Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Πρέβεζας επιστρέφει!

3o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, Πρέβεζα 23 – 26 Μαϊου 2024

Χθες Πέμπτη 16 Μαΐου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Στράτος Ιωάννου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Short Encounters International Film Festival κ.Κυριάκος Κοτσίνης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα πρεβεζάνικα μέσα ενημέρωσης, με σκοπό να μας ενημερώσουν για την έναρξη της τρίτης διοργάνωσης του προαναφερθέντος φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Το φεστιβάλ που θα λάβει χώρα μεταξύ Πέμπτης 23 Μαΐου και Κυριακής 26 Μαΐου.

Ο κ.Κοτσίνης μας ενημέρωσε ότι φέτος θα διαγωνιστούν και, φυσικά, θα προβληθούν 68 ταινίες από δημιουργούς από όλο τον κόσμο, ενώ τόνισε ότι αυτές οι ταινίες ξεχώρισαν μέσα από ένα ευρύτερο σύνολο εκατοντάδων ταινιών που υποβλήθηκαν αρχικά. Επίσης, μας φανέρωσε ένα νέο βραβείο ανάμεσα στα καθιερωμένα των προηγούμενων δύο διοργανώσεων, το βραβείο κοινού, κάτι που συνηθίζεται στο σύνολο των αναλόγων φεστιβάλ. Τέλος, ανακοινώθηκε η συμμετοχή της συμφωνικής ορχήστρας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων “ΚΑΜΕΡΑΤΑ” που αυθόρμητα προσφέρθηκε να αποτελέσει μέρος της φετινής διοργάνωσης, ερμηνεύοντας μουσικά θέματα από ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ.

Ο κ.Ιωάννου, από τη μεριά του εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι το Short Encounters International Film Festival όχι μόνο συνεχίζεται φτάνοντας στην τρίτη χρονιά ύπαρξης, αλλά είναι φανερό ότι διαθέτει την απαιτούμενη δυναμική να καταστεί θεσμός για την πόλη όπως άλλα φεστιβάλ που έχουν πλέον καθιερωθεί. Επιπλέον επεσήμανε πόσο σημαντικό θα είναι η διαφαινόμενη ανάδειξη της Πρέβεζας ως σημαντικός τόπος στον πολιτιστικό και καλλιτεχνικό χάρτη της χώρας μας, χάρη στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Κλείνοντας, ανανέωσε τη στήριξη της Περιφέρειας στο εν λόγω φεστιβάλ.

Να σημειωθεί ότι όπως πέρυσι συμμετείχε με ταινία της η κόρη του Στίβεν Σπίλμπεργκ, η οποία βραβεύτηκε, έτσι και φέτος συμμετέχει η κόρη του Μάρτιν Σκορσέζε. Δεδομένου του ότι οι συγκεκριμένες δημιουργοί εκπροσωπούνται από γραφεία εκπροσώπησης καλλιτεχνών/δημιουργών, το γεγονός ότι αυτές οι ταινίες υποβλήθηκαν για αξιολόγηση με στόχο την συμμετοχή στο φεστιβάλ, φανερώνει την αξιοπιστία με την οποία αντιμετωπίζεται το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της πόλης μας.

Την Κυριακή 26/05 θα λάβει χώρα η επίσημη Τελετή Λήξης του φεστιβάλ, με την απονομή των βραβείων σε όλες τις κατηγορίες.

Κατά την διάρκεια της Τελετής Λήξης θα παρουσιάσουμε στο κοινό τη φετινή μας κριτική επιτροπή, μέλη της οποίας μεταξύ άλλων είναι περσινοί νικητές του φεστιβάλ, θα συνομιλήσουμε με καλλιτέχνες που επισκέπτονται το γεγονός, ενώ θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της φετινής μας επιτροπής, ο βραβευμένος, Γάλλος σκηνοθέτης και συγγραφέας, Guillaume Mainguet.

Κατόπιν, θα παρουσιάσουν τα βραβεία στις 18 διαγωνιζόμενες κατηγορίες.

Η τελετή λήξης θα καλυφθεί ζωντανά και θα μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι του φεστιβάλ ενώ θα πλαισιωθεί μουσικά από την συμφωνική ορχήστρα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων “ΚΑΜΕΡΑΤΑ”.

Οι φίλοι της 7ης Τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ταινίες σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Ταινίες που έχουν διακριθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως.

Τη συνδιοργάνωση του φεστιβάλ έχουν αναλάβει ο Δήμος Πρέβεζας, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας (ΚΛΠ).

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η είσοδος στις προβολές καθώς και στην Τελετή Λήξης, θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Τοποτηρητής θα είναι παρών στις προβολές που, φυσικά, θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας” (για τους παλιότερους “Όαση”).

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το πρόγραμμα των προβολών εδώ

Δείτε το σύνολο των επισήμων συμμετοχών εδώ

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι του φεστιβάλ στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

https://www.shortencountersiff.com/

https://www.youtube.com/@shortencountersinternation8366

https://www.facebook.com/shortencountersiff/

https://www.instagram.com/shortencountersiff/