Τζάμπα ήττα για τον ΠΑΣ από δικά του λάθη

Παρά την καλή σε γενικές γραμμές εμφάνιση που έκανε ο ΠΑΣ, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και έχασε με σκορ 3-1. Ένα αποτέλεσμα εντελώς διαφορετικό με την εικόνα του αγώνα όπου ο ΠΑΣ δημιούργησε φάσεις, είχε κατοχή μπάλας και δημιουργικό παιχνίδι, αλλά έχασε σημαντικές ευκαιρίες και έμεινε μόνο στο ένα γκολ που σημείωσε στο 25’ ο Παμλίδης με κεφαλιά. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος ένα τραγικό λάθος του Κλέιμαν και με την ευστοχία του Κωνσταντέλια που σημείωσε δύο γκολ (το τρίτο ο Ζίφκοβιτς), κατάφερε με λιγοστές φάσεις να φύγει νικητής από τα Γιάννινα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν έρχονται πάντα τα αποτελέσματα σύμφωνα με την απόδοση των ομάδων. Κρίμα για τον ΠΑΣ που έκανε καλή εμφάνιση και βρήκε στο γήπεδο έναν κακόκεφο και κουρασμένο ΠΑΟΚ και δεν πήρε ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας. Από την αναμέτρηση αυτή ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κρατά την μεγάλη προσπάθεια, τις καλές στιγμές που είχε για να επόμενα δύσκολα παιχνίδια, καθώς την Πέμπτη θα παίξει με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες και την Κυριακή θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ στο 5’ να βάζει γκολ από το πουθενά. Ο Κλέιμαν πήγε να κάνει το ελεύθερο, δεν πρόσεξε τον Μπράντον Τόμας που άπλωσε το πόδι και απέκρουσε και ο Κωνσταντέλιας εύκολα, χωρίς αντίπαλο, έστειλε τη μπάλα στην άδεια εστία. Ότι χειρότερο για τον ΠΑΣ σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, όπου είχε και σημαντικές απουσίες βασικών παικτών (Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίμας, Τσαούσης). Παρά το παγωμένο ντουζ οι γηπεδούχοι συνήλθαν γρήγορα και στο 24’ απείλησαν με σουτ του Λιάσου που απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι για να έρθει το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά του Παμλίδη στην εκτέλεση κόρνερ από τον Σόρια.
Ο ΠΑΣ πήρε αέρα, θάρρος και προσπάθησε για το δεύτερο γκολ της ανατροπής έχοντας στο 27’ κεφαλιά του Εραμούσπε λίγο άουτ, στο 29’ σουτ του Παμλίδη που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι, στο 38’ κεφαλιά του Μπάλαν μέσα από την περιοχή πάνω από τα δοκάρια. Ο ΠΑΟΚ εκτός από το πρώτο γκολ στο 5’ από το λάθος του Κλέιμαν, ξαναφάνηκε στο 33’ όταν σε αντεπίθεση έγινε γρήγορη μετάβαση στα καρέ του ΠΑΣ και ο καταπληκτικός Κωνσταντέλιας με ένα δυνατό σουτ στη γωνία έκανε το 1-2. Ο νεαρός διεθνής άσσος με τα δύο αυτά γκολ έβγαλε την ομάδα του από το αδιέξοδο.
Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, ήταν και λιγότερες οι φάσεις. Ο ΠΑΣ δεν κατέθεσε τα όπλα, πάλεψε για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε. Για ένα διάστημα ήταν πολύ πιεστικός στα καρέ του Κοτάρσκι, κάνοντας στον πάγκο και τον Λουτσέσκου να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Από ένα σημείο και μετά έπεσε λόγω κούρασης και ο ρυθμός του παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή, ο ΠΑΣ στο 47’ όπου κεφαλιά του Παντελάκη έφυγε ελάχιστα άουτ και ο ΠΑΟΚ στο 63’ όταν ο Τάισον βρήκε έξυπνα τον Κωνσταντέλια που ήταν μόνος του και σίγουρα θα έβαζε το γκολ, αλλά πρόλαβε και απέκρουσε ο Εραμούσπε. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 77’ όταν ο ΠΑΟΚ με τις λιγοστές φάσεις που δημιούργησε, έκανε το 3-1 με ένα καταπληκτικό σουτ στη γωνία (δοκάρι και μέσα) του Ζίφκοβιτς σε μπαλιά του Σαμάτα. Μετά το γκολ ο Ζίφκοβιτς πήγε προκλητικά προς τους οπαδούς του ΠΑΣ δείχνοντας αψυχολόγητη και απαράδεκτη συμπεριφορά. Οι αθλητές δεν ρίχνουν ποτέ λάδι στη φωτιά και είναι ψύχραιμοι. Πήγε να γίνει σαματάς αφού επενέβησαν και παίκτες του ΠΑΣ για να τον απωθήσουν προκειμένου να μη συνεχίσει να προκαλεί και λίγο έλειψε να πιαστούν οι παίκτες στα χέρια.
Κορυφαίος του ΠΑΣ Γιάννινα ο Σόρια που έκανε ουσιαστικά όλο το παιχνίδι και όλες οι φάσεις δημιουργήθηκαν από δικά του χτυπήματα. Πολλές μάχες έδωσε στη μεσαία γραμμή ο Τζίνο, μαχητικός ήταν ο Λιάσος, ο Παμλίδης ήταν απειλητικός και πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ. Οι Εραμούσπε, Παντελάκης έβγαιναν και μπροστά για τις κεφαλιές, αλλά τους δυσκόλεψε αρκετά ο Κωνσταντέλιας. Ο Κιάκος βοήθησε επιθετικά, πολλά τρεξίματα είχε ο Ροσέρο αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί στην τελική πάσα. Ο Μπάλαν έδειχνε μόνος του και ήταν μπλοκαρισμένος από την άμυνα του ΠΑΟΚ όπως και ο Κόντε που τον αντικατέστησε. Ο Λώλης που μπήκε αλλαγή ήταν δραστήριος, όπως και ο Μπιλμπάο που θέλει ένα δύο παιχνίδια προσαρμογής, αφού μέχρι προχθές ήταν στην εξέδρα και εκτός αποστολής.
Από τον ΠΑΟΚ κορυφαίος ήταν ο Κωνσταντέλιας που ουσιαστικά κάλυψε με τα δύο γκολ και τις ενέργειες που έκανε όλες τις αδυναμίες της ομάδας του. Δραστήριοι ήταν οι Μπράντον Τόμας, Νάσμπεργκ.
Ο διαιτητής Ευαγγέλου τα πήγε σε γενικές γραμμές καλά. Στο πρώτο γκολ του Κωνσταντέλια έγινε έλεγχος και από το VAR αν ήταν σε απόσταση 2 μέτρων ο Μπράντον Τόμας από τον Κλέιμαν και κρίθηκε ότι σωστά μέτρησε το γκολ. Βοηθοί του οι Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαίας), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας). Τέταρτος διαιτητής ο Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης). Στο VAR o Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) και βοηθός AVAR ο Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Κιάκος, Εραμούσπε, Παμλίδης, Λιάσος (ΠΑΣ), Κετζιόρα, Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ).

ΤΑ ΓΚΟΛ

5’: Ο Κλέιμαν πήγε να κάνει το βολέ, από λάθος δεν είδε τον Μπράντον Τόμας που άπλωσε το πόδι και βρήκε την κόντρα, η μπάλα πήγε αριστερά στον Κωνσταντέλια που ανενόχλητα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ. Σκορ 0-1.
25’: Σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Σόρια, ο Παμλίδης στο πρώτο δοκάρι βρήκε τη μπάλα με κεφαλιά και στην έστειλε στην απέναντι γωνία στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, αφού πρ4ώτα βρήκε και το κάθετο δοκάρι. Σκορ 1-1.
33’: Ενώ ο ΠΑΣ έχασε ευκαιρία με τον Ροσέρο στην αντεπίθεση που έκανε ο ΠΑΟΚ ο Τόμας έδωσε τη μπάλα στον Κωνσταντέλια που με συρτό σουτ στη γωνία του Κλέιμαν σημείωσε το δεύτερο γκολ. Σκορ 1-2.
77’: Ο Σαμάτα πάσαρε ωραία στον Ζίβκοβιτς που εκτέλεσε τον Κλέιμαν με υπέροχο πλασέ, με τη μία, στη δεξιά γωνία για το 1-3.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

24’: Βολίδα του Λιάσου από το ύψος της περιοχής απέκρουσε δύσκολα ο Κοτάρσκι σε κόρνερ από το οποίο προήλθε και το γκολ της ισοφάρισης με τον Παμλίδη.
27’: Σε εκτέλεση φάουλ του Σόρια κεφαλιά του Εραμούσπε μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
29’: Σουτ του Παμλίδη όχι τόσο δυνατό μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι.
38: Φάουλ του Κιάκου κεφαλιά του Μπάλαν πάνω από τα δοκάρια.
40’: Ο Κεντζιόρα με καλή προσπάθεια πρόλαβε και απέκρουσε ασίστ του Σόρια και πριν προλάβει να πλασάρει ο Γκάρο.
47’: Κόρνερ του Σόρια κεφαλιά του Παντελάκη άουτ από καλή θέση.
63’: Ο Τάισον με κάθετη μπαλιά βρήκε μόνο του τον Κωνσταντέλια, αλλά πρόλαβε και απέκρουσε σαν από μηχανής Θεός ο Εραμούσπε

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Λιάσος, Τζίνο (82’ Μπιλμπάο), Γκάρο (74’ Αλ. Λώλης), Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν (62’ Κόντε).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (75’ Σάστρε), Κεντζιόρα (60’ Κουλιεράκης), Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Μεϊτέ (58’ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (58’ Ζίβκοβιτς), Τάισον, Κωνσταντέλιας, Μπράντον (75’ Σαμάτα)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17.30 ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-1
20.00 Πανσερραϊκός – Λαμία 2-0
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17.00 Ολυμπιακός – Κηφισιά 4-0
17.30 Άρης – Παναιτωλικός 3-0
20.00 Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 1-2
20.30 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-3
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
21.00 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(5η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 13
ΠΑΟΚ 10
Παναθηναϊκός 9
ΟΦΗ 8
Άρης 7
Αστέρας Τρίπολης 7
————————————————–
Πανσερραϊκός 6
ΑΕΚ 5
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Λαμία 5
Κηφισιά 4
Βόλος 2
Ατρόμητος 2
Παναιτωλικός 2
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

16.00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ (COSMOTEsport)
18.00 Κηφισιά – Λαμία (COSMOTEsport)
20.30 Ολυμπιακός – Άρης (COSMOTEsport)
20.30 ΠΑΟΚ – Βόλος (NOVAsports)
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17.30 Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports)
20.30 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (NOVAsports)
21.00 ΑΕΚ – Ατρόμητος (COSMOTEsport)

Στο τέλος του αγώνα ο Θανάσης Στάικος τόνισε ότι ο ΠΑΣ άξιζε να πάρει κάτι από το παιχνίδι αυτό, ενώ ο Λουτσέσκου σημείωσε ότι δεν έγινε σωστή διαχείριση από τον ΠΑΟΚ που δεν απέφυγε τα λάθη. Οι δηλώσεις των προπονητών.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ (ΠΑΣ): «Αξίζαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο στο παιχνίδι. Κάναμε καλή προσπάθεια για 70 λεπτά. Πιέσαμε ψηλά, βάλαμε δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Ήταν αποτελεσματικοί οι αντίπαλοί μας, αν και τα δύο γκολ προήλθαν από λάθη μας. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας πάντως. Η απόδοσή μας ειδικά στο πρώτο μέρος και μετά το 1-0 ήταν καλή. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργούσαμε, αλλά μικρές στιγμές κόντρα σε τέτοιες ομάδες που έχουν παίκτες ποιοτικούς καθορίζουν το αποτέλεσμα. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια, είμαστε σε έναν δρόμο που μας δείχνει πως έχουμε βελτιωθεί ακόμα και από πέρυσι. Κακά τα ψέματα το ζητούμενο είναι οι βαθμοί και αυτούς θα πρέπει να κυνηγήσουμε».

ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΠΑΟΚ): «Θεωρώ ότι δεν διαχειριστήκαμε σωστά κάποιες καταστάσεις με το σκορ στο 1-3 υπέρ μας, κάναμε λάθη και ο ΠΑΣ μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί, είναι καλή ομάδα. Θα έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος γενικότερα, μετά από το παιχνίδι στο Ελσίνκι, το ταξίδι, σήμερα με ένα ταξίδι ξανά. Τους πίεσα γιατί ήθελα να διαχειριστούμε την κατάσταση πολύ καλά, να κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας γιατί από μία φάση θα μπορούσε να έρθει ένα 2-3 και η αντίπαλη ομάδα να τρέχει».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος