Τουλάχιστον συμπληρώθηκε το τεχνικό τιμ!

Μπορεί μεταγραφές ακόμα να μην έγιναν στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά τουλάχιστον συμπληρώθηκε το τεχνικό τιμ, έστω και την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι ιατρικές εξετάσεις των παικτών ενόψει της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν. Χθες ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Δημήτρη Λόντου, ο οποίος θα είναι ο βοηθός του Θανάση Στάικου αλλά παράλληλα και αναλυτής αγώνων. Οι υπόλοιποι συνεργάτες του Στάικου είναι ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός και ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Δημήτρης Διαμάντης. Σε σχέση με πέρυσι, τα νέα πρόσωπα είναι οι Διαμάντης, Λόντος, παίρνοντας τις θέσεις των Πενταρβάνη και Πλαβούκου που αποχώρησαν. Οι επιλογές έγιναν αποκλειστικά από τον Θανάση Στάικο, αφού για την εξεύρεση των συνεργατών του είχε λευκή επιταγή. Προχθές είχε ανακοινωθεί η πρόσληψη Διαμάντη και χθες η πρόσληψη Λόντου. Η ΠΑΕ δίνοντας στη δημοσιότητα ένα μίνι βιογραφικό του τελευταίου σημείωσε: «Ο Δημήτρης Λόντος έχει γεννηθεί στις 14 Φεβρουαρίου του 1982 στην Αθήνα και είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA B’. Στο παρελθόν έχει διατελέσει βοηθός προπονητή κατά σειρά σε Φωστήρα, Αίαντα Ταύρου, Π.Α.Ο Ρουφ, Α.Ο Πανθηραϊκού ενώ από τον Ιανουάριο του 2021 έως και το τέλος της περσινής σεζόν ήταν αναλυτής στον Ιωνικό. Ο Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ τον καλωσορίζει στην οικογένεια του και του εύχεται καλή επιτυχία». Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος βοηθός του Θανάση Στάικου ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος και περήφανος που θα αποτελέσω μέλος αυτής της μεγάλης και ιστορικής ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή κ. Θανάση Στάικο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Θα προσπαθήσω να συμβάλω τα μέγιστα, προκειμένου να φανώ αφενός αντάξιος της εμπιστοσύνης και αφετέρου να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχει θέσει η ομάδα».
Μετά τις διακοπές η ζωή επέστρεψε και πάλι στον ΠΑΣ. Οι παίκτες από χθες περνούν ιατρικές εξετάσεις και θα ακολουθήσουν τα εργομετρικά. Από Δευτέρα ξεκινά το πρόγραμμα προετοιμασίας με την πρώτη προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Μέσα στο Σαββατοκύριακο που θα είναι στα Γιάννινα και οι μεγαλομέτοχοι Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης θα υπάρξουν ανακοινώσεις, για τη συμφωνία με τη NOVA, για νέο χορηγό στη φανέλα καθώς έληξε η συνεργασία με τη NETBET. Επίσης θα ανακοινωθεί η ανανέωση των συμβολαίων με τους Πέδρο Κόντε και Βασίλη Αθανασίου. Και οι δύο είναι στα Γιάννινα, κάτι που σημαίνει ότι η συμφωνία είναι δεδομένη. Πιθανόν να ανακοινωθούν και οι πρώτες μεταγραφές, μεταξύ αυτών και του Κλέιμαν. Μετά την αυριανή γενική συνέλευση, είναι στο πρόγραμμα, χωρίς να ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, να κάνουν και τις πρώτες δηλώσεις οι αδελφοί Χριστοβασίλη που ανέαβαν τα ηνία της ομάδας μετά τον θάνατο του πατέρα τους. Θα συζητήσουν με τους συνεργάτες τους και για τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας που θα τεθούν σε κυκλοφορία αφού γίνουν οι πρώτες μεταγραφές για να ζεσταθεί και ο κόσμος.
Ελεύθερος έμεινε ο Λάμπρος Μουστάκας που με τον Αλέξη Πήλιο είναι πολύ κοντά στην ΑΕΚ. Την περασμένη σεζόν είχαν αγωνιστεί στην ομάδα Νέων Κ19 του ΠΑΣ, έχοντας ο Μουστάκας 18 συμμετοχές και 6 γκολ ως επιθετικός χαφ και ο Πήλιος 23 συμμετοχές και 1 γκολ ως δεξιός αμυντικός. Και οι δύο προορίζονται για την ομάδα Β’ της ΑΕΚ. Ο Αλέξης Πήλιος είναι αδελφός του Σταύρου που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και κάνει προετοιμασία με την επαγγελματική ομάδα.

18 Αυγούστου ξεκινά το πρωτάθλημα

Έγιναν γνωστές οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Αυτή που ξεχωρίζει είναι η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Συγκεκριμένα, προγραμματίστηκε για τις 18 Μαΐου 2024. Παράλληλα, ενέκρινε την ημερομηνία έναρξης της Stoiximan Super League (18-20 Αυγούστου η σέντρα του πρωταθλήματος), ανακοίνωσε αλλαγές στο φορμάτ της Γ’ Εθνικής, ενώ ανανέωσε και τις συμβάσεις των Ελλήνων μελών της ΚΕΔ. Την ίδια ώρα, γνωστοποιήθηκε πως οποιαδήποτε απόφαση για την έδρα του τελικού θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος