Χτυπάει συναγερμός για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ

Μπορεί προχθές η πόλη των Ιωαννίνων να γιόρταζε την 111η επέτειο απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αλλά ο ΠΑΣ πέρασε την επετειακή αυτή ημέρα στο γήπεδο, καθώς την Κυριακή υπάρχει το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Έτσι από προχθές ξεκίνησε η προετοιμασία υπό την επίβλεψη του Μιχάλη Γρηγορίου, με τους παίκτες να είναι χωρισμένοι σε δύο γκρουπ ακολουθώντας διαφορετικό πρόγραμμα. Όσοι αγωνίστηκαν στο νικηφόρο (2-1) παιχνίδι με τον Βόλο έκαναν ειδικές ασκήσεις στο γυμναστήριο και λίγο τρέξιμο στο γήπεδο, Οι υπόλοιποι έκαναν κανονικά προπόνηση σε ανοιχτό γήπεδο με πολλές ασκήσεις τακτικής σε μικρούς χώρους, πάσες και συνδυασμούς.
Η προετοιμασία συνεχίστηκε και χθες στο στάδιο «Ζωσιμάδες», με έμφαση στην τακτική ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον ΟΦΗ. Στο δίτερμα ο Μιχάλης Γρηγορίου δοκίμασε κάποια σχήματα και έδωσε οδηγίες για το πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο της Κυριακής. Επειδή κάθε παιχνίδι έχει διαφορετική προσέγγιση από τεχνικής πλευράς, σίγουρα για το κυριακάτικο παιχνίδι θα υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι στον Βόλο. Επιστρέφει πάλι στην ενδεκάδα ο Παντελάκης αντί του τραυματία Εραμούσπε και θα αποτελέσει δίδυμο με τον Μπακαδήμα στο κέντρο της άμυνας. Πριν από την προπόνηση έγινε προβολή βίντεο από αγώνες του ΟΦΗ όπου ο κόουτς του ΠΑΣ ανέλυσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αντίπαλης ομάδας, για να έχουν καλύτερο αγωνιστικό προσανατολισμό οι παίκτες του.
Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Εραμούσπε, Παμλίδης, Νάγκι, με τους δύο τελευταίους να κάνουν προσπάθεια μήπως και μπορέσουν να τεθούν στη διάθεση του προπονητή για το ερχόμενο παιχνίδι. Εκτός είναι σίγουρα ο Εραμούσπε. Προληπτικά απουσίασε ο Ντεμίρ, καθώς είχε αποκομίσει και αυτός ένα χτύπημα στον Βόλο, αλλά από σήμερα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς και δεν υπάρχει ανησυχία στους ανθρώπους της ομάδας. Εντάξει είναι ο γκολκίπερ Αθανασίου, που είχε χτυπήσει στον αντίχειρα παραμονές του αγώνα με τον Βόλο και αποκλείστηκε από την αποστολή. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σήμερα το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ με απογευματινή προπόνηση. Καθημερινά συνεχίζεται η προσέλευση φιλάθλων στα γραφεία της ΠΑΕ για να προμηθευτούν έγκαιρα εισιτήρια, με γενική είσοδο 10 ευρώ.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Σε δηλώσεις του στον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ο Μιχάλης Γρηγορίου τόνισε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Είναι κομβικής σημαίας παιχνίδι, αφού είναι το πρώτο με τον κόσμο στην έδρα μας και το πρώτο δικό μου με φιλάθλους στο γήπεδο. Αντιστρόφως ανάλογα το ίδιο είναι και για τον ΟΦΗ που έρχεται από τη νίκη με τον Πανσερραϊκό. Είναι σημαντικό και για τους δύο, μέχρι την τελευταία αγωνιστική κάπως έτσι θα είναι, κάθε παιχνίδι θα είναι τελικός».
Για τη σημασία της νίκης επί του Βόλου την περασμένη αγωνιστική ο τεχνικός του «Άγιαξ» ανέφερε: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα στον ΠΑΣ είχαν τεράστιο βάρος, η ομάδα είχε να νικήσει 14 παιχνίδια. Η νίκη που κάναμε ήταν πολύπλευρα σημαντική, πλην της βαθμολογικής σημασίας, όταν βάζεις τέλος σε μια κακή παράδοση σου δίνει ώθηση και ψυχολογία για να ανταπεξέλθουμε και να κάνουμε ένα μικρό θαύμα με την παραμονή. Έτσι είναι, ο ΠΑΣ ήταν στην τελευταία θέση, μας είχαν πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Μακάρι η νίκη να μας δώσει ώθηση».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ

Ο διαιτητής Κωνσταντίνος Κατοίκος του συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ που θα γίνει την Κυριακή και ώρα 16.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του θα είναι οι Ανδρέας Φωτόπουλος, Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών). Τέταρτος ο Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας), στο VAR ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών) και βοηθός AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής). Παρατηρητής διαιτησίας ο Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαίας). Ο Κατοίκος στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν ήταν ρέφερι στον αγώνα του α’ γύρου Παναιτωλικός – ΠΑΣ 0-0. Την περσινή σεζόν 2022-23 ήταν διαιτητής στους αγώνες Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 και ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 3-2 στα πλέι άουτ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ με ανακοίνωσή του στέκεται στο πλευρό της ΠΑΕ και ζητά από τον κόσμο με κόσμια συμπεριφορά να πάει στο γήπεδο και να βοηθήσει την ομάδα στο δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ. Η ανακοίνωση: «Είναι η σειρά μας να δώσουμε βροντερό παρόν στο Κυριακάτικο παιχνίδι της ομάδας μας με τον ΟΦΗ. Με καλή συμπεριφορά και γεμάτοι ενέργεια να “σπρώξουμε “τους ποδοσφαιριστές μας σε μια τεράστιας σημασίας νίκη, που θα μας δώσει το δικαίωμα να μπούμε στα playouts με αισιοδοξία για την σωτηρία μας. Εμπρός λοιπόν ας αποδείξουμε ότι αγαπάμε τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δείχνοντας την αφοσίωσή μας και την πίστη, με προσοχή στους νέους νόμους, γιατί θα είναι κρίμα για όλους μας να στερήσουμε από την ομάδα τον Δωδέκατο παίχτη της!!! We Are One!».

ΣΤΑ…ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ

Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του «ΣΦ ΠΑΣ Γιάννινα» με ανακοίνωση καλούν τον κόσμο στο γήπεδο στο κρίσιμο παιχνίδι με τον ΟΦΗ υπογραμμίζοντας σε σχετική ανακοίνωση και τα εξής: «Την Κυριακή το ματς θα το πανηγυρίσουμε και θα το πάρει πρώτα απ’ όλα ή πίστη στην ομάδα και στον κόσμο. Η ομάδα γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Ο κόσμος, ζητάμε να μας εμπιστευτεί και να σταθεί στο πλάι μας, να δυναμώσουμε την πίστη στην ομάδα. Καλούμε άπαντες να πλημμυρίσουν όλο το γήπεδο κινητοποιώντας γνωστούς και φίλους, παίρνοντας τα παιδιά και τα ανίψια τους και με ένα κασκόλ φορεμένο στο λαιμό, να περάσουν μαζί τις θύρες του Ζωσιμάδες, ώστε να δώσουμε θάρρος και ώθηση σε όσους επιμένουν παλικαρίσια να παλεύουν.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος