Χωρίς Εραμούσπε, Παντελάκη στη Λεωφόρο ο ΠΑΣ

Με το βλέμμα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο που θα γίνει την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, ξεκίνησε από χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ με προπόνηση που έγινε το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ. Εκτός από την ανταλλαγή των καθιερωμένων ευχών, ο Μιχάλης Γρηγορίου υπενθύμισε στους παίκτες ότι πλέον οι διακοπές τελείωσαν και θα πρέπει να είναι αυστηρά προσηλωμένοι στα αγωνιστικά καθήκοντά τους, καθώς χρειάζονται αυτοσυγκέντρωση και μεθοδική προετοιμασία για να ανταποκριθούν στις πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις που έχουν στα γήπεδα από το νέο έτος 2024. Αυτή την εβδομάδα που δεν υπάρχουν και αγώνες, θα προσπαθήσει ο κόουτς να περάσει κάποια δικά του πράγματα στην ομάδα, κυρίως στο τακτικό κομμάτι, βάζοντας από εδώ και πέρα τη δική του σφραγίδα. Η νέα χρονιά θα ανοίγει με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι πράσινοι μετά την αλλαγή προπονητή, την απώλεια βαθμών με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη αναμένεται να βγάλουν αντιδράσεις και ο κάθε παίκτης θα προσπαθήσει να δείξει στον Φατίχ Τερίμ ότι έχει θέση στην ενδεκάδα. Συνεπώς, ο βαθμός δυσκολίας για τον ΠΑΣ θα είναι μεγαλύτερος, αλλά και ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν θα το βάλει κάτω ούτε θα σηκώσει λευκή σημαία. Τουναντίον ετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για να κάνει το παν στη Λεωφόρο προκειμένου να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Αυτό που απασχολεί τον Γρηγορίου είναι η κάλυψη των κενών στο κέντρο της άμυνας, καθώς θα απουσιάσουν οι δύο βασικοί στόπερ Παντελάκης και Εραμούσπε που είναι τιμωρημένοι με κάρτες. Τα σχετικά τεστ ώστε να καταλήξει κάπου θα γίνουν στις επόμενες προπονήσεις. Επικρατέστεροι αντικαταστάτες τους θα είναι οι Μπακαδήμας και Μπορταγκαράι. Ο Γρηγορίου τώρα γνωρίζει καλύτερα εκ των έσω την ομάδα, οπότε θα χρειαστεί μια μικρή επανεκκίνηση και αξιολόγηση του δυναμικό, κάτι που σημαίνει ότι και οι παίκτες του ΠΑΣ θα πρέπει με την παρουσία στο γήπεδο να δώσουν τα δικά τους διαπιστευτήρια στον κόουτς. Χθες, το πρόγραμμα είχε αμυντική τακτική καθώς και δουλειά πάνω στην επιθετική μετάβαση. Απουσίασε ο Γιάννης Κιάκος λόγω εποχιακής ίωσης οπότε κατά τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ομάδας από σήμερα θα είναι και αυτός στην προπόνηση. Επίσης απουσίασε ο Μίνα, ενώ ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Ναούμης και Έφορντ. Στη χθεσινή προπόνηση ήταν και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Χριστοβασίλης.

Ο ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ

Την ένταξη και του Γιώργου Γεωργουλόπουλου στο τεχνικό τιμ, ως συνεργάτη του Μιχάλη Γρηγορίου, ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ο εν λόγω τεχνικός είχε διατελέσει βοηθός και του Γιάννη Πετράκη στο παρελθόν ενώ ήταν και υπεύθυνος υποδομών για αρκετά χρόνια.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την ένταξη του Γιώργου Γεωργουλόπουλου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Μετά από επιθυμία του προπονητή της ομάδας μας Μιχάλη Γρηγορίου, ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος θα είναι συνεργάτης του ολοκληρώνοντας έτσι το τεχνικό team του ΠΑΣ Γιάννινα».
Το όνομα του Γεωργουλόπουλου είχε φημολογηθεί και επί εποχής Στάικου αλλά δεν έγινε η συνεργασία λόγω άρνησης του πρώην τεχνικού. Έτσι στο τεχνικό τιμ, πλην του προπονητή Μιχάλη Γρηγορίου, είναι ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος, ο βοηθός Νίκος Παναγιωταράς, ο γυμναστής Κώστας Γεωργιάδης, ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Κώστας Παγανιάς και ο αναλυτής αγώνων Νίκος Ιωσηφίδης.
Ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1974 στην Αθήνα. Έχει δίπλωμα προπονητικής UEFA A Licence. Ήταν στο τεχνικό τιμ του ΠΑΣ από το 2013 έως το 2017 που ανέλαβε τα τμήματα υποδομών του Αστέρα Τρίπολης για τη σεζόν 2017-18. τη σεζόν 2013-14 με τις αλλαγές προπονητών Παντελίδη και Τσιώλη διετέλεσε και υπηρεσιακός πρώτος προπονητής της επαγγελματικής ομάδας μέχρι την πρόσληψη Πετράκη αρχές Φεβρουαρίου του 2014. Μετά τον Αστέρα Τρίπολης δούλεψε ως προπονητής σε ερασιτεχνικές ομάδες και στην ομάδα Κ19 του Ιωνικού.
Από χθες έπιασε και επίσημα πάλι δουλειά στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΟΦΗ

Στη χθεσινή συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων του πρωταθλήματος. Πριν ακόμη γνωστοποιήσει το νέο πρόγραμμα η διοργανώτρια Αρχή διέρρευσε πως οι αγώνες της 23ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν με κόσμο στο διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου 2024, αφού η απαγόρευση εισόδου των φιλάθλων ισχύει μέχρι 12 Φεβρουαρίου. Για τον ΠΑΣ δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας, αφού όταν θα αρθεί η απαγόρευση για τους φιλάθλους θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον ΝΠΣ Βόλο. Παιχνίδι με κόσμο στους «Ζωσιμάδες» θα δούμε με τον ΟΦΗ για την 24η αγωνιστική στο διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου, δηλαδή τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Κατά μεγάλο μέρος χάθηκαν οι περισσότεροι εντός έδρας αγώνες του β’ γύρου. Χωρίς κόσμο ο ΠΑΣ θα παίξει στα Γιάννινα με Αστέρα Τρίπολης, Πανσερραϊκό, Λαμία, Άρη και εκτός έδρας με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Όλα τα κρίσιμα ματς στα Γιάννινα θα είναι χωρίς κόσμο. Έχουν δίκαιο και οι φίλαθλοι που γκρινιάζουν, καθώς αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας και αντί να δούμε 13 εντός έδρας παιχνίδια, θα δούνε μόνον 8. Η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ: «Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. της Super League η τροποποίηση του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών)».

Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ανέβηκαν οι στροφές στο «Γ. Καλαφάτης» στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης. Οι «πράσινοι» προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Φατίχ Τερίμ με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει, πέραν από προθέρμανση και ρόντο, αρκετή μπάλα με παιχνίδι σε περιορισμένο χώρο και μικρές εστίες. Ατομικό πρόγραμμα σε πιο έντονο ρυθμό ακολούθησαν οι Τσέριν, Τζούριτσιτς, θεραπεία οι Πάλμερ – Μπράουν, Μάγκνουσον, ενώ απών λόγω ίωσης ήταν ο Κλεϊνχέισλερ. Ο Φατίχ Τερίμ ανακοίνωσε στους παίκτες του Παναθηναϊκού ότι από εδώ και στο εξής δεν θα διανυκτερεύουν στο ξενοδοχείο πριν τους αγώνες της ομάδας εντός της Αθήνας. Ο Τούρκος προπονητής ακολουθεί παραδοσιακά αυτή την τακτική καθώς γενικότερα προσφέρει πολλές ελευθερίες στους παίκτες του με σκοπό να ισορροπούν μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής τους. Όπως έχει πει και ο ίδιος: «Έχω υπάρξει ποδοσφαιριστής και ξέρω πολύ καλά τις ανάγκες των παικτών μου». Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι με την συγκεκριμένη κίνηση ο καθένας θα μπορεί να κάνει ότι θέλει και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Στην Κωνσταντινούπολη ο Τερίμ είχε μάτια και αυτιά παντού.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος