Ένας χρόνος ζωής για τον Τοποτηρητή!

Σήμερα 8 Γενάρη κλείνει ένας ολόκληρος χρόνος από την πρώτη δημοσιοποίηση της ύπαρξης του Τοποτηρητή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή την ημερομηνία επιλέξαμε ως γενέθλια του Τοποτηρητή, και τα γενέθλια του γιορτάζουμε σήμερα.

Αυτόν τον ένα χρόνο καταφέραμε να ανεβάζουμε στην ιστοσελίδα μας, κάθε μέρα, τουλάχιστον ένα άρθρο, εκτός από τον Αύγουστο που θέσαμε ως διάστημα δικαιωματικών διακοπών. Τα άρθρα αυτά, είτε επρόκειτο για πρωτότυπο υλικό είτε επρόκειτο για αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες, πάντοτε ανταποκρίνονταν σε όποιες προδιαγραφές θέσαμε, ακριβώς πριν ένα χρόνο. Είχαν να κάνουν με αυτό που εμείς ορίζουμε ως πολιτισμό, δηλαδή την δράση του ανθρώπου στο πλαίσιο της οργανωμένης κοινωνίας.

Φυσικά, δώσαμε έμφαση στα καλλιτεχνικά έργα και δράσεις, στη λογοτεχνία και τον αθλητισμό – κυρίως στο τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εν τούτοις, δεν έλειψαν οι αναφορές στα ζητήματα της τοπικής, κυρίως, επικαιρότητας. Κάποιες φορές με τοποθέτηση, άλλοτε με σύντομο σχόλιο αναφερθήκαμε σε θέματα που, κατά τη γνώμη μας, έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, και γενικά αφορούν ή πρέπει να αφορούν – κατά τη γνώμη μας πάντα – τους συμπολίτες μας και εμάς τους ίδιους.

Έχουμε αναφερθεί στο ρήμαγμα των κάστρων της πόλης μας, στο, πάντα φλέγον και για τη δημόσια υγεία, ζήτημα της καθαριότητας και σε άλλα που δεν είναι ο χώρος να αναλύσουμε. Μαζί με αυτά προτείναμε βιβλία, μοιραστήκαμε ποιήματα και μουσικές, ενώ φιλοξενήσαμε συνεντεύξεις ανθρώπων που θεωρούμε αξιόλογους και σημαντικούς για το έργο και η δράση τους.

Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας κάτι που να αξίζει να διαβαστεί. Κινητήρια δύναμη για να συνεχίζουμε και να συνεχίσουμε, στάθηκε η εκτίμησή σας γι’ αυτό που προσφέρει ο Τοποτηρητής και η υποστήριξή σας με τα μηνύματα επιδοκιμασίας και αγάπης. Κάθε θετικό σχόλιο για μας είναι πολύτιμο και, σε καμία περίπτωση, δεδομένο. Γι’ αυτό χαιρόμαστε και λαμβάνουμε επιπλέον ώθηση ώστε να συνεχίσουμε σε αυτό το ταξίδι που άρχισε 8 Γενάρη του 2022.

Χρόνια πολλά στον Τοποτηρητή, λοιπόν, και καλή χρονιά σε όλους και σε όλες!

ο Τοποτηρητής