Φουλ για νίκη ο “Άγιαξ της Ηπείρου”

Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι δίνει αύριο στις 17.30 στο στάδιο “Ζωσιμάδες” ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θα υποδεχθεί τον Βόλο για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η νίκη είναι μονόδρομος για την τοπική ομάδα, προκειμένου να σπάσει το αρνητικό σερί των ηττών και να βρει σημείο στήριξης ώστε να ελπίζει για κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην τελευταία θέση και είναι λογικό να καίγονται για βαθμούς, προκειμένου να ξεκολλήσουν από την ουρά της βαθμολογίας. Αναμετρήθηκαν και αρχές Οκτωβρίου για το κύπελλο στα Γιάννινα με νίκη 2-1 των Θεσσαλών. Και πέρυσι πάλι στο πρωτάθλημα κέρδισαν με σκορ 1-0 οι φιλοξενούμενοι. Όμως κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και δεν καθορίζεται από την προϊστορία.
Ο ΠΑΣ θα πρέπει να μπει στο παιχνίδι με αποφασιστικότητα, απόλυτη αυτοσυγκέντρωση και πίστη στο πλάνο, να αποφύγει τα λάθη ώστε να μπορέσει να πάρει τη νίκη. Άλλωστε δεν παίζει με τη…. Μπαρτσελόνα αλλά με τον Βόλο, μια ομάδα που δεν έδειξε και αυτή κάτι ιδιαίτερο και είναι πολύ πεσμένη σε σχέση με πέρυσι που έφτασε στα πλέι οφ. Όμως όλα τα ματς είναι δύσκολα και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Θα είναι ένα παιχνίδι υπομονής. Λογικό είναι η αντίπαλη ομάδα να παίξει με σφιχτή άμυνα και να αιφνιδιάσει με αντεπιθέσεις, αφού την βολεύει και η ισοπαλία, καθώς έχει και αγώνα λιγότερο, αυτόν με τον Πανσερραϊκό που προσδιορίστηκε να γίνει στις 29 Νοεμβρίου. Χρειάζεται υπομονή όχι μόνον από τους παίκτες αλλά και από τον κόσμο. Ένα γκολ που κάνει τη διαφορά μπορεί να μπει στο πρώτο λεπτό ή στο τελευταίο. Οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίξουν τους παίκτες από την αρχή μέχρι το τέλος.
Ο ΠΑΣ πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά μετά την ήττα από τον Άρη. Σε βαριά ατμόσφαιρα έγινε και η προετοιμασία. Όμως θα πρέπει όλοι να κάνουν πέτρα την καρδιά και οι παίκτες να μπουν στο γήπεδο αποφασισμένοι μόνο για τη νίκη. Εντυπωσιακές αλλαγές δεν αναμένονται. Τουλάχιστον να μην γίνουν εκείνα τα χοντρά λάθη που στοίχησαν σε προηγούμενα παιχνίδια.
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με προπόνηση στο ανακαινισμένο γήπεδο του ΠΕΑΚΙ. Τελικά ο Τζίμας δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και έμεινε τελικά εκτός αποστολής, όπως επίσης ο τιμωρημένος Τζίνο και ο τραυματίας Κύρκος. Για λόγους τακτικής οι Μπιλμπάο, Ν. Λώλης, Μίνα, Τσίρης, Νούμης, Μπεγκάλα και Βρακάς.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η πιθανότερη ενδεκάδα είναι: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστα, Κιάκος, Κόντε, Παμλίδης. Στην 22μελή αποστολή είναι και οι Αθανασίου, Σούλης, Μπακαδήμας, Πανάγου, Μπορταγκαράι, Λέο, Λώλης Αλ., Μπάλαν, Ροσέρο, Έφορντ, Γκάρο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο διεθνής ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσου. Πιστεύουμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τιμήσει την διαδρομή που έχει τόσα χρόνια στον χώρο της διαιτησίας. Βοηθοί του θα είναι οι Κωσταράς του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας, Δημητριάδης του συνδέσμου Μακεδονίας. Τέταρτος ο Ανδριανός (Αχαΐας). Στο VAR ο Τζήλος (Λάρισας) και AVAR ο Πάτρας (Μακεδονίας).

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στις 15.30 τον Βόλο στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ. Διαιτητής ο Τσιώρης από την Άρτα.
-Την ίδια ημέρα (Δευτέρα 6/11) για το πρωτάθλημα Κ17 ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί πάλι τον Βόλο στις 13.00 στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ. Διαιτητής ο Δαδάνης από τον τοπικό σύνδεσμο.
-Για το πρωτάθλημα Κ15 ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί αύριο Κυριακή τον Άρη στις 13.00 στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ με διαιτητή τον Σίνδρο.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Στο διαδίκτυο γίνεται ένα…πανηγύρι γύρω από τον ΠΑΣ Γιάννινα με εκατοντάδες σχόλια, άλλα σωστά, άλλα υβριστικά και ειρωνικά. Ξεχωρίζουμε σχόλιο του παλιού προπονητή του ΠΑΣ Στέφανου Βασιλειάδη, ο οποίος ξεχωρίζει για τις σωστές τοποθετήσεις του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν αρκεί μία νίκη την Κυριακή αλλά η ομάδα μας να έχει συνέχεια και στους επόμενους αγώνες ιδίως με ομάδες της ίδιας δυναμικότητας και ότι άλλο μπορέσει να πάρει ειδικά στην έδρας μας από ομάδες μεγαλύτερης δυναμικότητας. Είναι νωρίς ακόμη έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα και ο Γενάρης είναι κοντά και πρέπει να ενισχυθεί το ρόστερ».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
17.30 Λαμία – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport 1)
20.00 ΑΕ Κηφισιάς – ΑΕΚ (COSMOTEsport 2)
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

16.00 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport 1)
17.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος (NOVAsports prime)
19.30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport 1)
20.15 Άρης – Ατρόμητος (NOVAsports prime)
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
18.00 Πανσερραϊκός – ΟΦΗ (NOVAsports prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(9η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 22
Ολυμπιακός 21
ΑΕΚ 20
ΠΑΟΚ 17
Λαμία 15
Άρης 14
————————————————–
ΟΦΗ 13
Πανσερραϊκός 9
Αστέρας Τρίπολης 8
Κηφισιά 7
Ατρόμητος 6
Παναιτωλικός 6
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Βόλος 5
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Βόλος, Πανσερραϊκός έχουν αγώνα λιγότερο ενώ ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος