Έτοιμος να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ ο “Άγιαξ της Ηπείρου”

Μπορεί η πόλη των Ιωαννίνων να γιόρταζε την 110η επέτειο απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό, αλλά η προπόνηση του ΠΑΣ έγινε κανονικά υπό την επίβλεψη του Θανάση Στάικου. Το Σάββατο υπάρχει στο στάδιο Ζωσιμάδες ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και στο κυανόλευκο στρατόπεδο δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Στόχος είναι βαθμοί ή βαθμός. Ότι μπορεί να πάρει από παιχνίδια με μεγάλες ομάδες είναι πολύτιμο. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έδειξε ότι έχει δυνατό μέταλλο και στα παιχνίδια με μεγάλες ομάδες. Σημειωτέον ότι έφερε ισοπαλία 2-2 με τον Ολυμπιακό ενώ έχανε με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, κέρδισε με σκορ 2-1 την ΑΕΚ και έχασε με 1-0 από τον Παναθηναϊκό με αμφισβητούμενο πέναλτι στις καθυστερήσεις. Συνεπώς αν είναι σε καλή μέρα και δεν του έρθουν στραβά κάποια πράγματα, τότε μπορεί να βάλει δύσκολα και στον ΠΑΟΚ. Είναι ματς όπου και η ισοπαλία θα είναι καλό αποτέλεσμα για τους Γιαννιώτες. Θα απουσιάσουν οι τραυματίες Παμλίδης, Παντελάκης, Κιάκος και ο τιμωρημένος με κάρτες Τζίμας.
Την Τρίτη οι Νίνης, Μορέιρα, Εραμούσπε έκαναν ατομικό πρόγραμμα αποφόρτισης χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Από Τετάρτη θα μπουν σε κανονικούς ρυθμούς. Μέρος του προγράμματος έβγαλαν οι Λεό και Ροσέρο που προέρχονται από τραυματισμό. Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Στάικος θα τους έχει στην αποστολή. Ο Παντελάκης έχει τελικά θλάση στον δικέφαλο και θα μείνει εκτός δράσης έναν με ενάμιση μήνα. Καλύτερη εκτίμηση του χρόνου αποθεραπείας θα γίνουν όταν βγουν και τα αποτελέσματα της μαγνητικής. Για τους παίκτες που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες, ο Τζίμας δηλώθηκε για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ και ο Τσίνο για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη της τελευταίας αγωνιστικής. Τετάρτη 22/2 θα τεθούν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρχει θύρα για φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας.

Νέα διοίκηση στον σύλλογο βετεράνων

Μετά από εκλογές που έγιναν στον σύνδεσμο βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα, εξελέγη η νέα διοίκηση από παλιά και νέα στελέχη, με σκοπό να συνεχιστεί το παραγωγικό έργο και η δημιουργική δράση. Κυρίως να συνεχιστούν οι αγώνες κοινωνικής προσφοράς, αφού όλα τα φιλικά παιχνίδια έγιναν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στη γενική συνέλευση ψηφίστηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. έγινε ενημέρωση του σώματος για τις δράσεις του συνδέσμου με αποκορύφωμα το φιλικό με τους βετεράνους του ‘Αγιαξ που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, κάνοντας ιδιαίτερη αίσθηση σε όλη την Ελλάδα. Για πρώτη φορά στην ιστορία ενώθηκαν οι δρόμοι των ….δύο Άγιαξ, της Ολλανδίας και της Ηπείρου. Με την ολλανδική αποστολή ήρθαν στα Γιάννινα σημαντικές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα οι Σβαρτ και Στούι από την παλιά φρουρά του Άγιαξ της εποχής του Κρόιφ. Λίγα χρόνια πριν είχε γίνει φιλικό παιχνίδι στα Γιάννινα και με τη Μπαρτσελόνα για τους πρόσφυγες.
Μετά την εκλογή της διοίκησης έγινε και η κατανομή των αξιωμάτων, με τον Δημήτρη Κλείτσα να συνεχίσει εκ νέου στην προεδρία του συνδέσμου.

Αναλυτικά η σύνθεση της νέας διοίκησης

Πρόεδρος: Δημήτριος Κλείτσας             

Α’ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Γιάτσος 

Β’ Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Τζιάλλας 

Γενικός Γραμματέας: Αιμίλιος Νέος 

Ταμίες: Κωνσταντίνος Ντέτσικος, Αλέξανδρος Στεργίου                

Δημόσιες Σχέσεις: Αθανάσιος Μπουτσουρής, Γεώργιος Ντάσιος, Πέτρος Κοντοδήμας.          

Μέλη: Αθανάσιος Χαρίσης, Κωνσταντίνος Γκολφινόπουλος 

Αναπληρωματικά μέλη: Παύλος Βαρτζιώτης, Κωνσταντίνος Γιαννάκης.

Προπονητές της ομάδας βετεράνων θα είναι οι Αθανάσιος Χαρίσης και Ιωάννης Γιάτσος

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Στιγμιότυπο από το παιχνίδι του πρώτου γύρου που έγινε στην Τούμπα, όπου ο Ροσέρο ανάμεσα από Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη