Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής, 15 – 17 Απριλίου στην Πρέβεζα

Η πόλη της Πρέβεζας θα υποδεχθεί τους κορυφαίους αθλητές (άντρες,  γυναίκες και παιδιά) της Ακροβατικής Γυμναστικής , για να διεκδικήσουν τους  Πανελλήνιους τίτλους στο άθλημα που συνδυάζει  ακροβατικές ασκήσεις, στοιχεία χορού και ενόργανης γυμναστικής και που θα απολαύσουν οι συμπολίτες μας στο κλειστό γυμναστήριο της Πρέβεζας. Το τουρνουά συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Πρέβεζας.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα ακόλουθα προγράμματα:

Πρόγραμμα Ισορροπίας: Στο συγκεκριμένο είδος προγράμματος, οι αθλητές καλούνται να υλοποιήσουν διαφορετικές στηρίξεις που απαιτούν τόσο την ευλυγισία τους όσο και την σταθερότητά τους.

Δυναμικό Πρόγραμμα: Η κατηγορία αυτή, περιλαμβάνει πετάγματα, πιασίματα και ασκήσεις ταμπλινγκ. Για την υλοποίησή τους, απαιτείται ο συγχρονισμός των αθλητών, η μυϊκή δύναμη της βάσης, καθώς επίσης και η ικανότητα της κορυφής (σ.σ. ;;) να περιστραφεί.

Μεικτό Πρόγραμμα: Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν τόσο ασκήσεις ισορροπίας όσο και δυναμικών προγραμμάτων.

Κατηγορίες 

Η διάκριση των ομάδων σε κατηγορίες εξαρτάται από την ηλικία των αθλητών, αλλά και τις επιδόσεις ή το επίπεδο δυσκολίας που έχουν κατορθώσει να φτάσουν.

Κατηγορίες σύμφωνα με τους ελληνικούς κανονισμούς 

Ηλικία Αθλητών  Κατηγορία 

15 ετών & άνω  Α Κατηγορία 

13-19 ετών       Β1 Κατηγορία 

12-18 ετών       Β2 Κατηγορία 

11-16 ετών       Γ Κατηγορία 

8-16 ετών         Δ Κατηγορία 

7-15 ετών         Ε Κατηγορία 

Τέλος, οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες της Πρέβεζας να στηρίξουν με την προσέλευσή τους μια διοργάνωση που, όπως υποστηρίζουν θα “αναδείξει την Πρέβεζα ως μια Πόλη που μπορεί να στηρίξει και να διοργανώσει σημαντικές, πανελλήνιας εμβέλειας εκδηλώσεις.” 

Ο Τοποτηρητής στηρίζει ολόψυχα κάθε εκδήλωση που τονώνει το πολιτιστικό αποτύπωμα της πόλης μας – ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Παράλληλα εύχεται η επιτυχής διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ακροβατικής Γυμναστικής να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στους τοπικούς άρχοντες και σε κάθε αρμόδιο ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στην όμορφη πόλη μας.

Προηγούμενο άρθροΔυο ποιήματα για την Κυριακή 4
Επόμενο άρθροΗ Μαριανίνα Κριεζή επέστρεψε στον Αστερισμό του Πιγκουίνου