟΦΗ 3-1
Λαμία – ΑΕΚ 0-3
ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-0
Παναθηναϊκός – Ιωνικός 1-0
Άρης – Λεβαδειακός 3-0
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(1η Αγωνιστική)

ΑΕΚ 3
Άρης 3
Ατρόμητος 3
Ολυμπιακός 3
Παναθηναϊκός 3
ΠΑΟΚ 3
—————————————————————————
Αστέρας Τρίπολης 1
Βόλος 1
Ιωνικός 0
Παναιτωλικός 0
ΟΦΗ 0
ΠΑΣ Γιάννινα 0
Λαμία 0
Λεβαδειακός 0
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2η)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.30 Ιωνικός – Λεβαδειακός (COSMOTEsport)
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
20.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία (NOVAsportς)
21.30 ΑΕΚ – Βόλος (COSMOTEsport)
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
19.00 Παναιτωλικός – Άρης (COSMOTEsport)
21.00 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport)
21.45 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (NOVAsportς)
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
19.00 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός (NOVAsportς)

Στάικος: Όλα τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους

Στη συνέντευξη Τύπου ο Θανάσης Στάικος στάθηκε περισσότερο στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν πιο έτοιμος και αναφέρθηκε στην μαχητικότητα των παικτών του. Αναλυτικά οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων και οι απαντήσεις Στάικου.

Που κρίθηκε το παιχνίδι;

Περισσότερο πιστεύω ότι δύο σημεία είναι αυτά που πρέπει να κοιτάξουμε. Το πρώτο είναι η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού, όπως του Βαλμπουενά που η εξυπνάδα του έκανε το 1-0. Αλλά όσο περνούσε ο χρόνος, φαινόταν ότι ο Ολυμπιακός έχει παιχνίδια στα πόδια του, ενώ εμείς προερχόμαστε από την προετοιμασία και αυτό φάνηκε. Αν τα συνδυάσουμε αυτά τα δύο, τότε εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσετε κάποιον παίκτη σας, τότε ποιος θα ήταν;

Ποντάρουμε στο ομαδικό πνεύμα και στη συνεργασία όλης της ομάδας. Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις ή να εξάρεις κάποιον ποδοσφαιριστή. Είχαμε μία εβδομάδα με επιστροφή σημαντικών παικτών, όπως ο Κόντε που έσφιξε τα δόντια και έδωσε τα πάντα. Όλα τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους, αλλά ο Κόντε υπερέβαλε εαυτόν για να είναι παρών στο ματς.

Σχετικά με τον Παντελάκη έχετε κάποια ενημέρωση;

Είναι μία διάσειση, δεν ξέρουμε πόσο σοβαρή είναι, θα προσέξουμε τις επόμενες μέρες και πιστεύω θα πάνε όλα καλά.

Mετά την πολύ καλή περσινή πορεία που ανέβασε ψηλά τον πήχη, τι μπορείτε να πείτε στον κόσμο ενόψει της νέας χρονιάς;

Η περσινή μας πορεία ήταν εξαιρετική. Εγώ ήμουν παρών γιατί ήμουν συνεργάτης του κ. Μεταξά. Καταλαβαίνετε ότι για μία ομάδα όπως ο ΠΑΣ δεν είναι εύκολο να κάνει τέτοιες πορείες. Αν σε αυτό προσθέσουμε ότι αποχώρησαν πολλοί ποδοσφαιριστές, οι εννιά που είχαν τις περισσότερες συμμετοχές, είμαστε μία νέα ομάδα. Ο κόσμος του ΠΑΣ έχει μία άλλη κουλτούρα, ξέρει να αναγνωρίζει αυτούς που δίνουν την ψυχή τους για την ομάδα. Έχουμε στήριξη απ’ όλους και βδομάδα με βδομάδα θα παρουσιάσουμε αυτό που πρέπει.

Περιμένετε κάποια προσθήκη στο επόμενο διάστημα;

Ίσως γίνει μία προσθήκη. Να ξέρετε ότι πιστεύουμε πολύ αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Είχαμε στην ενδεκάδα μας τρία παιδιά από τις ακαδημίες μας. Θα δουλεύουμε με αυτούς τους παίκτες, τους πιστεύουμε και αν γίνει μία προσθήκη, τότε καλό θα είναι αυτό. Θα ήθελα προτού κλείσουμε, να ευχηθώ την πρόκριση στον Ολυμπιακό, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται βαθμούς. Είμαστε Έλληνες και θέλουμε τις ελληνικές ομάδες να προχωρούν στην Ευρώπη.

Κορμπεράν: Η νίκη βοηθά την ψυχολογία μας

Στο ψυχολογικό κομμάτι στάθηκε ο Κάρλος Κορμπεράν μετά το νικηφόρο ξεκίνημα του Ολυμπιακού με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Αναλυτικά όσα είπε ο Κάρλος Κορμπεράν στην Cosmote TV:
Για το νικηφόρο ξεκίνημα και το μηδέν παθητικό: «Πραγματικά ήταν σημαντικό να κερδίσουμε. Βοηθάει στην αυτοπεποίθηση και στην ψυχολογία»
Για την εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς: «Ξεκινήσαμε καλά. Ήμασταν πιεστικοί. Μετά δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Πιέσαμε όμως στο δεύτερο μέρος. Είχαμε πιο καθαρές ευκαιρίες και έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε».
Για τις οκτώ αλλαγές που έκανε σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι: «Αποφάσισα ποιοι παίκτες θα παίξουν με κριτήριο τη φυσική κατάσταση. Αυτοί που έμειναν στον πάγκο δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση και γι’ αυτό επιλέξαμε τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι παίκτες με υψηλό επίπεδο και καλείται ο καθένας να βοηθάει όποτε του ζητηθεί».

Παμλίδης: Είμαστε νέα ομάδα με νέο πλάνο

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΣ να αντέξει την πίεση του Ολυμπιακού και ηττήθηκε στην πρεμιέρα με 2-0. Ο Γιώργος Παμλίδης, ωστόσο στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα τόνισε πως η ομάδα του θα παρουσιάζεται όλο και καλύτερη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Παμλίδη στους δημοσιογράφους:
Για το ματς: «Αρχικά θέλω να πω περαστικά στον Παντελάκη. Εύχομαι να πάνε όλα καλά αν και πληροφορήθηκαν ότι όλα είναι καλά. Ήταν δύσκολη πρεμιέρα για εμάς. Ο Ολυμπιακός έχει δώσει περισσότερα ματς επίσημα. Παρόλα αυτά παρουσιάσαμε ένα καλό πρόσωπα με εξαίρεση το ξεκίνημα στη συνέχεια βρήκαμε τα πατήματα μας».
Για τις αλλαγές που έχουν γίνει στον ΠΑΣ: «Έχουν φύγει κάποια παιδιά, αλλά έχει μείνει ο κορμός της ομάδας. Είμαστε νέα ομάδα με νέο πλάνο. Έχουμε δέσει αρκετά καλά, μας έχει πάει καλά η προετοιμασία και θεωρώ ότι στο πρωτάθλημα θα είμαστε καλοί».
Για τους στόχους του ΠΑΣ: «Η ομάδα παίζει πιο επιθετικά. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι στο dna μας αυτό και οι καλές πορείες έρχονται μέσα από τα παιχνίδια».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος