Τα νέα από το ερασιτεχνικό της Ηπείρου

Η Πάργα μπορεί να σφύζει αυτή την εποχή από τουρισμό, αλλά κινητικότητα υπάρχει και στην τοπική ομάδα Απόλλωνας με στόχο να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας. Ο υποβιβασμός από τη Γ’ Εθνική, αναγκαστικά οδήγησε στους ανθρώπους της ομάδας σε αναδιάρθρωση του έμψυχου δυναμικού, με προτεραιότητα ανανέωσης με παιδιά από την περιοχή της Πάργας. Παρέμεινε η διοίκηση του Μηνά Μπάμπου ανανεώνοντας και τη συνεργασία με τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη, που είχε αντικαταστήσει προς το τέλος της περασμένης σεζόν στη Γ’ Εθνική, τον Βασίλη Ξανθόπουλο. Εδώ και καιρό ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Ανανέωσαν τη συνεργασία οι ποδοσφαιριστές Δημήτρης Κωνσταντάκος, Αλέξανδρος Μπέλλος, Φώτης Σιδέρης, Δημήτρης Γεωργάκης, Ερρίκος Παπαγεωργίου, Νίκος Ντόκος, Ορφέας Δούρος, Βαγγέλης Κωνσταντίνου, Σπύρος Διαμάντης. Επέστρεψαν οι παλιοί ποδοσφαιριστές Βαγγέλης Παππάς, Σταύρος Παππάς, Κωνσταντίνος Ευαγγέλου, Νίκος Λαγός. Αποκτήθηκε ο άλλοτε αρχηγός του Θεσπρωτού Χάρης Μπίκας, μια μεταγραφή που έκανε αίσθηση, ενώ από την συνεργαζόμενη ομάδα Ένωση Πάργας αποκτήθηκαν οι Γιώργος Λιάκος, Αναστάσιος Ντόκος, Κυριάκος Δέσκας, Βασίλης Γεραλένης, Πέτρος Χασανάϊ, Σταύρος και Βαγγέλης Παππάς. Επίσης αποκτήθηκε από τον Ερμή Καναλίου ο Χρήστος Δήμας. Η προετοιμασία θα γίνει στο γήπεδο της περιοχής.

Στο Κεφαλόβρυσο ο Ανδρέου

Τον έμπειρο δεξιό αμυντικό μπακ/χαφ Χρήστο Ανδρέου από τον Αστέρα Αμφιθέας απέκτησε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο Καλπάκι, Κόνιτσα, Ροδοτόπι, Εθνικό Φιλιππιάδας, ΠΑΟ Κρύας, Θ. Ελεούσας και ΑΟ Ζωοδόχου.

Νίκος Γκούρας: Δεν μας φοβίζει τίποτα

Εντατικά συνεχίζεται η προετοιμασία της Θύελλας Κατσικά, ώστε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής με τον Πιερικό Κατερίνης στις 12 Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμη από κάθε άποψη. Χθες δόθηκε το πρώτο φιλικό με την Πίνδο Κόνιτσας, ενώ για τις 20 Αυγούστου είναι προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι και με την Αναγέννηση Άρτας, πάλι στο γήπεδο Κατσικά. Στις 27 Αυγούστου ξεκινούν οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας, οπότε η Θύελλα να έχει ένα ακόμα παιχνίδι για την καλύτερη προετοιμασία, αφού συμμετέχει στον θεσμό ως κυπελλούχος ΕΠΣΗΠ της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.
Ο προπονητής Νίκος Γκούρας σε δηλώσεις στον «Η.Α» τόνισε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος για την μέχρι τώρα εξέλιξη της προετοιμασίας. Όσο για το ρόστερ ανέφερε ότι με τις μεταγραφές, τις αποχωρήσεις, σχηματίστηκε σε ποσοστό 90% και αναμένονται και κάποιες ακόμα μεταγραφές. «Έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο 18 ομάδων στον όμιλό μας, θα έχουμε απώλειες από τιμωρίες με κίτρινες κάρτες και τραυματισμούς, οπότε θα είναι λογικό να έχουμε ένα ρόστερ 30 ποδοσφαιριστών» τόνισε ο Νίκος Γκούρας, ενώ για το πρωτάθλημα τόνισε: «Θέλουμε ένα καλό ξεκίνημα στην πρεμιέρα που θα κάνουμε στην έδρα μας με τον Πιερικό. Είναι ιστορική ομάδα, αλλά και εμείς είμαστε δυνατή ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε στα ίσα όλες τις ομάδες χωρίς να μας φοβίζει τίποτα».

Στην Κρανούλα ο Βλαχογιώργος

Η ΑΕ Κρανούλας ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Βλαχογιώργου από τον ΠΑΟ Πεντέλης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ο Βλαχογιώργος πριν φορέσει τα πορτοκαλί, αγωνιζόταν στην ομάδα του ΠΑΟ Πεντέλης ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Κοσμηρά, Ελληνικό, Άτλα/Χουλιαράδες και στα τμήματα υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα».

Μένει στη Φιλιππιάδα ο Λύτος

Στην Φιλιππιάδα και τον Εθνικό θα παίζει και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Κώστας Λύτος. Ο έμπειρος αμυντικός έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση του Εθνικού Φιλιππιάδας και θα αποτελέσει μία από τις λύσεις στην αμυντική γραμμή για την ομάδα του Δημήτρη Μπαλάφα. Ο Κώστας Λύτος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Σκουφά Κομποτίου, Αναγέννηση Άρτας, Απόλλων Πάργας, Δόξα Ωρωπού, ΑΟ Φλωριάδας και Αμβρακία Κωστακιών.

Τα 40 χρόνια της γιορτάζει η ΑΕ Πραμάντων

Η ΑΕ Πραμάντων γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της. Για τον λόγο αυτόν τύπωσε και συλλεκτικά μπλουζάκια και φανέλες του συλλόγου που μπορούν να προμηθευτούν οι φίλαθλοι με το λογότυπο «ΑΕ Πραμάντων 1983-2023». Για το γεγονός αυτό ο υπεύθυνος επικοινωνίας Τόλης Καραδήμας σημείωσε στην ιστοσελίδα της ομάδας: «40 χρόνια χωρίς να έχουμε λείψει ούτε μια μέρα απ’ το ερασιτεχνικό! 40 χρόνια γεμάτα συναισθήματα χαράς αλλά κ λύπης! 40 χρόνια δουλέψανε πολύς κόσμος για να είναι όρθια η ομάδα μας κ αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους! 40 χρόνια λοιπόν και συνεχίζουμε…». Η ομάδα ανανέωσε για 8η στη σειρά σεζόν τη συνεργασία με τον προπονητή Κώστα Γεωργάκη κάνοντας και τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Χθες, υπήρξε και ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον κύριο Άρη Δημοθόδωρο που έκανε δωρεά μπάλες στην ομάδα. Τον χειμώνα θα γίνουν εκδηλώσεις για την επέτειο των 40 χρόνων.

Νέος προπονητής στην Παραμυθιά

Η διοίκηση της ομάδας Σούλι Παραμυθιάς με ομόφωνη απόφαση ανέθεσε την τεχνική ηγεσία της ομάδας στον προπονητή Δημήτρη Ναστούλη, ο οποίος την περασμένη σεζόν οδήγησε τον Απόλλωνα Βουβοποτάμου στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας. «Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες με την ομάδα μας..» τονίζεται σε ανακοίνωση, ενώ με επιτυχία έγινε και η μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Παραμυθιά που απέφερε κάποια έσοδα στην ομάδα.

Συμφωνία με Απόστολο Καλατζή

Η διοίκηση του Κεραυνού Θεσπρωτικού ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας και τη νέα σεζόν με τον ποδοσφαιριστή Απόστολο Καλατζή. «Νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που ο Απόστολος συμφώνησε να βοηθήσει τον Σύλλογο κι αυτή τη χρονιά και του ευχόμαστε υγεία και καλή αγωνιστική πορεία» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Ο Παπαρούνας στην Θύελλα Ελεούσας

Την απόκτηση του 28χρονου επιθετικού Στέφανου Παπαρούνα, ανακοίνωσε η Θύελλα Ελεούσας. Ο Γιαννιώτης άσος τις δύο προηγούμενες σεζόν ήταν στον Απόλλωνα Πάργας. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις ομάδες Νέων του ΠΑΣ Γιάννινα και του Πανθρακικού, στον ΠΑΟ Κοσμίου και στον Ίασμο Ροδόπης, στο Σούλι Παραμυθιάς, στην Αναγέννηση Άρτας και στη Θύελλα Κατσικά.

Επιστροφή Δημητρέλλου στην Άρτα

Μετά από απουσία ενός έτους, επέστρεψε στην Αναγέννηση Άρτας ο 20χρονος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δημητρέλλος. Την περασμένη σεζόν ήταν στο δυναμικό της ΑΕ Ζακύνθου. Επίσης στο προπονητικό τιμ εντάχθηκε ως προπονητής τερματοφυλάκων ο παλιός γκολκίπερ της ομάδας Κώστας Ρώσσιος. Είχε εργαστεί παλιότερα στην ΑΕ Καραϊσκάκης και τον Αχέροντα Καναλλακίου.

Ο Τσουμάνης στην Καστρίτσα

Την απόκτηση του έμπειρου μέσου Ανδρόνικου Τσουμάνη από τη Θύελλα Κατσικά ανακοίνωσε ο Αγροτικός Καστρίτσας. Η ανακοίνωση: «Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας για τη νέα αγωνιστική περίοδο τον έμπειρο μέσο Ανδρόνικο Τσουμάνη. Του ευχόμαστε καλή σεζόν με επιτυχίες μακριά από τραυματισμούς». Με θερμά λόγια αποχαιρέτησε τον Ανδρόνικο Τσουμάνη η Θύελλα Κατσικά επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Ξεχώρισε για το ήθος του, την αξιοπρέπεια του και την μαχητικότητα του και αυτά ήταν κάποια από τα στοιχεία που τον έκανα και εκ των αρχηγό της ομάδας».

Πήρε γκολκίπερ ο ΑΟ Κοσμηράς

Μεταγραφή τερματοφύλακα για τον ΑΟ Κοσμηράς. Απέκτησε τον Βασίλη Ρεσίτη από τους Αμπελόκηπους. Η ανακοίνωση: «Η ομάδα μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 20χρονου τερματοφύλακα Βασίλη Ρεσίτη από την ομάδα των Αμπελοκήπων! Ο Βασίλης έρχεται να ενισχύσει τα γκολπόστ του ΑΟΚ και του ευχόμαστε μια χρόνια γεμάτη clean sheet και μακριά από τραυματισμούς.

Από την Πρέβεζα στην Κρήτη

Στον Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Μαλίων (ΠΑΝΟΜ) Κρήτης μεταγράφηκε ο 18χρονος αμυντικός Γιάννης Ντελής που την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Πρέβεζα. Ο Ντελής λόγω σπουδών θα είναι στην Κρήτη και επέλεξε την ομάδα των Μαλίων να συνεχίσει την καριέρα του.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος