Έτοιμος για έναν ακόμα…τελικό ο ΠΑΣ

Έτοιμοι είναι στον ΠΑΣ για έναν ακόμα….τελικό, όπως είναι το αυριανό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, καθώς στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία θέλει να μαζέψει βαθμούς και από εκτός έδρας παιχνίδια. Οι δυσκολίες αυτής της αναμέτρησης είναι δεδομένες και γνωστές στους Γιαννιώτες. Ο Ατρόμητος πέρα από την ποιότητα που έχει ως ομάδα παίζοντας και στην έδρα του, δεν έχει και άγχος αφού έχει σημαντική διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα βαρίδια του άγχους και της πίεσης φορτώνουν τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα λόγω της βαθμολογικής θέσης που βρίσκονται. Θα μπορούσαν και αυτοί να είναι σε καλύτερη μοίρα και να μην νιώθουν όπως τώρα με την πλάτη στον τοίχο, αν δεν είχαν τις δύο ήττες στο ξεκίνημα των πλέι άουτ χάνοντας με 2-0 στη Λαμία και 1-0 από τον ΟΦΗ στα Γιάννινα. Έτσι η διαφορά των έξι βαθμών από την γραμμή του υποβιβασμού, μειώθηκε τώρα στους δύο, προκαλώντας ανασφάλεια και άγχος. Παρ’ όλα αυτά οι κυανόλευκοι είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν. Για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» η συνέχεια των αγώνων είναι δρόμος χωρίς γυρισμό, κάνοντας την ύστατη προσπάθεια για να διασφαλίσει την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, κατηγορία στην οποία έχει συνεχόμενη παρουσία από το 2009 με δύο μόνο απουσίες υποβιβασμών και άμεσων επανόδων. Με νύχια και με δόντια οι Γιαννιώτες θέλουν να αποφύγουν το μοιραίο σε μια πολύ δύσκολη χρονιά και από το καλοκαίρι να διορθώσουν πολλά πράγματα που τους έφεραν στη σημερινή δύσκολη θέση. Χθες η προπόνηση έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με πολλά κομμάτια τακτικής και αποκορύφωμα το δίτερμα όπου ο Θανάσης Στάικος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και να κάνει ορισμένες εσωτερικές αλλαγές, θέλοντας να βρει ατού στο ανακάτεμα της τράπουλας. Τα δεδομένα με τους απόντες δεν άλλαξαν. Εκτός μάχης και σε αυτό το παιχνίδι θα είναι οι γνωστοί τραυματίες Παντελάκης, Καραχάλιος, Κιάκος, Λεό, Κόντε και ο Ριένστρα που έβγαλε πρόβλημα από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει το πρωί στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει οδικώς για την Αθήνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΓΚΟΡΤΣΙΛΑΣ

Ο διαιτητής Ευστάθιος Γκορτσίλας του συνδέσμου Μακεδονίας θα διευθύνει τον αγώνα Ατρόμητος – ΠΑΣ αύριο Σάββατο και ώρα 17.00 στο γήπεδο Περιστερίου για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ. Βοηθοί του θα είναι οι Λάζαρος Δημητριάδης της ΕΠΣ Μακεδονίας και Γεώργιος Χριστακογλου της ΕΠΣ Χαλκιδικής. Τέταρτος θα είναι ο Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας). Στο VAR θα βρίσκονται ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) και βοηθός του θα είναι ο Γεώργιος Στεφανής (Καρδίτσας). Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαΐας). Ο Γκορτσίλας σφυρίζει φέτος για πρώτη φορά αγώνα του ΠΑΣ. την σεζόν 2020-21 ήταν ρέφερι στον αγώνα Ατρόμητος – ΠΑΣ 0-2 και το 2021 ρέφερι στα παιχνίδια ΠΑΣ – Βόλος 0-1 και ΠΑΣ – ΟΦΗ 2-1. Στα υπόλοιπα παιχνίδια πλέι άουτ ορίστηκαν οι διαιτητές: ΟΦΗ – Λαμία Ευαγγέλου (Αθηνών), Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός Τσαγκαράκης (Χανίων), Παναιτωλικός – Ιωνικός Βεργέτης (Αρκαδίας).
Στους αγώνες της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ ορίστηκαν οι εξής διαιτητές: ΑΕΚ – Άρης Ρακόβσκι (Πολωνίας), ΠΑΟΚ – Βόλος Φωτιάς (Πέλλας), Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Γιόβιτς (Κροατίας).

ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοίνωσε χθες τις τιμές των εισιτηρίων του αυριανού αγώνα με τον ΠΑΣ, τα οποία τέθηκαν σε κυκλοφορία. Οι τιμές στις περισσότερες θύρες είναι 15 και 10 ευρώ και 30 σε μια μόνο θύρα. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι δικαίωμα αγοράς έχουν μόνον οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας που είχαν για τους αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η ανακοίνωση: «Ειδικά για τον συγκεκριμένο αγώνα τονίζεται ότι δικαίωμα αγοράς εισιτηρίου θα έχουν μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, με τον κάθε κάτοχο να μπορεί να αγοράσει έως και δύο εισιτήρια για την εν λόγω αναμέτρηση και μόνο στη θύρα που αναγράφεται στην Κάρτα Διαρκείας».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος